Dačić sa Dendijasom o međusobnoj saradnji i prevazilaženju posledica kovida 19

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 14:47

Dačić sa Dendijasom o međusobnoj saradnji i prevazilaženju posledica kovida 19

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovoaro je u Atini sa svojim grčkim kolegom Nikosom Dendijasom o bilateralnoj saradnji, kao i o aktuelnim temama u vezi sa prevazilaženjem posledica pandemije kovida 19.
Šef srpske diplomatije je ocenio da posetom Atini je pokazano koliko prijateljstvo dve zemlje međusobno gaje.

Dačić je rekao da izrazio zadovoljstvo grčkom kolegi Dendijasu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnjom tokom krize sa koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Ministar je pokazao želju da se što pre normalizuje život u svim segmentima, počev od toga da ostvaruju politički kontakti, da se srpska i grčaka ekonomija normalizuju, da preduzeća počnu da rade.
"Preneo sam našu odluku da građani Grčke mogu da putuju u Srbiju bez ikakvih ograničenja, bez testova i potrebe da budu u karantinu", naveo je Dačić.
Ministar Dendijas je istakao da će od 15. juna to moći da učine i građani Srbije mogu bez testova i drugih ograničavajućih mera, navodi se u saopštenju MSP-a.
Dačić je dodao da je zamolio Dendijasa da i u Briselu zastupa stavove Srbije da se ova mera, takođe, počne primenjivati u skladu sa preporukama EK, da od 1. jula građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja u zemlje članice EU.
Očekujemo veliki broj naših turista u Grčkoj, ali moram da kažem i da je 50.000 hiljada grčkih turista prošle godine bilo u Srbiji, ukazao je Dačić.
Naglasio je da se razgovaralo o ilateralnoj saradnji i političkim interesima, međusobnoj podršci – kada je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu.
"Grčka podržava naš teritorijalni integritet kada je u pitanju KiM. Isto tako kada je u pitanju teritorijalni integritet Grčke, mi apsolutno podržavamo pravo i protiv smo svih provokacija koje dolaze sa različitih strana od njihovih suseda, a u vezi sa njihovim teritorijalnim integritetom i suverenitetom", poručio je Dačić.
Dačić je dodao da očekuje da se do kraja godine održi sastanak Saveta za saradnju između Grčke i Srbije.
Ovo je jedan specifičan sastanak, nalazimo se i dalje u uslovima života i borbi protiv koronavurusa, ali i života sa njim, konstatovao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Crna Gora zatvaranjem granica šteti samo sebi

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 10:16

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ne zna da li će zdravstvene institucije Srbije odgovoriti Crnoj Gori kako je došlo do naglog pada broja obolelih od kovida-19, koji je Podgorica tražila kako bi otvorila granice sa Srbijom, a da je zatvaranje granica "nepotrebna politizacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.