Horoskop - Ribe
Horoskop - Ribe

Znak ribe ili pises od 19 februara do 20 marta
Element: voda
Polaritet: negativan
Omiljene boje: morsko zelena
Amajlija: mesečev kamen

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.
Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja i poštovanja drugih ljudi.
Ribama je prijatno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni da budu vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak, i kao takve odlikuju se empatičnošću, i izraženim emocionalnim kapacitetom, osećaju i zato ih svi vole. Kao rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom, i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke i kreativne talente.

Kako je neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji i pisanju.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanje za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Problematične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi telo i čuvati imuni sistem, paziti na um i baviti se tehnikama za smirenje. Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti često je da riba nekom prerano ili preterano nekom veruje, pa se zato i razočara više puta u ljubav.

Pod uticajem urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, kako bi dobila pažnju i poštovanje. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u realnom svetu. Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled.
Zagledajte se u njihove sanjive oči, i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci, i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja.

Dakle reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo, jake su ali i nežne. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje realan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične i čudne načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja.
Svi moraju da razumeju da su ribe izuzetno emotivne osobe, koji veoma teško kontrolišu svoja raznovrsna osećanja i duševna stanja, beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja, uvek su iskrene i ispoljavaju emocije.
Vladar riba je neptun, planeta mašte i nestvarnog, i zaslužan je što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe, koje pokazuju veliku dozu razumevanja za okolinu i druge.

Iako važe za osetljive i nežne osobe, u ovom znaku je rođeno iznenađujuće mnogo uspešnih biznismena. Ribe imaju potrebu da se bave poslom, koji im predstavlja užitak da mu se mogu potpuno predati, zbog čega su uspešne u svemu čega se prihvate, svaki posao koji rade rade najbolje što znaju, vrlo su uspešni.

S druge strane, ako se bave zanimanjem koji ne vole njihovi rezultati će biti slabiji.

Ribe su umetničke duše, koje ne vole biti na čelnim pozicijama, ali se uvek odlično snalaze u timu. Maštovite su i kreativne, uvek su spremne da pomognu svima u nevolji. One vole da se osećaju udobno u garderobi koju nose, dosadne stvari znaju da uređuju, odlični su stilisti. Ribe vole antikvitete i stare sitne detalje koje njima predstavljaju posebnost i sjaj. Omiljena boja im je more zelena, vole prirodu i uživaju u njoj.

Poznate osobe koje su rođene u znaku ribe su:
Elizabet Tejlor, Rijana, Brus Vilis, Kurt Kobein, Džoni Keš, Džordž Harison, Čak Noris, Šeron Ston, Mikelanđelo, Džon Bon Džovi, Lajza Mineli.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 16.Maj.2022, 12:48

Dnevni horoskop za 17. maj 2022. godine

Ovan premoren, Bik pod tenzijom, Blizanci zatvoreni, Rak ima sreće u ljubavi, Lav opušten, Devica marljiva, Vaga ima problema s bubrezima, Škorpija opterećena, Strelac se dobro oseća, Jarac nezadovoljan platom, Vodolija pati od prehlade, a Ribe u kraćoj poslovnoj krizi. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17.05.2022. godine. OVAN Posao Ako...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 15.Maj.2022, 14:12

Dnevni horoskop za 16. maj 2022. godine

Ovan uživa u kućnoj atmosferi, Bik dobija ponudu iz inostranstva, Blizanci izbalansirani, Rak emotivno zadovoljan, Lav se dobro oseća, Devica stabilna, Vaga pati od nesanice, Škorpija emotivna, Strelac veseo, Jarac dopadljiv, Vodolija želi prostora za sebe, a Ribe semtimentalne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 16. maj 2022. godine. OVAN Posao Dobar dan za one koji se...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2022, 12:54

Dnevni horoskop za 15. maj 2022. godine

Ovan zahvalan, Bik neraspoložen, Blizanci spremni za nove izazove, Rak uživa, Lav i Jarac u ljubavi, Devica privlači Strelca, Vaga srećna, Škorpija zatvorena, Vodolija očajna, a Ribe usporene. Ovo je današnji dnevni horoskop za 15. maj 2022. godine. OVAN Posao Vaše želje su zakon za kolege sa kojima trenutno delite prostor u kojem radite. Okruženi ste izuzetnim ljudima, koji umeju da rade svoj...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 13.Maj.2022, 12:50

Dnevni horoskop za 14. maj 2022. godine

Ovan žali, Bik kolebljiv, Blizanci se oslanjaju na Škorpiju, Rak nezadovoljan, Lav za sistematski, nove obaveze za Devicu, Vaga mora da istrpi, Strelac mnogo bolje, Jarac u klišeu, Vodolija ponavlja greške, Ribe prelaze granicu. Ovo je današnji dnevni horoskop za 14.05.2022. godine. OVAN Posao Ukoliko ste mislili da ćete imati razrešenu finansijsku situaciju u toku dana, moguće da ste se malo prešli....

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2022, 13:26

Dnevni horoskop za 13. maj 2022. godine

Ovan profesionalan, Bik neraspoložen za težak rad, Blizanci zanemaruju partnera, Rak jak, Lav pažljiv prema okolini, Devica usporena, Vaga puna ideja, Škorpija uravnotežena, Strelac ima problema s grlom, Jarac se lepo oseća, Vodolija negativna, Ribe stroge prema saradnicima. Ovo je današnji dnevni horoskop za 13. maj 2022. godine. OVAN Posao Imate...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2022, 13:14

Dnevni horoskop za 12. maj 2022. godine

Ovan raspoložen, Bik odličnog držanja, Blizanci puni utisaka, Rak žudi za inostranstvom, Lav emotivan, Devica zabrinuta, Vaga izlazi iz krize, Škorpija započinje novi posao, Strelac brzo razmišlja, Jarac srećan, Vodolija isplanirana, Ribe spremne za ozbiljnu vezu. Ovo je današnji dnevni horoskop za 12.05.2022....

Detaljnije >>