Grupa C: Gol Đuričića, odlični PSŽ

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa C: Gol Đuričića, odlični PSŽ

U prvim mečevima Grupe C Lige šampiona, ubedljivu pobedu na gostovanju ostvario je Pari Sen Žermen, a kod kuće Benfika.

Portugalski tim je sa 2:0 savladao Anderleht, a od šestorice srpskih igrača koji su bili na terenu Luža, strelac je bio Filip Đuričić.

PSŽ je nadigrao Olimpijakos u Pireju 4:1, a Parižani su meč rešili za pet minuta golovima glavom posle kornera.

Benfika je povela već u 4. minutu, a strelac je bio reprezentativac Srbije Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đuričić. On je iskoristio grešku golmana Silvija Prota nakon šuta Andrea Almeide I odbitak poslao u mrežu. To je Đuričićev prvi gol u dresu lisabonskih "orlova".

Odbrana Anderlehta nije ni u 30. minutu bila na visini zadatka. Posle ubačene lopte u šesnaesterac kapiten Benfike, Luizao je bez problema primio loptu pored nekoliko odbrambenih igrača belgijskog šampiona, okrenuo se i smestio je u gol.

U drugom meccu Grupe C Olimpijakos je bio bolji od PSŽ-a u prvih petnaestak minuta meča, Grci su čak dva puta pogađali okvir gola, ali se rezultat nije menjao.

Ubrzo nakon toga je stigla kazna. Zlatan Ibrahimović je u 19. minutu lepo pronašao Maksvela, koji je loptu prosledio do Edinsona Kavanija kojem nije bilo teško da je smesti u gol.

Ipak, prednost Parižana trajala je samo šest minuta. Vladimir Vajs je u 25. minutu izjednačio rezultat posle odličnog soloprodora. Primio je loptu na levoj strani, proturio je kroz noge Tijagu Silvi, prošao posle toga pored još jednog igrača PSŽ-a i lako savladao golmana.

Za samo pet minuta igre u drugom poluvremenu PSŽ je rešio pitanje pobednika, iz dve identične akcije iz kornera sa leve strane. Oba puta je Ezekijel Laveci ubacio loptu na prvu stativu, a tu oba puta sam bio Tijago Mota i glavom postigao dva gola.

Osam minuta pre kraja meča Zlatan Ibrahimović je propustio da realizuje penal, da bi nekoliko minuta kasnije PSŽ ipak stigao do četvrtog gola. Posle novog prekida u kaznenom se na pravom mestu našao Markinjos i novim golom glavom postavio konačan rezultat.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grupa C: Gol Đuričića, odlični PSŽ

Izvor: B92, 18.Sep.2013

U prvim mečevima Grupe C Lige šampiona, ubedljivu pobedu na gostovanju ostvario je Pari Sen Žermen, a kod kuće Benfika...Portugalski tim je sa 2:0 savladao Anderleht, a od šestorice srpskih igrača koji su bili na terenu Luža, strelac je bio Filip Đuričić...PSŽ je nadigrao Olimpijakos u Pireju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.