Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 12:43

Buongiorno Italia: Skudeto se smeši Interu, Liga šampiona leluja Milanu

Komiso bi da gradi novu Fjorentinu oko Vlahovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Repovi polemika i diskusija oko Superlige se vuku i dalje na stranicama italijanske sportske štampe i pored toga što smo u jeku 32. kola Serije A i rezultata koji menjaju scenarije za Ligu šampiona i u borbi za opstanak. Gazeta najavljuje meč Napoli - Lacio predstavljajući Sergeja Milinkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Savića kao ključnog igrača Nebeskoplavih koji igra na visokom nivou gotovo celu sezonu dok Korijere izveštava da je Roko Komiso čvrsto rešen da konstruiše evropsku Fjorentinu oko Dušana Vlahovića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Rebus Anjeli. Predsednik je izolovan u Italiji i Evropi. Njegova budućnost na čelu Bjankonera je neizvesna. Konačna odluka je u rukama Džona Elkana”, vodeći je naslov i podnaslov Gazete dan posle poraza Milana od Sasuola, remija Intera sa Specijom, pobede Juventusa nad Parmom i trijumfa Kaljarija u Udinama koji je otvorio trku za opstanak u Seriji A.

List u vlasništvu predsednika Torina Urbana Kaira nastavlja svoj obračun sa najvećim italijanskim klubovima: “Milanski klubovi se povlače: Džang je ostao sam, Marota se izvlači. Gazidis je na nišanu, Maldini poručio navijačima da ništa nije znao”. Gazeta prenosi i reči generalnog direktora Intera Marote i tehničkog direktora Milana Maldinija stavljajući u prvi plan činjenicu da oni nisu bili direktno uključeni u pregovore o Superligi, štaviše Maldini nije imao pojma šta se dešava. Iz iznetih stavova dvojice rukovodilaca se razume kako su klubovi uspeli da sačuvaju tajnost projekta do par sati pred njegovo objavljivanje.

Gazeta objavljuje i stavove predsednika FS Italije Gabrijela Gravine koji je objasnio da Juve, Inter i Milan neće biti kažnjeni jer bi to bilo kontraproduktivno za italijanski fudbal: “Pravila su iznad svega, ali neće biti sankcija za tri tima jer ne mogu da se kažnjavaju ideje, a Superliga je ostala samo ideja”.

“Inter je na +10. Nerazuri se mučili sa Specijom, ali su napravili još jedan korak ka skudetu”, naslov je izveštaja u kome se ističe da je tim Antonija Kontea zahvaljujući Milanovom porazu mogao sebi da dozvoli luksuz i da remizira sa Specijom.

Kormilar Azura je posle meča poručio vrhu UEFA: “Meritokratija je na prvom mestu, ali UEFA bi morala da razmisli da li je ispravno da ona zaradi na klubovima 10, a onda istim tim klubovima da tri . To nije pravedno”.

“Milan ne! Sasulo preokretom do pobede. Sada Rosoneri riskiraju da budu preskočeni od Atalante”, podvlači se da je tim Stefana Piolija napravio od gotovog veresiju i u krugu od mesec dana nije samo ispao iz trke za skudeto već je ugrozio i svoj plasman u Ligu šampiona.

“Nadam se da ću imati Ibrahimovića protiv Lacija i do kraja šampionata. U svakom slučaju moj Milan se ne boji nikoga, obezbedićemo plasman u Ligu šampiona u direktnim obračunima”, aludirao je Pioli da će njegov tim igrati do kraja šampionata tri meča protiv direktnih takmaca za mesto u Ligi šampiona, Lacio, Juventus i Atalanta.

“Pirlo podigao moral sa Aleksom Sandrom”, stavlja se u prvi plan brazilski bek koji je sa dva gola preokrenuo rezultat protiv Parme i otvorio put Staroj dami ka važnoj pobedi u trci za Ligu šampiona.

Kaljarijev podvig protiv Udinezea. Đenova odolela Beneventu, Pandev ušao u klub 100 u Seriji A” spaja u jedan naslov milanski dnevnik veoma važnu pobedu Sarda na gostovanju u Udinama kao i činjenicu da Goran Pandev sa dva gola Beneventu nije doneo samo zlata vredan bod svom timu već je ušao i u privilegovan klub igrača koji su postigli 100 ili više golova u Seriji A.

“Milnković i Lacio imaju istu fiksnu ideju: igrati Ligu šampiona”, najavljuje Gazeta meč Napoli - Lacio posvećujući celu stranu srpskom asu koji je ove godine zabeležio sedam golova i osam asistencija. “Srbin nije imao nikada tako kontinuiran visoki doprinos igri i rezultatima Lacija kao u ovoj sezoni. Učestvovao je direktno u 15 golova i posredno u još toliko i nema nameru da se zaustavi: Napoli je na nišanu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Čiro protv Čira: Mertens – Imobile, duel od 280 golova za Ligu šampiona”, navodi Korijere dvojicu napadača koji obaraju rekorde u efikasnosti u dva tima. U podnaslovu se kaže da je trener Napolija Rino Gatuzo izabrao Bakajokoa da zameni suspendovanog Demea. S druge strane se izveštava da je Simone Inzagi i dalje pozitivan na kovid-19 i da je nastup Luisa Alberta neizvestan zbog njegovog zgloba koji nije skroz zalečen i ako bude igrao, izložiće se velikom riziku od ozbiljnije povrede.

