Horoskop za april
Horoskop za april

Retrogradna Venera u ribama je napravila egzaktni kvadrat sa retrogradnim Saturnom iz Strelca na 27 stepenu, a njegov uticaj traje do 25. aprila 2017. godine. Vreme je da svi zavirimo iza ogledala, da se suočimo s prethodnim događajima i situacijama iz sopstvenog života, i da zaključimo da li smo mi ti koji biramo sopstvenu nesreću.

Osećaj lične bezvrednosti prati mnoge u prethodnom periodu, jer su venera i saturn dve potpuno drugačije i suprotne energije.
Kada se nađu u aspektu kvadrata simbolizuju manjak samopouzdanja, strah od odbacivanja, osećaj krivice, ljubomoru, nezadovoljstvo i sebičnost. Venera vlada našim osećanjima, vrednostima, životnim zadovoljstvom, našim ukusima, umetničkim sklonostima, svemu onome što nas čini srećnim. Ona priča o intimnim odnosima, vezama, uzbuđenju, osvajanju, ravnoteži, gde tražimo zadovoljstvo, na šta trošimo novac i kakve poklone kupujemo.

Saturn je hlad i skučenost, ograničenost i oskudnost. Uvek daje prosek, blokade, prepreke, sporost, ali i pravdu. Iako deluje sumorno, depresivno, i sporo, on ipak donosi strukturu i smisao našem svetu. On nas podseća na naša ograničenja, obaveze i odgovornosti. Donosi definiciju našim životima.

Saturn čini Veneru hladnom, ograničava je i sputava, ali je takođe tera i na emotivni rast. Kvadrat predstavlja raskrsnicu na putu, onaj trenutak kada treba odlučiti kojim putem krenuti a to je za nas i najteže. Sudar harmonije s formom, pripadnosti sa ograničenjem, čulnosti s granicama, lepote s vremenom i ljubavi sa bolom. Oni imaju različite ciljeve, Venera da raste i kroz taj se rast oslobađa, Saturn da zaustavi širenje i napredak, da nametne pravila, i time transformiše. Da bismo mogli da se razvijamo, oslobađamo i pronađemo unutrašnji mir, najpre i prvo moramo pogledati u sopstvene dubine, prihvatiti odgovornosti za sopstvena delovanja, izbegavati hod linijom manjeg otpora.

Ključ svih promena je rad na sebi, i sopstvenoj promeni. Tome nas uči saturn u dodiru s vremenom. Ako prihvatimo činjenicu da smo mi sami jedini odgovorni za najveći deo onoga što nam se u životu događa tada možemo i očekivati istinsku promenu na bolje.

Ovaj aspekt je napredan 8 aprila, ali se njegova energija oseća već od prvih dana aprila. Javlja se osećaj odbačenosti, utisak da nas voljeni ne primećuju, ili bar ne na način kakav bismo želeli. Izneverenost, napuštenost, nepoželjnost, kivni smo na svet koji nas ne razume, bez obzira na to da li je ova ljutnja prigušena i prikrivena ili sasvim jasno otvoreno i napadno ispoljena.

Ljubav kao najmoćnija sila sada nije dovoljna. Nema je i ne vidite, a još manje je osećate. Sada su na ispitu duge veze koje su odolevale izazovima kroz vreme. Odnos postaje težak, pa se pitate da li ste uopšte voljeni. Primećujete promenu, u partnerovom ponašanju, pojavljuje se bes i ljubomora, kao i strah od odbacivanja ili gubitka. Sada na videlo izlaze potiskivani problemi, u vezama koje već neko vreme ne funkcionišu dobro. Nastupa period hlađenja i praznine, kao i osećaj umora, straha i paranoje. Sada je vreme da preispitate sve odnose u svom životu, a najviše sebe i svoje postupke. Prolećne vibracije se osećaju svuda, pa i u ovom horoskopu za april. Aspekti na nebu još uvek nas vraćaju u prošlost, nameću nam nezavršene stvari, i odnose, a sa njima i karmičke, sudbinske događaje, koje ne možete promeniti niti izbeći.

Češće je merkur retrogradan, ali ako je kojim slučajem, venera, onda to nisu ugodne situacije ili događaji. Nije ona loša, ali opet kada je ljubav u pitanju možete se naći na pogrešnom mestu, u pravo vreme, ili u pogrešno vreme sa pravom osobom, i sve tako naopako u disharmoniji i disbalansu i ma kako pokušavali da spojite bar dve od tri stvari, uvek ćete imati osećaj da vam sreća izmiče iz ruku jer je sreća nešto što dolazi samo i vi je ne možete uhvatiti, planirati, ni posedovati. Takva situacija se dešava i sada na nebu, pa vam se slične okolnosti mogu nametati.

