Horoskop - Ribe
Horoskop - Ribe

Znak ribe ili pises od 19 februara do 20 marta
Element: voda
Polaritet: negativan
Omiljene boje: morsko zelena
Amajlija: mesečev kamen

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.
Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja i poštovanja drugih ljudi.
Ribama je prijatno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni da budu vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak, i kao takve odlikuju se empatičnošću, i izraženim emocionalnim kapacitetom, osećaju i zato ih svi vole. Kao rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom, i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke i kreativne talente.

Kako je neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji i pisanju.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanje za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Problematične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi telo i čuvati imuni sistem, paziti na um i baviti se tehnikama za smirenje. Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti često je da riba nekom prerano ili preterano nekom veruje, pa se zato i razočara više puta u ljubav.

Pod uticajem urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, kako bi dobila pažnju i poštovanje. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u realnom svetu. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled.
Zagledajte se u njihove sanjive oči, i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci, i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja.

Dakle reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo, jake su ali i nežne. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje realan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične i čudne načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja.
Svi moraju da razumeju da su ribe izuzetno emotivne osobe, koji veoma teško kontrolišu svoja raznovrsna osećanja i duševna stanja, beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja, uvek su iskrene i ispoljavaju emocije.
Vladar riba je neptun, planeta mašte i nestvarnog, i zaslužan je što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe, koje pokazuju veliku dozu razumevanja za okolinu i druge.

Iako važe za osetljive i nežne osobe, u ovom znaku je rođeno iznenađujuće mnogo uspešnih biznismena. Ribe imaju potrebu da se bave poslom, koji im predstavlja užitak da mu se mogu potpuno predati, zbog čega su uspešne u svemu čega se prihvate, svaki posao koji rade rade najbolje što znaju, vrlo su uspešni.

S druge strane, ako se bave zanimanjem koji ne vole njihovi rezultati će biti slabiji.

Ribe su umetničke duše, koje ne vole biti na čelnim pozicijama, ali se uvek odlično snalaze u timu. Maštovite su i kreativne, uvek su spremne da pomognu svima u nevolji. One vole da se osećaju udobno u garderobi koju nose, dosadne stvari znaju da uređuju, odlični su stilisti. Ribe vole antikvitete i stare sitne detalje koje njima predstavljaju posebnost i sjaj. Omiljena boja im je more zelena, vole prirodu i uživaju u njoj.

Poznate osobe koje su rođene u znaku ribe su:
Elizabet Tejlor, Rijana, Brus Vilis, Kurt Kobein, Džoni Keš, Džordž Harison, Čak Noris, Šeron Ston, Mikelanđelo, Džon Bon Džovi, Lajza Mineli.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dnevni horoskop za 22. februar 2024. godine

Ovan i Strelac nervozni, Bik zadovoljan, idealan dan za Blizance, Raku treba opuštanje, Lav u poslu, sreća za Devicu, Vaga haotična, povoljan dan za Škorpiju, dobar dan za Jarca, Vodolija ulazi u konflikte, a Ribe emotivne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 22. februar 2024. godine. OVAN Posao Danas...

Izvor: Luftika.rs, 21.Feb.2024, 14:58

Detaljnije >>

DNEVNI HOROSKOP ZA 21. FEBRUAR

DNEVNI HOROSKOP ZA 21. FEBRUAR

Rak: Osećaš potrebu za emotivnom povezanošću danas. Posveti se svojoj porodici i bliskim prijateljima. Izrazi svoja osećanja na iskren način, što će unaprediti odnose. Ovan: Tvoja energija je danas visoka, ali budi pažljiv/a kako je usmeravaš. Postavi jasne ciljeve i preduzmi konkretne korake ka njihovom ostvarivanju. Budi odlučan/a. Vodolija: Kreativna inspiracija te prati danas. Iskoristi svoju maštovitost u rešavanju problema ili razvoju projekata. Budi otvoren/a za nekonvencionalne...

Izvor: TimockeVesti.net, 21.Feb.2024, 05:06

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 21. februar 2024. godine

Ovan uznemiren, fatalne emocije za Bika, Blizanci i Devica dobro, Rak i Vaga nezadovoljni, dobar dan za Lava, Škorpiji dan za ljubav, Strelca čeka dobitak, Jarac preopterećen, Vodolija nervozna, a Ribe hipersenzitivne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 21. februar 2024. godine. OVAN Posao Nije povoljan dan za posao. Međutim, važna dešavanja...

Izvor: Luftika.rs, 20.Feb.2024, 14:40

Detaljnije >>

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. FEBRUAR

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. FEBRUAR

Rak: Fokusiraj se na svoje emotivne veze danas. Posveti vreme svojoj porodici i bliskim prijateljima. Izrazi svoja osećanja na iskren način, što će unaprediti odnose. Ovan: Tvoja energija je danas visoka, ali budi pažljiv/a kako je usmeravaš. Postavi jasne ciljeve i preduzmi konkretne korake ka njihovom ostvarivanju. Budi odlučan/a. Vodolija: Kreativna inspiracija te prati danas. Iskoristi svoju maštovitost u rešavanju problema ili razvoju projekata. Budi otvoren/a za nekonvencionalne ideje. Ribe:...

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Feb.2024

Detaljnije >>

Horoskop za 20. februar: Škorpije osetićete slabost u plućima, Ribe angažujte se više oko partnera

Horoskop za 20. februar: Škorpije osetićete slabost u plućima, Ribe angažujte se više oko partnera

Horoskop za 20. februar 2024. godine donosi analize i savete

Izvor: Story, 19.Feb.2024, 20:30

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 20. februar 2024. godine

Ovan u ljubavi sa Škorpijom, Bik pije i samuje, Blizanci u neskladu, Rak i Jarac u spoju, Lav sarađuje sa Vodolijom, Devica čeka bolje dane, Vaga se provodi, Strelac dobija novac, a Ribe ostaju kratkih rukava. Ovo je današnji dnevni horoskop za 20. februar 2024. godine. OVAN Posao Dan...

Izvor: Luftika.rs, 19.Feb.2024

Detaljnije >>

Nedeljni horoskop od 19. do 25. februara: Posvetite se sopstvenim osećanjima

Nedeljni horoskop od 19. do 25. februara: Posvetite se sopstvenim osećanjima

Nedeljni horoskop od 19. do 25. februara donose početak sezone Riba, ali i pun Mesec u Devici krajem nedelje. Evo šta to znači za nas. Ulazak Sunca u znak Riba će obeležiti početak nedelje. Za Ribe će u narednom periodu najispravnije odluke biti donete uz pomoć intuicije, uvida i glasa srca. Device se mogu suočiti sa iznenadnim izazovima, a Blizanci će se posvetiti intelektualnim istraživanjima. Strelčevi mogu malo smanjiti svoju društvenu aktivnost, a Rakovi će se baviti samorefleksijom. Konjukcija...

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Feb.2024

Detaljnije >>