“Dolazi Atalanta, Roma igra u najjačem sastavu”, tvrdi Korijere da će trener Đalorosih Paulo Fonseka izvesti na teren najjači mogući tim protiv Boginje iako ih čeka igranje svaka tri-četiri dana i meč sa Mančester Junajtedom sledećeg četvrtka.

Korijere prenosi i reči Paula Fonseke koji je pokušao da razdrma svoje izabranike upozorivši ih da šampionat nije završen i da Roma ima obavezu da završi dobro sezonu i obezbedi barem Ligu Evrope preko Serije A. Podsetimo sedmoplasirani tim ide u tzv. Konferens ligu koju je organizovala UEFA i koja, izgleda, ne interesuje nikog živog.

“Inter, još jedan remi, ali beži na +10. Milan u padu, Juve podiže glavu”, spaja u jedan naslov Korijere učinak velike trojke sa severa, odnosno nerešen rezultat Nerazura, poraz Rosonera i pobedu Bjankonera.

“Hitne mere ili ćemo svi bankrotirati”, upozorio je generalni direktor Intera Bepe Marota da se niko neće spasti ako padnu veliki klubovi. “Juventus, Inter i Milan su potrošili više od milijardu evra u poslednjih par godina na dovođenje igrača iz drugih italijanskih klubova finansirajući njihovo preživljavanje”, podsetio je Marota.

“Ugovor Vlahovića proizvodi besane noći u Firenci”, vraća se Korijere na priču o srpskom centarforu koji je svakim danom sve veća i veća zvezda budućeg prelaznog roka. U tekstu se navodi da Dušanu ugovor ističe 2023. godine i da je ovo leto poslednji dobar momenat za Fjorentinu da zaradi veliki novac. Cena Vlahovića je već skočila na 50.000.000 evra, ali predsednik Ljubačastih Roko Komiso želi da konstruiše ambiciozni tim za Evropu oko srpskog napadača. Upravo zbog toga Komiso je spreman da napravi svaki mogući napor da zadrži Dušana u Firenci.

TUTTOSPORT

“Tri udarca Juvea”, objavljuje torinski dnevnik fotografiju Aleks Sandra i Dibale u zagrljaju i u obrnutim ulogama budući da je sinoć Brazilac bio taj koji je postizao golove, tačnije dva. U podnaslovu se podseća da je Juve izbio na treće mesto i da sad ima na nišanu Milan koji je udaljen samo jedan bod.

“Aleks Sandro glumio CR7”, veze Tutosport hvalospeve na račun beka Juvea koji je preokrenuo rezultat protiv Parme. List dodaje da je Dibala imao blistave momente i pauze u igri dok je Ronaldo bio veoma nervozan i nije ličio na sebe na terenu, a njegovo ponašanje u živom zidu kada je Parma postigla gol je protumačeno između tragičnog i komičnog. Reakciju Portugalca je primetio i Pirlo rekavši da ga neće više stavljati u živi zid. Prenosi se i stav trenera Stare dame da je Juveu najveći protivnik sam Juve odnosno da su problemi njegovog tima u glavama igrača i da ako ih prevaziđu, plasman u Ligu šampiona je zagarantovan.

“Milan lupio o zemlju, Interu nedostaje devet bodova do skudeta”, izračunao je Tutosport da su Nerazurima dovoljne tri pobede na sledećih šest utakmica za matematičku sigurnost osvajanja šampionske titule.

Na unutrašnjim stranama se navodi da Inter nije uspeo da probije zid Specije i da Nerazuri žale zbod dve pogođene stative i dva poništena gola zbog ofsajda, ali da je i bod dobrodošao imajući u vidu poraz Milana.

“Handanović napravio kiks i ponovo je na meti navijača”, svedoči list da je kapiten tima bio žestoko kritikovan na društvenim mrežema budući da je u samo tri dana ima dve greške koje su skupo koštale Inter protiv Napolija i Specije. U tekstu se kaže da je sve manje izvestan produžetak ugovora do 2023. godine.

“Ušao Raspadori, Milan nestao”, ističe se učinak strelca dva gola za Sasuolo koji je bukvalno potopio četu Stefana Piolija.

“Mandragol Toro”, zaradio je pola naslovnice i režiser igre Torina Mandragora koji je izjednačujućim golom doneo bod Granatama u meču sa Bolonjom na Dal’Ari. U izveštaju se kaže da je fantastičan gol Mandragore ispravio veliki kiks Vanje Milinkovića Savića koji je reagovao kao početnik kod gola Beroua.

“Anjeli čuvaj se Nazija. Rumenige: mir, mir niko nije kriv”, izveštva Tutosport da bi Alesandro Nazi mogao da preuzme ulogu Andree Anjelija, mada se u tekstu tvrdi da predsednik Juventusa i dalje uživa poverenje glavnog akcionara Juvea Džona Elkana.

Tutosport objavljuje i intervju sa Rumenigeom. Direktor Bajerna je rekao da ga je predsednik UEFA Čeferin zamolio da pomogne da se prevaziđe aktuelna situacija i da se krene iz početka kada prođe oluja sa Superligom. “Vratiću mir u fudbal”, poručio je Rumenige preciziravši da je on čovek dijaloga a ne sukoba.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.