Izvor: JUGpress.com, 04.Sep.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj razrešenja sudije u Osnovnom sudu u Vranju

VRANJE

Drugostepenom odlukom Visokog saveta sudstva, sudija Osnovnog suda u Vranju, Marija Janićijević razrešena je dužnosti sudije.

„Od strane Visokog saveta sudstva dostavljena je Odluka o prestanku sudijske funkcije imenovane sudije usled njenog razrešenja sa sudijske funkcije, zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja predviđenog Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << o sudijama i Etičkog kodeksa. Navedena odluka je pravnosnažna i imenovana sudija je prestala da radi. Ovo je prvi slučaj razrešenja sudije u Osnovnom sudu u Vranju. Sudija ima pravo žalbe Ustavnom sudu u roku od 30 dana od dana dostavljanja odluke“, saopšteno je iz Osnovnog suda u Vranju.

Janićijevićeva je sudijske funkcije razrešena prvostepenom presudom, aprila 2019. godine. Prigovor na tu odluku je odbijen 27. avgusta pred Visokim savetom sudstva. Odluku o prestanku sudijske funkcije imenovane sudije 2. septembra dobio je Osnovni sud u Vranju i sada se  čeka da odluka bude objavljena u Službenom glasniku.

Na društvenim mrežama pre godinu dana, pažnju javnosti sudija Janićijević je privukla obnaženim fotografijama o čemu su pisali  pojedini mediji što je privuklo pažnju srpske javnosti.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.