Od početka godine urađene samo 2 transplantacije: Zakon o presađivanju organa na čekanju 3 godine

Izvor: Kurir, 23.Maj.2024, 17:46

Od početka godine urađene samo 2 transplantacije: Zakon o presađivanju organa na čekanju 3 godine

Neophodno je da Srbija u ovoj godini reši pitanje Zakona o presađivanju ljudskih organa, kao i da program transplantacije dobije nacionalni prioritet, kako bi pacijenti na listi čekanja mogli da dočekaju svoju šansu za novi život, rečeno je na današnjoj panel diskusiji “Transplantacija organa u Srbiji: zašto su na čekanju Zakon, i životi više od 2.000 ljudi?” koju je organizovalo Udruženje "Donorstvo je herojstvo".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Transplantacija organa: Kako zakonska procedura utice na živote pacijenata u Srbiji

Izvor: eKlinika.rs, 23.Maj.2024

Zakon o presađivanju ljudskih organa je pune tri godine na čekanju, s obzirom da je Ustavni sud u maju 2021. godine proglasio neustavnim član 23 koji se odnosio na uslove za darivanje ljudskih organa umrlog lica. Vlada Republike Srbije je u maju 2023. godine usvojila izmene i dopune Zakona i prosledila...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.