Oli - PAO, neslavan kraj serije

Izvor: Mondo, 13.Jun.2013, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oli - PAO, neslavan kraj serije

Evropom vlada Olimpijakos, ali je primat u Grčkoj povratio Panatinaikos. Na neslavan način, ali nimalo svojom zaslugom.

Navijači Olimpijakosa od spektakularne finalne serije plej-ofa napravili su skandal, jer u trećoj utakmici protiv najvećeg rivala nisu mogli da podnesu izvestan poraz, pa su minut pre kraja prekinuli susret gađajući "zelene" svim i svačim, između ostalog i zapaljenim bakljama i topovskim udarima.

To se dogodilo pri vođstvu Panatinaikosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od 2:0 u pobedama i 76:72. Meč će, za 33. titulu prvaka Panatinaikosa, na kraju biti registrovan 20:0 u korist novog šampiona.


Crveno-beli, u egal završnici, zabeležili su tri uzastopne izgubljene lopte pri vođstvu od 72:70, što su Dimitris Dijamantidis i Stefon Lazme surovo kaznili na drugoj strani.

Inače, do tog trenutka, kvalitet košarke bio je odličan i Grčka je mogla da bude ponosna na sportski duel svoja dva najveća i najpopularnija tima, ali nije mogla da bude ponosna i na navijače. Zbog njihovog ponašanja, košarkaši Panatinaikosa odbili su da se vrate na parket delom i zbog toga što je Vasilis Ksantopulos pogođen u vrat i što je doživeo povredu.

Ovo nije prvi put u poslednjih nekoliko sezona da finalna serija između dva rivalska kluba ne može da bude odigrana do kraja. U Grčkoj odavno važi zabrana dolaska gostujućih navijača u halu, a posle prekida u sezoni 2010-11 uvedena je i zaštitna mreža između tribina i parketa, koja ovog puta nije mogla da pomogne.

Olimpijakos je prošle sezone, predvođen Dušanom Ivkovićem, osvojio Evroligu, a onda i prekinuo devetogodišnju dominaciju Panatinaikosa u grčkom prvenstvu, predvođenog Željkom Obradovićem. Srbi su otišli sa klupa dva tima, a PAO je povratio titulu i sada ima 23 više od Olimpijakosa i Arisa. AEK ima osam, Panelinios šest, Iraklis i PAOK po dve.

U ekipi Agirisa Pedulakisa, najzaslužniji za pobedu bio je veteran Kostas Carcaris sa 14 poena, sedam skokova i šest asistencija. Uz njega, Lazme je imao 12 poena i deset skokova, uz tri blokade.

Karl Hajns imao je deset poena i 14 skokova u redovima ekipe Jorgosa Bartosaka, Vasilis Spanulis ubacio je 13 poena, ali to nije bilo dovoljno da se serija vrati iz Pireja u Atinu. U prvoj utakmici serije, PAO je napravio brejk kao gost 51:64, a onda bio siguran u OAKA dvorani - 63:52.

(MONDO, foto: YouTube printscreen)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NISMO NAJGORI: Grčko finale prekinuto, PAO šampion

Izvor: Kurir, 13.Jun.2013

Navijači Olimpijakosa nisu mogli sportski da podnesu loš rezultat protiv Panatinaikosa..ATINA - Finalna serija grčkog plej-ofa između Olimpijakosa i Panatinaikosa prekinuta je posle haosa koji su izazvali navijači crveno-belog kluba iz Pireja...Panatinaikos je u trećem meču kao gost vodio 76:72...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.