Blat postao suvlasnik Brna

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 13:13

Blat postao suvlasnik Brna

Dejvid Blat, američki košarkaški trener, postao je suvlasnik češkog kluba Brno.

Izraelska kompanija True Player Group (TPG) čiji je vlasnik Dejvid Blat kupila je deo košarkaškog kluba Brno, pa je čuveni trener postao suvlasnik.

Drugi teo TPG kompanije je u vlasništvu Ivdana Avšaloma, generalnog menadžera Hapoela iz Jerusalima, a Brno će sa klupe voditi Ronen Ginzburg, aktuelni selektor Češke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Brno ima veliki potencijal i veliki broj košarkaških talenata koji su radili sa sjajnim trenerom Ljubomirom Ružickom. Tim ima bogatu istoriju i svim svojim prijateljima sam oduševljeno rekao da sam novi trener", rekao je Ginzburg za Brnov zvanični sajt.

Blat je u karijeri vodio Makabi iz Tel Aviva sa kojim je osvojio Evroligu, takođe je bio trener i Olimpijakosa, Darušafake, ali i NBA franšize Klivlend Kavalirsima sa kojima je igrao i jedno finale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.