Horoskop - Ribe
Horoskop - Ribe

Znak ribe ili pises od 19 februara do 20 marta
Element: voda
Polaritet: negativan
Omiljene boje: morsko zelena
Amajlija: mesečev kamen

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.
Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja i poštovanja drugih ljudi.
Ribama je prijatno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni da budu vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak, i kao takve odlikuju se empatičnošću, i izraženim emocionalnim kapacitetom, osećaju i zato ih svi vole. Kao rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom, i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke i kreativne talente.

Kako je neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji i pisanju.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanje za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Problematične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi telo i čuvati imuni sistem, paziti na um i baviti se tehnikama za smirenje. Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti često je da riba nekom prerano ili preterano nekom veruje, pa se zato i razočara više puta u ljubav.

Pod uticajem urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, kako bi dobila pažnju i poštovanje. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u realnom svetu. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled.
Zagledajte se u njihove sanjive oči, i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci, i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja.

Dakle reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo, jake su ali i nežne. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje realan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične i čudne načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja.
Svi moraju da razumeju da su ribe izuzetno emotivne osobe, koji veoma teško kontrolišu svoja raznovrsna osećanja i duševna stanja, beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja, uvek su iskrene i ispoljavaju emocije.
Vladar riba je neptun, planeta mašte i nestvarnog, i zaslužan je što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe, koje pokazuju veliku dozu razumevanja za okolinu i druge.

Iako važe za osetljive i nežne osobe, u ovom znaku je rođeno iznenađujuće mnogo uspešnih biznismena. Ribe imaju potrebu da se bave poslom, koji im predstavlja užitak da mu se mogu potpuno predati, zbog čega su uspešne u svemu čega se prihvate, svaki posao koji rade rade najbolje što znaju, vrlo su uspešni.

S druge strane, ako se bave zanimanjem koji ne vole njihovi rezultati će biti slabiji.

Ribe su umetničke duše, koje ne vole biti na čelnim pozicijama, ali se uvek odlično snalaze u timu. Maštovite su i kreativne, uvek su spremne da pomognu svima u nevolji. One vole da se osećaju udobno u garderobi koju nose, dosadne stvari znaju da uređuju, odlični su stilisti. Ribe vole antikvitete i stare sitne detalje koje njima predstavljaju posebnost i sjaj. Omiljena boja im je more zelena, vole prirodu i uživaju u njoj.

Poznate osobe koje su rođene u znaku ribe su:
Elizabet Tejlor, Rijana, Brus Vilis, Kurt Kobein, Džoni Keš, Džordž Harison, Čak Noris, Šeron Ston, Mikelanđelo, Džon Bon Džovi, Lajza Mineli.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dnevni horoskop za 27. april 2024. godine!

Dnevni horoskop za 27. april 2024. godine!

Horoskop za 27. april 2024 - Astrološki uvidi za svaki znak zodijaka. Otkrijte kako će se vaš dan odvijati prema astrološkoj prognozi astrologa Nataše Paunovski.. Pogledajte naš detaljni dnevni horoskop za subotu 27. april 2024. godine. Saznajte šta zvezde predviđaju za Ovna, Bika, Blizance, Raka, Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe u ljubavi, poslu i zdravlju. Otkrijte kako će se vaš dan odvijati prema našoj astrološkoj prognozi. Ovan...

Izvor: Svet plus, 26.Apr.2024, 12:50

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 27. april 2024. godine

Odličan dan za Ovna i Jarca, Bik pod tenzijom, Blizanci raspoloženi, Rak nemotivisan, Lavu nije dan za odluke, Devici vreme za odmaranje, Vaga u mirnoj luci, Škorpija iritantna, Strelac napet, Vodoliji treba više vitamina, a Ribe bez problema. Ovo je horoskop za 27. april 2024. godine. OVAN Posao  Usporen tempo vam ne ide na ruku. Morate da se strpite kada su dati tranziti u pitanju. Pokušajte...

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 26. april 2024. godine

Ovna čeka dobar provod, Biku treba tolerancije, a Blizancima strpljenje, Rak se oseća odlično, Lav samostalan, Devica pod stresom, Vaga brzo razmišlja, Škorpiji trebaju vitamini, Strelac ne može da izbegne ljubomornu scenu, Jarac strpljiv, iznenađenja za Vodoliju, a Ribe raspoložene. Ovo je današnji dnevni horoskop za 26. april 2024. godine. OVAN Posao Možete da očekujete manji problem, kada je organizacija oko obaveza u pitanju. Imate šta da radite ili da započnete...

Izvor: Luftika.rs, 25.Apr.2024, 13:36

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 25. april 2024. godine

Ovan ne želi samo flert, Lav ima iznenađenje, Ribe istrajne, Bik sebičan, Blizanci se zabavljaju, Devica privlači problematične, Jarac hvata zalet, Vodolija kritikuje, Rak taktičan, Vaga teži ka promenama, Strelac očekuje finasijski priliv, Škorpija ima dobar ljubavni život. Ovo je horoskop za 25. april 2024. godine. OVAN Posao Ukoliko ste student, možete sa lakoćom da savladate lekcije, koje su vam predstavljale problem. Nećete...

Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2024, 11:22

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 24. april 2024. godine

Ovan nervozan, Bika neko laže, Blizancu slede nove finansijske prilike, Rak i Škorpija imaju odličan dan, Lav se dokazuje, Devici dobar dan za ljubav, Vagi bolji poslovni aspekti, Strelac uživa, Jarac napreduje, Vodoliji prija zavođenje, a Ribe konačno imaju jasan cilj ispred sebe. Ovo je horoskop za 24. april 2024. godine. OVAN Posao: Imate pravo na još jednu šansu ovaj put. Ne morate da pratite kolege koje dezavuišu...

Izvor: Luftika.rs, 23.Apr.2024, 14:06

Detaljnije >>

Poslovni horoskop za maj 2024: Bik mora da izađe iz zone komfora, Jarca čekaju nove pobede, a Strelca i Ribe – problemi

Poslovni horoskop za maj 2024: Bik mora da izađe iz zone komfora, Jarca čekaju nove pobede, a Strelca i Ribe – problemi

Polako nam stiže najlepši prolećni mesec, a tokom maja će neki znaci Zodijaka konačno biti u prilici da uživaju u plodovima svog napornog rada. Uložen trud neće biti uzaludan – postoji dobra šansa da dosegnete neverovatne visine u karijeri i značajno uvećate materijalno bogatstvo. Astrolozi predviđaju da će nebeski tranziti u maju doneti povoljnu energiju u profesionalnoj sferi. Međutim, određeni horoskopski znakovi trebali bi da budu posebno oprezni, jer postoji rizik od nepromišljenih...

Izvor: Luftika.rs, 23.Apr.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za ponedeljak 23. april 2024. godine!

Dnevni horoskop za ponedeljak 23. april 2024. godine!

23. april 2024 - dnevni horoskop: otkrijte ključne astrološke uvide za Ovna, Bika, Blizance, Raka, Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe u ljubavi, poslu i zdravlju! Dobrodošli u naš detaljni dnevni horoskop za 23. april 2024. godine. Otkrijte šta zvezde predviđaju ako ste Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Riba u oblastima ljubavi, posla, zdravlja i još mnogo toga. Neka vas naša astrološka prognoza...

Izvor: Svet plus, 22.Apr.2024, 19:23

Detaljnije >>