Partizan izgubio od Arsenala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan izgubio od Arsenala

LONDON -

Fudbaleri Partizana izgubili su u Londonu od Arsenala sa 3:1 u poslednjem, šestom kolu H grupe Lige šampiona.

Domaćin je poveo u 30. minutu golom Robina van Persija iz penala, a izjednačio je Kleo u 52. minutu. Novu prednost engleskoj ekipi doneo je Teo Volkot u 73. minutu, a Samir Nasri je četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ekipa Arsenala je od 85. minuta igrala se desetoricom fudbalera, jer je crveni karton zaradio Bakari Sanja.

Grupa H: Partizan bez boda, Šahtjor osvojio prvo mesto

Fudbaleri Šahtjora pobedili su u Donjecku portugalsku Bragu sa 2:0 i osvojili prvo mesto na tabeli Grupe H Lige šampiona, dok će u osminu finala sa drugog mesta Arsenal, koji je u Londonu savladao Partizan sa 3:1.

Šahtjoru je za lidersku poziciju bio dovoljan i bod, ali su mu pobedu doneli golovi Razvana Raca u 78. i Luiša Adrijana u 83. minutu.

Ukrajinski šampion tako je zauzeo prvo mesto sa 15 bodova, tri više od Arsenala i šest od Brage. Partizan je od ranije bio zakucan za začelje tabele, pošto u šest kola nije osvojio ni bod.

Crno-beli su se u Londonu držali do samog finiša, iako je Robin van Persi u 30. minutu doveo Arsenal u vođstvo od 1:0 pošto ga je prethodno u kaznenom prostoru Partizana oborio Marko Jovanović i skrivio penal.

Golgeter Partizana Kleo, ipak, u 52. minutu je izjednačio na 1:1, pošto je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta se odbila o Sebastijana Skilačija i prevarila golmana domaćih Lukaša Fabijanskog.

Kleu, a i Partizanu, to je bio drugi gol u Ligi šampiona, jer je mrežu Arsenala zatresao i u prvom susretu u Beogradu, tada iz jedanaesterca.

Nade pristalica Partizana da će stići do prvog boda ugasio je Tio Volkot u 73. minutu, posle nove greške Jovanovića, koji je jedan centaršut glavom ispucao pravo na noge protivničkog fudbalera.

Crno-bele je dokrajčio pogodak Samira Nasrija u 77. minutu.

Arsenal je meč završio sa 10 igrača na terenu zato što je Bakari Sanja u 85. minutu kao poslednji igrač odbrane sa leđa oborio Aleksandra Lazevskog.

Grupa E: Bajern i Roma u osmini finala

Fudbaleri Bajerna ubedljivo su u Minhenu savladali Bazel sa 3:0 i pobedom potvrdili prvo mesto na tabeli Grupe E Lige šampiona u kojoj je nastavak takmičenja u osmini finala obezbedila i Roma.

Italijanska ekipa je na gostovanju kod rumunskog Kluža igrala nerešeno 1:1 što joj je i bilo dovoljno za ostanak na drugom mestu.

Rimljani se, ipak, nisu opuštali, pa su u 21. minutu preko Marka Borijela postigli gol za vođstvo od 1:0.

Pobedu je Roma ispustila u 88. minutu, kada je Lasina Traore Klužu doneo izjednačenje.

Bajern je bio mnogo ubedljiviji u duelu sa Bazelom.

Prvo je u 35. minutu Frank Riberi Bavarcima doneo gol prednosti, da bi Anatolij Timoščuk dva minuta kasnije povisio na 2:0. Riberi je drugim golom na utakmici u 50. minutu rešio pitanje pobednika.

Bazel će, ipak, i na proleće igrati na međunarodnoj sceni, ali u Ligi Evropa, dok će se Kluž posvetiti rumunskom prvenstvu.

Grupa G: Real ubedljiv, Milan u osmini finala uprkos porazu

Fudbaleri Reala potvrdili su da su bili najbolji tim u Grupi G Lige šampiona, pošto su u Madridu ubedljivo savladali Okser sa 4:0 uz het-trik Karima Benzeme.

Plasman u osminu finala Lige šampiona iz Grupe G obezbedio je i Milan, uprkos porazu na svom terenu od Ajaksa - 0:2.

Ajaks je poveo u 57. minutu, kada je Demi de Zev naleteo na odbitak posle šuta Sijema de Jonga. Tobi Aldervireld je u 66. minutu duplirao prednost gostiju.

Holandski tim je, ipak, ostao na trećem mestu na tabeli, pa će takmičenje na međunarodnoj sceni na proleće nastaviti u Ligi Evropa.

Milan je još ranije obezbedio nastavak takmičenja u Ligi šampiona, pa je jedina nedoumica u Grupi G bila da li će Okser uspeti da prestigne Ajaks na trećem mestu.

