Haos, baklje i topovski udari prekinuli košarkaško finale u Grčkoj, PAO šampion

Izvor: Blic, 13.Jun.2013, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos, baklje i topovski udari prekinuli košarkaško finale u Grčkoj, PAO šampion

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su titulu u prvenstvu Grčke, ali je i ova finalna serija ostala upamćena po divljanju navijača, zbog čega je treći meč finala sa Olimpijakosom prekinut u 33. minutu, nakon čega je PAO proglašen za šampiona.

Usled gađanja zeleno-belih od strane pristalica domaćih, utakmica je najpre privremeno prekinuta pri rezultatu 76:72 u korist Panatinaikosa.

Neposredan povod bio je topovski udar bačen tik uz klupu zeleno-belih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle čega je Alvertis naredio svojim igračima da odu u svlačionicu. Sudije su htele da odmah proglase meč prekinutim, time bi PAO došao do 3-0 u finalu, ali su članovi Panatinaikosa ipak zahtevali da se vrate na parket, samo da se prvo uspostavi red među navijačima.

Pražnjenje tribina je počelo, ali je nekoliko stotina pristalica Olimpijakosa odolevalo toj naredbi pa je oko pola sata posle prekida utakmice ona i zvanično okončana, a PAO postao šampion Grčke. I to 33. put u klupskoj istoriji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.