Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 12:33

Baš nam ne leže Španci, peti uzastopni poraz i slab početak olimpijskog šampiona

Srbija doživela poraz na otvaranju vaterpolo turnira

Mnogima smo godinama bili nerešiva enigma. Strah i trepet. Razbijali smo redom svakog ko bi nam se našao na putu, ali poslednjih godina nam se Španija uvukla pod kožu. I ne samo uvukla, već je najtrofejniju vaterpolo generaciju počela da dobija redovno na svim takmičenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Poslednji put u Svetskoj ligi marta prošle godine, pre toga na Evropskom i Svetskom prvenstvu, te Evropa kupu. A danas i na Olimpijskim igrama. Srbija nije dobro započela odbranu olimpijskog zlata iz Rija pošto je Španija odnela pobedu rezultatom 13:12 (3:3, 5:3, 2:3, 3:3). Poraz nije nikakvo iznenađenje, pošto je ova ekipa Španije trenutno na vrhuncu forme, zbog čega i jeste među legitimnim kandidatima za olimpijsko zlato.

Ne treba očajavati unapred. Nije bilo dobro, ali nisu nam ni sve lađe otplovile. Uostalom, bili smo na klimavim nogama i pre pet godina u Brazilu, bukvalno smo se iščupali u završnici prve faze, da bismo onda otišli do zlata! S obzirom da dalje prolaze četiri najbolje selekcije iz grupe, Srbija ima prostor da značajno popravi utisak i plasman na tabeli kako bi se izgradio put do odličja. Nadamo se najsjajnijem.

Dosta su mučili izabranici Dejana Savića u fazi odbrane. Nismo uspevali nikako da nametnemo naš ritam, niti da izvlačimo samopouzdanje iz dobrih intervencija, što nas je dobro uzdrmalo. Otvarale su se pukotine kakve baš retko viđamo od vaterpolista, ali se samo još jednom potvrdilo koliko nam je Španija nezgodan protivnik. Upravo su loše defanzivne reakcije dale mogućnost Špancima da u završnom minutu prvog poluvremena stignu do velika dva gola prednosti! Sve je ipak krenulo nekoliko trenutaka ranije kada je Bernat Sanauha pogotkom poništio prvo vođstvo Srbije, da bi upravo vaterpolista Sabadelja vratio vođstvo Španiji posle hica s velike udaljenosti. Loše je uticao taj gol na našu ekipu, pošto se posle stative Strahinje Rašovića u sledećem napadu došlo do toga da Alberto Munariz Egana lako dođe u šansu da donese dva gola prednosti, što je i učinio bukvalno sekund pre zvuka sirene.

USKORO OPŠIRNIJE...

OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU ZA VATERPOLISTE - 1. KOLO

Nedelja

Grupa A

Južna Afrika – Italija 2:21

Mađarska – Grčka 9:10

SAD – Japan 15:13

Grupa B

Australija – Crna Gora 10:15 Srbija – Španija 12:13

12.50: (1.85) Hrvatska (-9.5) Kazahstan (1.85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Evropsko prvenstvo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.