Horoskop - Ribe
Horoskop - Ribe

Znak ribe ili pises od 19 februara do 20 marta
Element: voda
Polaritet: negativan
Omiljene boje: morsko zelena
Amajlija: mesečev kamen

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.
Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja i poštovanja drugih ljudi.
Ribama je prijatno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni da budu vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak, i kao takve odlikuju se empatičnošću, i izraženim emocionalnim kapacitetom, osećaju i zato ih svi vole. Kao rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom, i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke i kreativne talente.

Kako je neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji i pisanju.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanje za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Problematične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi telo i čuvati imuni sistem, paziti na um i baviti se tehnikama za smirenje. Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti često je da riba nekom prerano ili preterano nekom veruje, pa se zato i razočara više puta u ljubav.

Pod uticajem urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, kako bi dobila pažnju i poštovanje. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u realnom svetu. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled.
Zagledajte se u njihove sanjive oči, i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci, i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja.

Dakle reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo, jake su ali i nežne. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje realan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične i čudne načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja.
Svi moraju da razumeju da su ribe izuzetno emotivne osobe, koji veoma teško kontrolišu svoja raznovrsna osećanja i duševna stanja, beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja, uvek su iskrene i ispoljavaju emocije.
Vladar riba je neptun, planeta mašte i nestvarnog, i zaslužan je što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe, koje pokazuju veliku dozu razumevanja za okolinu i druge.

Iako važe za osetljive i nežne osobe, u ovom znaku je rođeno iznenađujuće mnogo uspešnih biznismena. Ribe imaju potrebu da se bave poslom, koji im predstavlja užitak da mu se mogu potpuno predati, zbog čega su uspešne u svemu čega se prihvate, svaki posao koji rade rade najbolje što znaju, vrlo su uspešni.

S druge strane, ako se bave zanimanjem koji ne vole njihovi rezultati će biti slabiji.

Ribe su umetničke duše, koje ne vole biti na čelnim pozicijama, ali se uvek odlično snalaze u timu. Maštovite su i kreativne, uvek su spremne da pomognu svima u nevolji. One vole da se osećaju udobno u garderobi koju nose, dosadne stvari znaju da uređuju, odlični su stilisti. Ribe vole antikvitete i stare sitne detalje koje njima predstavljaju posebnost i sjaj. Omiljena boja im je more zelena, vole prirodu i uživaju u njoj.

Poznate osobe koje su rođene u znaku ribe su:
Elizabet Tejlor, Rijana, Brus Vilis, Kurt Kobein, Džoni Keš, Džordž Harison, Čak Noris, Šeron Ston, Mikelanđelo, Džon Bon Džovi, Lajza Mineli.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dnevni horoskop za 26. jul 2024. godine

Ovan pred putovanjem, Bik voli svoj posao, Blizanci merkaju Strelca, Rak pravičan, Lav traga za kompromisima, Devica u povlačenju, Vaga aktivna, Škorpija pesimistična, Jarcu dobar dan za posao, Vodoliji stiže pomoć, a Ribe neguju stare navike. Ovo je današnji dnevni horoskop za 26. jul 2024. godine. OVAN Posao Još uvek se ne žalite na date uslove rada i ne želite da...

Izvor: Luftika.rs, 25.Jul.2024, 11:10

Detaljnije >>

Vasilisa Volodina tvrdi da je sudbina spremila divne darove za 4 Zodijaka u avgustu 2024, sve će im ići od ruke

Vasilisa Volodina tvrdi da je sudbina spremila divne darove za 4 Zodijaka u avgustu 2024, sve će im ići od ruke

Gotovo da se nalazimo na pragu avgusta, a kosmički tranziti u osmom mesecu doneće prijatna iznenađenja i ulepšati život određenih horoskopskih znakova. Čuvena ruska astrološkinja Vasilisa Volodina otkriva da će 4 Zodijaka tokom avgusta 2024. u stopu pratiti sreća. Sudbina će im pokucati na vrata sa torbom punom iznenađenja i „poklona“. Horoskop za avgust posebno će obradovati Ovna, Lava, Strelca i Ribe. Volodina tvrdi da ih čeka veoma lep mesec, prepun...

Izvor: Luftika.rs, 25.Jul.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 25. jul 2024. godine

Ovan u gubicima, Bik vidi kraj krize, Blizanci ne skrivaju osećanja, Rak mnogo traži, Lav kreativac, Devica dobro organizovana, Vaga bira, Škorpija razočarana, Strelac nervozan, Jarcu sledi naporan period, Vodolija vodi, Ribe pune motivacije. Ovo je današnji dnevni horoskop za 25. jul 2024. godine. OVAN Posao Osećate poveći gubitak. To mogu da budu i vaše lične investicije koje...

Izvor: Luftika.rs, 24.Jul.2024, 11:58

Detaljnije >>

Rakove će draga osoba iznenaditi POKLONOM, Škorpije stiže VIRUSNA infekcija, a Ribe se previše oslanjaju na POMOĆ oko posla - HOROSKOP za sredu, 24. jul

Rakove će draga osoba iznenaditi POKLONOM, Škorpije stiže VIRUSNA infekcija, a Ribe se previše oslanjaju na POMOĆ oko posla - HOROSKOP za sredu, 24. jul

Pročitajte šta nam zvezde savetuju za 24.07.2024 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2024, 22:45

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 24. jul 2024. godine

Ovan zadovoljan, Bik ima težak dan, Blizanci skeptični, Rak borben, Lav pažljiv, Devica odlaže obaveze, Vaga planira, Škorpija strastvena, Strelac na putu uspeha, Jarac temeljno gazi, Vodolija u ortačkoj priči, Ribe traljavo. Ovo je današnji dnevni horoskop za 24. jul 2024. godine. OVAN Posao Konkretni odnosi između kolega na polju posla vam se dopadaju...

Izvor: Luftika.rs, 23.Jul.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 23. jul 2024. godinu

Ovan zasićen, Bik odmara, Blizanci imaju simpatiju, Rak se menja, Lav glumi, Devica na dobitku, Vaga u klinču, Škorpija samostalno, Strelac pred promenom, Jarac se troši, Vodolija neispunjena, Ribe imaju promenu na vidiku. Ovo je dnevni horoskop za 23. jul 2024. godine. OVAN Posao Osećate poveću zasićenost trenutnim poslovnim zaduženjima i ne želite da...

Izvor: Luftika.rs, 22.Jul.2024, 11:30

Detaljnije >>