Okser, ipak, nije bio ni blizu, pošto je Benzema već u 12. minutu na pas Kristijana Ronalda doveo Real u prednost od 1:0.

Ronaldo se u 49. minutu i sam upisao u listu strelaca, da bi Benzema golovima u 72. i 88. minutu postavio konačan rezultat.
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga,   Kleo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan se časno oprostio od LŠ, pobeda Arsenala na Emiratima

Izvor: Blic, 08.Dec.2010

Fudbaleri Partizana poraženi su u 6. kolu Lige šampiona od Arsenala sa 3:1. Domaći su poveli u 30. minutu golom Van Persija iz penala, da bi u drugom poluvremenu izjednačio Kleo. Prednost Arsenalu doneo je Volkot, da bi Nasri stavio tačku na grupnu fazu, iz koje crno-beli izlaze bez ijednog osvojenog...

Nastavak na Blic...

Venger: Na 1:1 nije bilo svejedno; Van Persi: Partizan nas je namučio

Izvor: Blic, 09.Dec.2010, 00:45

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u nokaut fazu Ligu šampiona pošto su u poslednjem kolu savladali Partizan sa 3:1...Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je po tim jako značajno što se Van Persi vratio u formu..."To je bitno za nas. Postaje sve jači i jači, spremniji je. Nije mi bilo...

Nastavak na Blic...

Partizan se porazom u Londonu oprostio od Evrope

Izvor: Politika, 09.Dec.2010

Fudbaleri Partizana izgubili su u Londonu od domaćeg Arsenala sa 3:1 u poslednjem, šestom kolu H grupe Lige šampiona...Domaćin je poveo u 30. minutu golom Robina van Persija iz penala, a izjednačio je Kleo u 52. minutu. Novu prednost engleskoj ekipi doneo je Teo Volkot u 73. minutu, a Samir Nasri...

Nastavak na Politika...

GRUPA F: PRVI PORAZ ČELSIJA, NEREDI NAVIJAČA SPARTAKA

Izvor: Kurir, 09.Dec.2010

BEOGRAD - Fudbaleri Čelsija izgubili su večeras u Marselju od domaćeg Olimpika sa 0:1 u poslednjem, šestom kolu Grupe F i propustili priliku da postanu jedina ekipa koja je do osmine finala Lige šampiona došla sa maksimalnim učinkom...Čelsi je posle pet pobeda u pet uvodnih utakmica još ranije...

Nastavak na Kurir...

Radoman: Sudija častio Arsenal! (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Dec.2010

Jedan od najpoznatijih srpskih sudija, Miroslav Radoman, smatra da je penal u korist Arsenala na meču sa Partizanom prestrogo dosuđen...Upravo posle te situacije, kada je Marko Jovanović oborio Van Persija, Holanđanin je doneo prednost londonskom klubu...MIROSLAV RADOMAN..Datum i mesto rođenja:...

Nastavak na S media...

NAJBOLJE DOVOLJNO ZA PORAZ

Izvor: Kurir, 09.Dec.2010

Kako počeli, tako i završili! Fudbaleri Partizana pružili su u Londonu najbolju ovosezosku partiju u Ligi šampiona, ali to nije bilo dovoljno da izbegnu poraz od Arsenala u utakmici 6. kola grupe H rezultatom 3:1 (1:0). Strelci za engleski tim bili su Van Persi u 29. minutu iz penala..Kako počeli,...

Nastavak na Kurir...

Dobra igra i poraz za kraj

Izvor: NaDlanu.com, 09.Dec.2010

LONDON, 08. decembar 2010. (FoNet) - Fudbaleri Partizana večeras su se i formalno oprostili od Lige šampiona, pošto su u Londonu, u najboljoj igri od početka ovog takmičenja, poraženi od Arsenala rezultatom 3:1 (1:0). Srpski šampion je takmičenje završio bez osvojenog boda, sa gol razlikom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Za koliko biste pustili Klea?

Izvor: Blic, 09.Dec.2010

Kleo je pogotkom protiv Arsenala na oproštaju Partizana od Evrope i Lige šampiona dodatno podigao cenu, o kojoj se već neko vreme spekuliše. Kleo se tim golom možda oprostio i od crno-belog dresa, a pitanje da ste predsednik Partizana Dragan Đurić - za koliko biste prodali Klea?..Anketa..Za koliko...

Nastavak na Blic...

PAO jedva nadigrao Olimpiju

Izvor: B92, 09.Dec.2010

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u derbiju grupe D Union Olimpiju 95:88, ali tek posle produžetka u meču osmog kola...Tim iz Ljubljane dugo je kontrolisao rezultat, ali je u poslednjih deset minuta izgubio šutersku bitku jer je PAO bio uspešniji u najefikasnijoj četvrtini i izborio produžetak...Domaćin...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.