Kačar uzalud strelac, haos u borbi za opstanak u Bundesligi, Dortmundu izmiče Evropa

Izvor: Blic, 16.Maj.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačar uzalud strelac, haos u borbi za opstanak u Bundesligi, Dortmundu izmiče Evropa

Ni kolo pre kraja nije poznato ko će ispasti iz Bundeslige, a jedan velikan na dobrom je putu da se nađe u drugoj nemačkoj ligi. Hamburg je poražen sa 2:1 na gostovanju Štutgartu iako je za poslednjeplasirani tim strelac bio preporođeni Gojko Kačar, dok je Frajburg priredio iznenađenje i šokirao šampiona Bajern istim rezultatom, a Borusija Dortmund je izgubila u gostima od Volfzburga takođe sa 2:1 i plasman u Evropu joj polako izmiče.

Srpski vezista u dresu Hamburga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je postigao svoj treći pogodak na poslednje tri utakmice, ali uzalud kada nema podršku saigrača u grčevitoj borbi za opstanak.

Kačar je na centaršut Van der Varta doveo HSV u vođstvo u 12. minutu, ali je Štutgart već do poluvremena preokrenuo preko Gentera i Harnika za zlata vredne bodove.

U redovima pobednika ceo meč je odigrao Filip Kostić, kao i Kačar i Slobodan Rajković u poraženom timu.

Hamburg je pretposlednji sa 32 boda i ispod njega je samo Paderborn sa jednim manje i gotovo sigurno se vraća u Cvajtu posle samo jedne sezone. Štutgart je prvi ispod crte koja vodi u niži rang sa 33 boda, iznad su sa po 34 Hanover i Frajburg koji se izvkao neočkivanim trijumfom nad posrnulim šampionom Bajernom - 2:1.

Poveli su Bavarci na gostovanju golom Bastijana Švajnštajgera, ali je usledio preokret "davljenika" - najpre je Mehmedi poravnao po isteku sat vremena igre, da bi u samom finišu, minut pre kraja junak postao Nils Petersen i to samo tri minuta nakon što je ušao sa klupe.

Uskoro opširnije...

Bundesliga, 33. kolo:

Subota:

Šalke - Paderborn 1:0 (0:0)

(Huntelar 89)

Bajer - Hofenhajm 2:0 (1:0)

(Čalhanoglu 45+1, Kisling 61)

Volfzburg - Borusija Dortmund 2:1 (1:1)

(Kaliguri 1, Naldo 49 - Aubamejang 11)

Majnc - Keln 2:0 (0:0)

(Ko 47, Samperio 83)

Augzburg - Hanover 1:2 (1:1)

(Hic 30pen - Štindl 24,55)

Herta - Ajntraht 0:0

Verder - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0)

(Rafael 53,86)

Frajburg - Bajern 2:1 (1:1)

(Mehmedi 33, Petersen 89 - Švajnštajger 13)

Štutgart - Hamburger 2:1 (2:1)

(Genter 27, Harnik 35 - Kačar 12)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kačar uzalud strelac, haos u borbi za opstanak, Dortmundu izmiče Evropa

Izvor: Blic, 16.Maj.2015

Ni kolo pre kraja nije poznato ko će ispasti iz Bundeslige, a jedan velikan na dobrom je putu da se nađe u drugoj nemačkoj ligi. Hamburg je poražen sa 2:1 na gostovanju Štutgartu iako je za poslednjeplasirani tim strelac bio preporođeni Gojko Kačar, dok je Frajburg priredio iznenađenje i šokirao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.