Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 23:11

Kad na treningu imaš pravog aligatora, ne ide da se plašiš Kruz Azula

KONKAKAF Liga šampiona: Neobična situacija na Floridi gde Toronto igra domaće utakmice usled restrikcija kanadskih vlasti u vezi putovanja, noćas i Atlanta dočekuje Filadelfiju u sklopu prvih duela četvrtfinala

Ono što je jedino sigurno posle duela između Atlanta Junajteda i Filadelfije Junion jeste da će Sjedinjene Američke Države imati bar jednog predstavnika u polufinalu najeminentnijeg klupskog takmičenja za Severnu, Centralnu i Karipsku Ameriku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Domaća ekipa Atlante Junajted je u prethodnoj rundi takmičenja uspela da u oba meča minimalnim rezultatom savlada Alahuelense, kostarikanskog šampiona i prošlogodišnjeg osvajača KONKAKAF lige, drugog po jačini klupskog takmičenja na kontinentu. Reklo bi se da tim Prugaša počinje da pronalazi svoj ritam pod novim menadžerom Gabrijelom Hajnceom. To se posebno odnosi na mladog argentinskog vezistu Ezekjela Barka koji je proteklog vikenda imao odličan nastup na meču protiv Čikago Fajera, kada je postigao prvi pogodak, a potom i napravio dva dodavanja u pobedi svoje ekipe rezultatom 3:1.

02.00: (2,15) Atlanta (3,40) Filadelfija (3,40)

Pored njega u timu Atlante ističe se i njegov zemljak Santjago Sosa, kao i vatreno meksičko krilo Jirgen Dam, a posebnu pažnju i mesto u ekipi ima venecuelanski napadač Hosef Martinez koji je u 107 nastupa za Prugaše postigao neverovatnih 90 golova. Kao i napad Atlante, jednako zapaženu ulogu ima i odbrana, koja je ove godine primila samo jedan pogodak na četiri utakmice u svim takmičenjima.

Filadelfija Junion je u ovogodišnje izdanje KONKAKAF Lige šampiona dospela kao tim sa najboljim koeficijentom u MLS ligi za sezonu 2020. Prva prepreka u vidu kostarikanskog viceprvaka Deportivo Saprise, neočekivano je lako preskočena. Unionisti su takmičenje započeli minimalnom pobedom u San Hoseu, da bi je sedam dana kasnije na svom Čester Parku u Pensilvaniji overili ubedljivim rezultatom od 4:0.

Međutim tim Džima Kurtina nije uspeo da ostvari zadovoljavajuće rezultate u prva dva nastupa u novoj sezone MLS lige, gde su sa Kolambusom odigrali susret bez postignutih golova, a potom doživeli poraz od Intera iz Majamija, gde im je nekadašnja zvezda Real Madrida, Napolija, Juventusa, Milana i Čelsija, Gonzalo Iguain dva puta zatresao mrežu u porazu od 2:1.

Make it training, but with special guests: ???? pic.twitter.com/3nErr4pVuS

U timu Filadelfije nalazi se čitava kolonija stranaca sa gotovo svih kontinenata. Pa tako za noćašnji duel u napadu treba očekivati brazilsko-poljski dvojac koji čine Serhio Santos Gomes i Kasper Pžibilko, u veznom redu se između ostalih nalaze Hose Martines, Hamiro Monteiro, Alehandro Bedoja i Ilson Pereira Dijas, brazilski internacionalac poznatiji kao Ilsinjo koji povremeno nastupa i na mestu napadača, a odbranu sa golmanom Andreom Blejkom čine, Nemac Kai Vagner, Norvežanin Jakob Glesnes, Džek Eliot i Kamerunac Oliver Mbaizo.

04.00: (4,70) Toronto (3,50) Kruz Azul (1,80)

Nije da im je bio potreban podsetnik da su daleko od kuće, ali su igrači Toronta na treningu održanom u ponedeljak ujutru imali neočekivanog posetioca. Naime klub je objavio jednu zanimljivu fotografiju na kojoj napadač kanadske ekipe Žozi Altidor sa sigurne udaljenosti posmatra aligatora, koji se iznenada pojavio u trening centru.

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom u kanadskoj pokrajni Ontario, Toronto je svoje nastupe u MLS ligi koja je nedavno startovala, kao i u KONKAKAF Ligi šampiona, izmestio daleko na jug Sjedinjenih Američkih Država, u Orlando. Znajući da se nalaze na Floridi, pojava aligatora i ne bi trebala da predstavlja neko naročito iznenađenje. Međutim, kanadski predstavnik noćas će dočekati jednu drugačiju vrstu neprijatelja, kada se na travnatoj podlozi Rejmond Džejms stadiona bude pojavio meksički Kruz Azul.

Tim iz Meksiko Sitija trenutni je lider u nacionalnom prvenstvu, a povrh svega nalazi se u izvanrednoj seriji rezultata. Popularni Sementerosi neporaženi su na predhodnih 16 utakmica u svim takmičenjima, od kojih su ostvarili čak 14 pobeda, računajući i više nego ubedljiv trijumf u prethodnoj rundi takmičenja kada su sa osam golova u mreži ispratili Arkae, najtrofejniji klub Haitija. U odnosu na taj susret, u kojem je sastav ekipe koju predvodi Huan Rejnoso, bio prošaran pojedinim igračima iz omladinskog pogona, za noćašnji okršaj treba očekivati najjaču postavu koja u je u ovom trnutku na raspolaganju peruanskom stručnjaku.

Guy didn't get the memo about closed training ????

Gator Country | All For One: Moment presented by @Bell pic.twitter.com/C9Pzm119di

Na suprotnoj strani, Toronto je u nedavno startovanoj MLS ligi uspeo da osvoji tek jedan bod u prva dva odigrana kola u kojima su se susreli sa sugradskim ekipama Montreala, od koga su poraženi rezultatom 4:2 i Vankuvera sa kojim su remizirali 2:2. Ipak, Kanađani su u osmini finala KONKAKAF Lige šampiona uspeli da savladaju meksički Leon, koji je u ovo takmičenje ušao sa epitetom šampiona formata Apertura 2020. Prvi susret u gradu Lavova završen je rezultatom 1:1, dok je u revanš meču, sedam dana kasnije na Floridi, golovima Patrika Malinsa i Džastina Moroa, Toronto uspeo da trijumfuje rezultatom 2:1.

Kanadska ekipa će u noćašnji duel ući bez povređenog španskog plejmejkera Alehandra Pozuela. Nekadašnji člana Betisa, Rajo Valjekana, Svonsija i Genka još uvek vuče povredu mišića desne butine. Dobra vest je da će francuski centralni bek Kris Mavinga, koji sada nastupa pod zastavom rodnog Konga, ponovo naći u startnoj postavi trenera Krisa Armasa.

Zanimljivo je da je istorija međusobnih duela ove dve ekipe, koje su se sukobile tek dva puta, i to 2010. u najjačem klupskom kontinentalnom takmičenju, na strani Toronta. Kanadski tim je u okviru grupne faze uspeo da kod kuće savlada Kruz Azul 2:1, dok je revanš u prestonici Meksika završen bez postignutih golova.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

02.00: (2,15) Atlanta (3,40) Filadelfija (3,40)

04.00: (4,70) Toronto (3,50) Kruz Azul (1,80)

Četvrtak

02.30: (3,10) Kolambus (3,20) Monterej (2,40)

04.30: (3,40) Portland (3,30) Klub Amerika (2,20)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.