Bajern častio Frajburg, uzalud gol Kačara

Izvor: Mondo, 16.Maj.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern "častio" Frajburg, uzalud gol Kačara

Borusija Menhengladbah direktno u Ligi šampiona, Bajer u kvalifikacijama. Dramatičan finiš borbe za opstanak.

Foto: AP/Matthias Schrader

Nemački fudbal sledeće sezone će u Ligi šampiona predstavljati Bajern, Volfsburg i Borusija iz Menhengladbaha, dok će Bajer morati da zasluži povratak u elitno takmičenje u plej-of rundi kvalifikacija.

Borusija je u subotu popodne slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv Verdera u Bremenu (2:0), čime je pred poslednje kolo zadržala nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na "aspirindžije" i osigurala najmanje treću poziciju.

Šalke je golom Huntelara minut pre kraja došao do minimalne pobede nad Paderbornom i plasmana u Ligu Evrope, što znači da je kažnjavanje Boatenga i Sama početkom ove nedelje imalo - kratkoročno gledano - pozitivan efekat.

Dok će ekipe iz vrha naredne subote igrati revijalne utakmice, na dnu tabele će sve "prštati".

Poslednja tri mesta (dva vode direktno u "cvajtu", jedno u plej-aut) pokušaće da izbegne čak šest ekipa: Herta, Frajburg, Hanover, Štutgart, Hamburger i Paderborn.

Poslednje kolo donosi direktne okršaje za opstanak Paderborn - Štutgart i Hanover - Frajburg, Hamburger dočekuje bezbrižni Šalke, a Herta ide u goste Hofenhajmu, koji takođe nema rezultatski imperativ.

Hamburger i Paderborn trenutno su najugroženiji ne samo zbog bodovnog bilansa, nego i zato što imaju daleko najlošije gol-razlike, a to je kriterijum koji se uzima u obzir ako ekipe eventualno završe takmičenje sa istim brojem bodova.

Dok je Paderborn "potonuo" na dno pomenutim golom Huntelara, Štutgart je preokrenuo rezultat protiv Hamburgera i potpuno zasluženo ga savladao rezultatom 2:1.

Gojko Kačar za goste je dao treći gol u poslednja tri kola, glavom na asistenciju Van der Varta, ali na kraju taj pogodak nije mnogo vredeo ekipi sa severa Nemačke.

Hanover i Frajburg do važnih "trojki" su došli u gostima protiv Augsburga, odnosno kod kuće protiv Bajerna.

Bavarci su posle ispadanja od Barselone u polufinalu Lige šampiona izveli najjači sastav, očekivano držali loptu i stvorili daleko više šansi, ali je Frajburg minut pre kraja, preko nekadašnjeg centarfora Bajerna Nilsa Petersena, uspeo da osvoji možda i bodove spasa - 2:1.

REZULTATI 33. KOLA:

Bajer Leverkuzen - Hofenhajm 2:0 (1:0)

/Čalhanoglu 45+1, Kisling 61/

Augsburg - Hanover 1:2 (1:1)

/Ferheg 30p - Štindl 24, 54/

Šalke - Paderborn 1:0 (0:0)

/Huntelar 89/

Majnc - Keln 2:0 (0:0)

/Ko 47, Samperio 83/

Herta - Ajntraht 0:0

Frajburg - Bajern 2:1 (1:1)

/Mehmedi 33, Petersen 89 - Švajnštajger 13/

Štutgart - Hamburger 2:1 (2:1)

/Gentner 27, Harnik 35 - Kačar 12/

Volfsburg - Borusija Dortmund 2:1 (1:1)

/Kaliđuri 1, Naldo 49 - Obamejang 11p/

Verder - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0)

/Rafael 53, 86/

TABELA: Bajern 76, Volfsburg 68, Borusija M. 66, Bajer 61, Šalke 48, Augsburg 46, Borusija D. 43, Verder 43, Hofenhajm 41, Majnc 40, Ajntraht 40, Keln 39, Herta 35, Frajburg 34, Hanover 34, Štutgart 33, Hamburger 32, Paderborn 31.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.