Pusić: Dačić bez objašnjenja otkazao dolazak u Dubrovnik

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Dačić bez objašnjenja otkazao dolazak u Dubrovnik

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić otkazao dolazak na "Kroacija forum" (Croatia Forum) koji se održava u Dubrovniku i da "nije naveo razlog odustajanja", prenela je Hina.

Agencija podseća da je Dačić izjavio u utorak da će Srbija pažljivo pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu 5. avgusta, koju Hrvatska organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povodom godišnjice "Oluje", i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

- Pretpostavljam da je na osnovu toga onda odlučio da ne dođe - kazala je Pusićeva u razgovoru s novinarima u Dubrovniku, iako je rekla da zvanično ne zna zašto je Dačić odustao od "Kroacija foruma".

Hina navodi da je ovogodišnji 10. forum, koji počinje danas popodne, posvećen razvojnoj saradnji kao instrumentu međunarodnih odnosa.

Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma - samo su neke od tema kojima će se tokom trodnevnog skupa baviti brojni strani i domaći zvaničnici, panelisti i moderatori, među kojima i prvi put sa afričkog kontinenta.

Uvodna obraćanja na otvaranju skupa uz Pusićevu imaće, između ostalog, premijer i predsednica Hrvatske, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Na forumu su organizovana tri panela, jedan okrugli sto i jedan predpanel, a na marginama skupa predviđen je niz bilateralnih sastanaka, navodi Hina.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Vojna parada

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić otkazao učešće na Kroacija forumu

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2015

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić otkazao dolazak na "Kroacija forum" koji se održava u Dubrovniku...Ovu informaciju saopštila je ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić i izjavila da Dačić "nije naveo razlog odustajanja", prenela je Hina...Agencija podseća da je Dačić izjavio u...

Nastavak na Radio 021...

Potpaljivanje novih varnica u regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2015, 16:22

Napetosti u regionu nikad kraja. Još nije splasnula drama u Srbiji ni oko rezolucija o Srebrenici, a počinje nova povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice hrvatske akcije „Oluja“. Prvi koraci ka podizanju tenzija već u Beogradu učinjeni...Srpski šef diplomatije Ivica Dačić otkazao je dolazak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.