Utorak, 17.09.2013.

23:25

Grupa C: Gol Đuričića, odlični PSŽ

U prvim mečevima Grupe C Lige šampiona, ubedljivu pobedu na gostovanju ostvario je Pari Sen Žermen, a kod kuće Benfika.

Izvor: AK

Default images

Portugalski tim je sa 2:0 savladao Anderleht, a od šestorice srpskih igrača koji su bili na terenu Luža, strelac je bio Filip Đuričić.

PSŽ je nadigrao Olimpijakos u Pireju 4:1, a Parižani su meč rešili za pet minuta golovima glavom posle kornera.

Benfika je povela već u 4. minutu, a strelac je bio reprezentativac Srbije Filip Đuričić. On je iskoristio grešku golmana Silvija Prota nakon šuta Andrea Almeide I odbitak poslao u mrežu. To je Đuričićev prvi gol u dresu lisabonskih "orlova".

Odbrana Anderlehta nije ni u 30. minutu bila na visini zadatka. Posle ubačene lopte u šesnaesterac kapiten Benfike, Luizao je bez problema primio loptu pored nekoliko odbrambenih igrača belgijskog šampiona, okrenuo se i smestio je u gol.

Đuričić je zamenjen u 75. minutu, dok su Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa i Lazar Marković odigrali ceo meč. Sa druge strane, Aleksandar Mitrović je igrao do 76. minuta, a do kraja Luka Milivojević.

U drugom meču grupe Olimpijakos je bio bolji od PSŽ-a u prvih petnaestak minuta meča, Grci su čak dva puta pogađali okvir gola, ali se rezultat nije menjao.

Ubrzo nakon toga je stigla kazna. Zlatan Ibrahimović je u 19. minutu lepo pronašao Maksvela, koji je loptu prosledio do Edinsona Kavanija kojem nije bilo teško da je smesti u gol.

Ipak, prednost Parižana trajala je samo šest minuta. Vladimir Vajs je u 25. minutu izjednačio rezultat posle odličnog soloprodora. Primio je loptu na levoj strani, proturio je kroz noge Tijagu Silvi, prošao posle toga pored još jednog igrača PSŽ-a i lako savladao golmana.

Za samo pet minuta igre u drugom poluvremenu PSŽ je rešio pitanje pobednika, iz dve identične akcije iz kornera sa leve strane. Oba puta je Ezekijel Laveci ubacio loptu na prvu stativu, a tu oba puta sam bio Tijago Mota i glavom postigao dva gola.

Osam minuta pre kraja meča Zlatan Ibrahimović je propustio da realizuje penal, da bi nekoliko minuta kasnije PSŽ ipak stigao do četvrtog gola. Posle novog prekida u kaznenom se na pravom mestu našao Markinjos i novim golom glavom postavio konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: