Horoskop za april
Horoskop za april

Retrogradna Venera u ribama je napravila egzaktni kvadrat sa retrogradnim Saturnom iz Strelca na 27 stepenu, a njegov uticaj traje do 25. aprila 2017. godine. Vreme je da svi zavirimo iza ogledala, da se suočimo s prethodnim događajima i situacijama iz sopstvenog života, i da zaključimo da li smo mi ti koji biramo sopstvenu nesreću.

Osećaj lične bezvrednosti prati mnoge u prethodnom periodu, jer su venera i saturn dve potpuno drugačije i suprotne energije.
Kada se nađu u aspektu kvadrata simbolizuju manjak samopouzdanja, strah od odbacivanja, osećaj krivice, ljubomoru, nezadovoljstvo i sebičnost. Venera vlada našim osećanjima, vrednostima, životnim zadovoljstvom, našim ukusima, umetničkim sklonostima, svemu onome što nas čini srećnim. Ona priča o intimnim odnosima, vezama, uzbuđenju, osvajanju, ravnoteži, gde tražimo zadovoljstvo, na šta trošimo novac i kakve poklone kupujemo.

Saturn je hlad i skučenost, ograničenost i oskudnost. Uvek daje prosek, blokade, prepreke, sporost, ali i pravdu. Iako deluje sumorno, depresivno, i sporo, on ipak donosi strukturu i smisao našem svetu. On nas podseća na naša ograničenja, obaveze i odgovornosti. Donosi definiciju našim životima.

Saturn čini Veneru hladnom, ograničava je i sputava, ali je takođe tera i na emotivni rast. Kvadrat predstavlja raskrsnicu na putu, onaj trenutak kada treba odlučiti kojim putem krenuti a to je za nas i najteže. Sudar harmonije s formom, pripadnosti sa ograničenjem, čulnosti s granicama, lepote s vremenom i ljubavi sa bolom. Oni imaju različite ciljeve, Venera da raste i kroz taj se rast oslobađa, Saturn da zaustavi širenje i napredak, da nametne pravila, i time transformiše. Da bismo mogli da se razvijamo, oslobađamo i pronađemo unutrašnji mir, najpre i prvo moramo pogledati u sopstvene dubine, prihvatiti odgovornosti za sopstvena delovanja, izbegavati hod linijom manjeg otpora.

Ključ svih promena je rad na sebi, i sopstvenoj promeni. Tome nas uči saturn u dodiru s vremenom. Ako prihvatimo činjenicu da smo mi sami jedini odgovorni za najveći deo onoga što nam se u životu događa tada možemo i očekivati istinsku promenu na bolje.

Ovaj aspekt je napredan 8 aprila, ali se njegova energija oseća već od prvih dana aprila. Javlja se osećaj odbačenosti, utisak da nas voljeni ne primećuju, ili bar ne na način kakav bismo želeli. Izneverenost, napuštenost, nepoželjnost, kivni smo na svet koji nas ne razume, bez obzira na to da li je ova ljutnja prigušena i prikrivena ili sasvim jasno otvoreno i napadno ispoljena.

Ljubav kao najmoćnija sila sada nije dovoljna. Nema je i ne vidite, a još manje je osećate. Sada su na ispitu duge veze koje su odolevale izazovima kroz vreme. Odnos postaje težak, pa se pitate da li ste uopšte voljeni. Primećujete promenu, u partnerovom ponašanju, pojavljuje se bes i ljubomora, kao i strah od odbacivanja ili gubitka. Sada na videlo izlaze potiskivani problemi, u vezama koje već neko vreme ne funkcionišu dobro. Nastupa period hlađenja i praznine, kao i osećaj umora, straha i paranoje. Sada je vreme da preispitate sve odnose u svom životu, a najviše sebe i svoje postupke. Prolećne vibracije se osećaju svuda, pa i u ovom horoskopu za april. Aspekti na nebu još uvek nas vraćaju u prošlost, nameću nam nezavršene stvari, i odnose, a sa njima i karmičke, sudbinske događaje, koje ne možete promeniti niti izbeći.

Češće je merkur retrogradan, ali ako je kojim slučajem, venera, onda to nisu ugodne situacije ili događaji. Nije ona loša, ali opet kada je ljubav u pitanju možete se naći na pogrešnom mestu, u pravo vreme, ili u pogrešno vreme sa pravom osobom, i sve tako naopako u disharmoniji i disbalansu i ma kako pokušavali da spojite bar dve od tri stvari, uvek ćete imati osećaj da vam sreća izmiče iz ruku jer je sreća nešto što dolazi samo i vi je ne možete uhvatiti, planirati, ni posedovati. Takva situacija se dešava i sada na nebu, pa vam se slične okolnosti mogu nametati.

Budite oprezni šta i kome, i kako govorite, kakve komentare dajete, kada i gde stavljate svoj potpis, a najbolje bi vam bilo da se suzdržite od potpisivanja bilo kakvih važnih dokumenata.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Apr.2021, 12:02

Nedeljni horoskop od 26. aprila do 3. maja 2021.: Prepustite se osećanjima!

Nedeljni horoskop od 26. aprila do 3. maja 2021.: Prepustite se osećanjima!

Nedeljni horoskop od 26. aprila do 3. maja 2021. Ovnovima donosi manjak energije, a Vodolijama lepe ljubavne trenutke. Nedeljni horoskop od 26. aprila do 3. maja 2021. Ovan Potrebno je da se rasteretite od dodatnih obaveza, ali nemate dovoljno energije da se angažujete na više strana istovremeno. U dostojanstvenom stilu i bez suvišnih pitanja prihvatite sve korisne sugestije ili reči kritike koje vam upućuju bliski saradnici. Želeli biste da uspostavite bolju kontrolu nad novim događajima...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2021, 11:54

Nedeljni horoskop od 26. aprila do 2. maja 2021. godine

Dosta naporna nedelja je pred nama, koja počinje punim Mesecom u znaku Škorpiona, pa bi bilo najboje naći neku ravnotežu izmedju ega i emocija. Moguće su nervoze, nesanice i razdražljivost! Mars, koji je promenio znak i ušao u Raka, gde se ne oseća dobro, može doneti probleme, svađje u krugu porodice, a mnogi muškarci će pokušati da nametnu svoju volju! Mnoge veze i brakovi mogu biti na ispitu, pa će se neki pitati šta rade tako dugo u nezadovoljavajućim zajednicama ili će doći...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 20.Apr.2021, 16:59

Dnevni horoskop za 21. april 2021. godine

Ovan odlično, Bik naplaćuje dugove, Blizanci putuju, Rak uživa, Lav uspešan, Devica dobro raspoložena, Vaga sebi postavlja zamke, novi problemi za Škorpiju, Strelac preokupiran, Jarac ne zna šta hoće, prolazno neraspoloženje za Vodoliju, a Ribe služi zdravlje. Ovo je današnji dnevni horoskop...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 19.Apr.2021, 17:00

Nedeljni horoskop do 26. aprila

Nedeljni horoskop do 26. aprila

Nedeljni horoskop do 26. aprila donosi turbulentan period i napetu emotivnu situaciju...

Detaljnije >>

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Apr.2021

Nedeljni horoskop od 19. do 26. aprila 2021: Svet oko sebe posmatrate drugačijim očima

Nedeljni horoskop od 19. do 26. aprila 2021: Svet oko sebe posmatrate drugačijim očima

Nedeljni horoskop od 19. do 26. aprila 2021. Ovnovima donosi lepe trenutke s partnerom, a Lavovima oscilacije u ljubavi. Nedeljni horoskop od 19. do 26. aprila 2021. Ovan Postoje važni ciljevi koje možete da ostvarite u raznim fazama ili na neki zaobilazan način. Stalo vam je da osmislite dobru poslovnu strategiju na osnovu koje ćete uspešno realizovati skoro sve što ste i zamislili. Nastavite da se ponašate dovoljno promišljeno u proceni pravih vrednosti. Očekuje vas pozitivan obrt u ljubavnom...

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 18.Apr.2021, 20:41

Veliki nedeljni horoskop od 19. do 25. aprila 2021. godine

Veliki nedeljni horoskop od 19. do 25. aprila 2021. godine

Ovan Nije povoljan period za posao, mogući su konflikti ili neki novi problemi u ovom okruženju. Kada je u pitanju ljubav, očekuju vas tenzije i problemi sa ljubomorom. Na polju zdravlja su vam naglašene tegobe koje se vezuju za vaše hronične slabe tačke- glavu, oči, pritisak, probleme sa srčanim sistemom, krvnim sudovima i stresom. Obratite pažnju. Bik Možete da očekujete da ćete tokom ove nedelje na poslovnom planu imati veći pritisak nego obično. Na polju ljubavi vas očekuje neko...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 18.Apr.2021

Dnevni horoskop za 19. april 2021. godine

Ovan u društvu, Bik dramatičan, Blizanci letargični, Rak na meti tračeva, Lav malaksao, Devica uči na tuđim greškama, Vagi treba strpljenje, Škorpija inicijator promena, Strelac nema probleme, Jarac pun energije, Vodolija osetljiva, a Ribe se zaljubljuju. Ovo je današnji dnevni horoskop za 19. april 2021. godine. OVAN Posao Poželjno...

Detaljnije >>