Horoskop - Ribe
Horoskop - Ribe

Znak ribe ili pises od 19 februara do 20 marta
Element: voda
Polaritet: negativan
Omiljene boje: morsko zelena
Amajlija: mesečev kamen

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.
Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja i poštovanja drugih ljudi.
Ribama je prijatno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni da budu vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak, i kao takve odlikuju se empatičnošću, i izraženim emocionalnim kapacitetom, osećaju i zato ih svi vole. Kao rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom, i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke i kreativne talente.

Kako je neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji i pisanju.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanje za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Problematične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi telo i čuvati imuni sistem, paziti na um i baviti se tehnikama za smirenje. Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti često je da riba nekom prerano ili preterano nekom veruje, pa se zato i razočara više puta u ljubav.

Pod uticajem urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, kako bi dobila pažnju i poštovanje. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u realnom svetu. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled.
Zagledajte se u njihove sanjive oči, i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci, i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja.

Dakle reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo, jake su ali i nežne. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje realan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične i čudne načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja.
Svi moraju da razumeju da su ribe izuzetno emotivne osobe, koji veoma teško kontrolišu svoja raznovrsna osećanja i duševna stanja, beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja, uvek su iskrene i ispoljavaju emocije.
Vladar riba je neptun, planeta mašte i nestvarnog, i zaslužan je što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe, koje pokazuju veliku dozu razumevanja za okolinu i druge.

Iako važe za osetljive i nežne osobe, u ovom znaku je rođeno iznenađujuće mnogo uspešnih biznismena. Ribe imaju potrebu da se bave poslom, koji im predstavlja užitak da mu se mogu potpuno predati, zbog čega su uspešne u svemu čega se prihvate, svaki posao koji rade rade najbolje što znaju, vrlo su uspešni.

S druge strane, ako se bave zanimanjem koji ne vole njihovi rezultati će biti slabiji.

Ribe su umetničke duše, koje ne vole biti na čelnim pozicijama, ali se uvek odlično snalaze u timu. Maštovite su i kreativne, uvek su spremne da pomognu svima u nevolji. One vole da se osećaju udobno u garderobi koju nose, dosadne stvari znaju da uređuju, odlični su stilisti. Ribe vole antikvitete i stare sitne detalje koje njima predstavljaju posebnost i sjaj. Omiljena boja im je more zelena, vole prirodu i uživaju u njoj.

Poznate osobe koje su rođene u znaku ribe su:
Elizabet Tejlor, Rijana, Brus Vilis, Kurt Kobein, Džoni Keš, Džordž Harison, Čak Noris, Šeron Ston, Mikelanđelo, Džon Bon Džovi, Lajza Mineli.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 23.Okt.2019, 15:40

Dnevni horoskop za 24. oktobar 2019. godine

Ovan u grču, Bik i Lav sarađuju, Blizanci opušteni, Rak nesiguran, Devica bez odmora, Vaga u timu, Škorpija nedokučiva, Strelac odlučan, Jarac u dobiti, Vodolija gramziva, Ribe inferiorne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 24. oktobar 2019. godine. OVAN Posao Samo se opustite i čeka vas veoma uspešan poslovni dan. U vedroj...

Detaljnije >>


Izvor: Luftika.rs, 22.Okt.2019, 17:06

Dnevni horoskop za 23. oktobar 2019. godine

Ovan se izoluje, Bik zatvoren, Blizanci razmišljaju o budućnosti, Rak ljubomoran, Lav uspešan, Devici vezane ruke, Vaga umorna, Škorpija prebukirana, Strelac neodoljiv, Jarac u pregovorima, Vodolija stabilna, a Ribe završavaju poslove. Ovo je današnji dnevni horoskop za 23.10.2019. godine. OVAN Posao Prevelik zalogaj ste zagrizli. Radite deset stvari u isto vreme,...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 21.Okt.2019, 14:55

Dnevni horoskop za 22. oktobar 2019. godine

Rezultati za Ovna, Bik zavodljiv, Blizanci pronalaze rešenja, Rak nežan, Vaga kobna za Lava, Devica spremne za biznis, avanture pred Škorpijom, Strelcu vreme za ulaganje, problemi za Jarca, Vodolija u novoj priči, a Ribe pucaju od energije. Ovo je današnji dnevni horoskop za 22. oktobar 2019. godine. OVAN Posao Oslobodili ste se takmičarskog pritiska i skoncentrisali ste se...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2019, 15:16

Dnevni horoskop za 20. oktobar 2019. godine

Ovan pun samopouzdanja, Bik nezainteresovan, Blizanci pesimistični, Raku treba provod, Lav melanholičan, Devica pod stresom, Vaga misli o prošlosti, Škorpija obeshrabrena, Strelac predmet ogovaranja, Jarac nestrpljiv, Vodoliji treba pomoć, a Ribe previše emotivne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 20. okotobar 2019. godine. OVAN Posao Umesto da sebe krivite za greške iz prošlosti, probajte...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 18.Okt.2019, 07:47

Dnevni horoskop za 19. oktobar 2019. godine

Ovnu pomaže Devica, Bik energičan, Blizanci ordinarni, Rak brine, Lav ima novi posao, Vaga organizovana, Škorpija efikasna, Strelac putuje, Jarac uspešan, Vodolija ide u inostranstvo, Ribe sve komplikuju. Ovo je današnji dnevni horoskop za 19.10.2019. godine. OVAN Posao Danas bi jedna Devica mogla da vam bude od velike pomoći kada je u pitanju...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 16.Okt.2019, 19:46

Mesečni horoskop za novembar 2019. godine

Ovan u napetom odnosu sa partnerom, Bik se menja na svim životnim poljima, Blizanci brinu zbog finansija, Rak rešava stambeno pitanje, Lav u velikoj ljubavi, Devica nema kontrolu nad situacijom, Vaga treba da se pazi povreda, Škorpija povučena u sebe, Strelca očekuje zaokret u karijeri, Jarac na distanci od prijatelja, Vodolija razmišlja o novom poslu, Ribe kreću novim putem. Saznajte šta vam još donosi horoskop za mesec novembar 2019. godine. Ovan Posao I dalje ćete tokom novembra odnosno,...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 16.Okt.2019

Dnevni horoskop za 17. oktobar 2019. godine

Ovan preteruje, Bik ljubomoran, Blizanci nestašni, Rak brine, Lav kombinuje, Devica sa prijateljima, Vaga razmišlja, Škorpija putuje, Strelac svađalica, Jarac napreduje, Vodolija usamljena, Ribe tužne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17. oktobar 2019. godine. OVAN POSAO Opet ista priča....

Detaljnije >>