Namibija će biti uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 17:50

Namibija će biti uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Predstavnik Namibije u Generalnoj skupštini UN izjavio je danas da će ta zemlja biti uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici.
Na sednici Generalne skupštine UN, predstavnik Namibije je istakao da "svaki genocid utiče na čovečanstvo" i da je to dovoljan razlog da 9. decembar nastavi da se obeležava kao Međunarodni dan genocida, kako je to u UN dogovoreno 2015.
"Mi živimo u svetu gde postoji selektivna amnezija koja se brzo širi, da je genocid samo ono što mi pojedinačno odlučimo da je genocid, bez obzira na to šta govore Međunarodni statut i na to šta genocid jeste", rekao je predstavnik Namibije.
On je ocenio da je "ono što se desilo u Srebrenici bio genocid", ali da je genocid...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vijetnam: Bili smo uzdržani jer nije bilo konsenzusa oko rezolucije o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024

Predstavnik Vijatnama u Generalnoj skupštini UN izjavio je danas da je njegova zemlja bila uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici jer o njoj nije postignut konsenzus svih strana..."Uspostavljanje međunarodnog dana sećanja trebalo bi da pomogne da se ujedine, a ne da se podele strane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.