Spremite se za velike promene i sudbinske obrte – evo kada stiže haos

Izvor: B92, 20.Jan.2024, 15:57

Spremite se za velike promene i sudbinske obrte – evo kada stiže haos

Retrogradni Merkur nas ove godine očekuje u tri navrata, što će uticati na svaki horoskopski znak, ali na neke posebno.

U astrološkim krugovima na planetu Merkur, za koju se kaže da je planetarni akter naše sudbine, gleda se kao na jedan od ključnih uticaja u Sunčevom sistemu. Svaka osoba nosi svoju jedinstvenu natalnu kartu, svojevrsni astrološki DNK, oblikovan postavkom ključnih planeta i sazvežđa u 12 kuća koje oblikuju prošlost, sadašnjost i budućnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predviđanja astrologa proizlaze iz pažljivog osvrta na ovu kompleksnu postavku.

Retrogradni Merkur, odosno retrogradni hod ove planete je period tokom kog se ova planeta, iz perspektive Zemlje, kreće unazad, ima poseban značaj u zapadnoj astrologiji. Merkur, čuvar komunikacije, tehnologije i putovanja, svojim retrogradnim kretanjem navodno utiče na sve znakove Zodijaka, donoseći konfuziju, kašnjenja i nesporazume.

Javiće se tri puta u 2024. godini

Horoskop nam najavljuje da će se retrogradni Merkur tokom ove godine javiti tri puta i to svaki put u vatrenim znacima.

Od 1. do 24. aprila, Ovnovi će osećati vatru strasti i izazova, dok se savetuje oprez u komunikaciji. Od 4. do 27. avgusta, Device će započeti s jasnim ciljevima, ali prelazak u Lavovski egoistični pečat može doneti konfuziju i osetljivost.

Poslednji period, od 25. novembra do 15. decembra, donosi retrogradni Merkur u znaku Strelca, stvarajući potencijalne izazove tokom praznične sezone, poput problema u planiranju i potrebe za pažljivim komunikacijama.

U ovom astrološkom godišnjem ritmu, ova tri ključna perioda obeležena su retrogradnim kretanjem Merkura. Svaki od njih nosi svoje specifičnosti, unoseći dinamiku i izazove u živote pripadnika različitih znakova horoskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.