Janković izbacila Hempton, u četvrtfinalu sa Šarapovom

Izvor: Politika, 03.Jun.2013, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković izbacila Hempton, u četvrtfinalu sa Šarapovom

PARIZ – Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je u osmini finala savladala Amerikanku Džejmi Hempton sa 6:0, 6:2.

Za ulazak u polufinale, Janković će u sredu igrati protiv druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teniserke sveta i branioca titule, Ruskinje Marije Šarapove. U dosadašnjih osam međusobnih duela, Jelena je pobedila samo jednom, pre šest godina u Birmingenu.

Janković je za samo 62 minuta pobedila Amerikanku, koja je današnjom igrom pokazala da je zalutala među 16 najuspešnijih na Rolan Garosu. Od 62 poena, koliko je Jelena osvojila, polovinu joj je Hempton poklonila neiznuđenim greškama i dvostrukim servis greškama.

Prvi set Janković je dobila bez izgubljenog gema, iako je imala samo tri direktno osvojena poena. Amerikana je u tom delu igre osvojila tek svaki treći poen posle ubačenog prvog servisa, što je gotovo neverovatno za učesnicu osmine finala jednog gren slem turnira.

Drugi set Amerikanka je počela nešto bolje i na startu je napravila brejk, ali nije uspela da ga potvrdi, jer joj je Jelena već u narednom oduzela servis.

Hempton je još dva gema odigrala koliko-toliko kvalitetno, a onda je ponovo počela da izbacuje loptice u aut i da pogađa mrežu i Janković je rutinski privela meč kraju.

Ovom pobedom Janković je osvojila 420 poena i sada je na 16. mestu VTA liste i ima samo 20 poena manje od dvanaestoplasirane Ane Ivanović, a 160 poena manje od Roberte Vinči, koja je 11.

Fonet

objavljeno: 03.06.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Biće teško sa Šarapovom, nadam se plasmanu u polufinale

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 00:20

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede nad Amerikankom Džejmi Hempton da je zadovoljna svojom igrom posebno na početku meča...Jankovićeva se plasirala u četvrtfinale gren slema na Rolan Garosu savladavši Hempton sa 6:0, 6:2..."Igrala sam odlično od samog starta. Znala sam koliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.