Budite oprezni šta i kome, i kako govorite, kakve komentare dajete, kada i gde stavljate svoj potpis, a najbolje bi vam bilo da se suzdržite od potpisivanja bilo kakvih važnih dokumenata.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Horoskop: Ljubav će im biti naklonjena u 2023. godini!

Horoskop: Ljubav će im biti naklonjena u 2023. godini!

Nova godina samo što je počela, a kao i uvek mnoge zanima kako će se razvijati dani pred nama... Horoskop kaže da će pojedinim znakovima ljubav biti naklonjena u 2023. godini.. Ovan. Ova godina je prekretnica, godina sudbinskih dešavanja u ljubavi. Južni mesečev čvor ulazi u vaše polje partnerstva i Jupiter iz vašeg prvog polja zajedno sa sudbnskim čvorom vam donosi životne preokrete. Ako ste sami, pojaviće se osoba koja će vam ulepšati život. Peroid...

Izvor: Svet plus, 06.Jan.2023, 14:02

Detaljnije >>

Godina u kojoj će predsednik otvoriti zlataru: Dražinov i Nedeljnikov horoskop javnih ličnosti za 2023. godinu.

Kad nas Mesec obasjava, onda je mesec, kada sija Jupiter nas, onda je Jupiterijanski, a kada nas Merkur obasja, onda je to… šta? Ovaj stari trik, koji je ispričao legendarni Petrući, konačno se dogodio u Srbiji 2022. godine, godine takođe retrogradnog Merkura. Posle 3. aprila, umesto Meseca, Srbijom živom retrogradom. I ovaj baš retrogradni Merkur, pa su u Srbiji počele da se dešavaju čudne stvari koje će se nastaviti i u narednih godinu dana. Aleksandar Vučić – Samo Vi i još...

Izvor: Piplmetar.rs, 30.Dec.2022, 22:30

Detaljnije >>

Ova 4 horoskopska znaka očekuju sreća i uspeh na poslu u 2023, zablistaće kao dijamanti

Godišnji horoskop otkriva da će 2023. godina biti najbolja godina za karijeru za nekoliko horoskopskih znakova, pa se pripremite za posao. Neki od najvažnijih astroloških događaja koji će uticati na posao jesu Saturn u Ribama između 7. i 8. marta, kao i pomračenje Sunca koje će se desiti u Ovnu 20. aprila, dok će Jupiter ući u Bika 17. maja, a Venera kreće retrogradno 22. jula. Saturn će se vratiti u Ribe prvi put posle 27 godina. Saturn nas uči važnosti samodiscipline, granica i suzdržanosti....

Izvor: Luftika.rs, 28.Dec.2022, 17:52

Detaljnije >>

Svi znakovi Zodijaka imaće priliku za sreću u 2023. godini!

Svi znakovi Zodijaka imaće priliku za sreću u 2023. godini!

Svi znakovi Zodijaka imaće priliku za sreću u 2023. godini, a neki od njih će biti posebno blagosloveni.... Uskoro ulazimo u 2023. godinu i nadamo se da nas očekuje puno lepih iskustava, srećnih trenutaka i pozitivnih promena. Godišnji horoskop ističe da će 2023. godina pred nama biti prilično srećna jer Jupiter, planeta radosti i obilja, biće u veoma povoljnom položaju. Mnoge očekuju darovi sudbine, a svaki horoskopski znak imaće svoju priliku za sreću.

Izvor: Svet plus, 20.Dec.2022, 12:46

Detaljnije >>

Indijski horoskop otkriva ko će se obogatiti u 2023. godini i biti ‘pun kao brod’

Na pragu 2023. godine astrolozi širom sveta daju prognoze za narednu godinu. Izrazito cenjeni indijski astrolozi predviđaju veliku sreću i bogatstvo za četiri horoskopska znaka koje naredne godine očekuju velike promene nabolje. Proverite da li ste među njima i, ako jeste, možemo samo da vam kažemo blago vama. Vrisha (Bik) 21. april – 21. maj Tranzit Jupitera prolaziće kroz vaše 11. polje sve do 22. aprila 2023. i doneti vam izuzetno povoljan period za pokretanje novog posla, ulaganje...

Izvor: Luftika.rs, 11.Dec.2022, 13:09

Detaljnije >>

VELIKI horoskop za 2023: Prekretnica za Raka, Vaga spremna za promene, Ovan bira između 2 puta

Polako se približavamo kraju 2022. i vreme je da svodimo račune. Za nešto više od mesec dana, pred nama je nova godina i novi izazovi. Donosimo vam veliki godišnji horoskop za 2023. godinu. Saznajte šta vas čeka i kakvu energiju 2023. godina sa sobom nosi. Ovan Ovan u 2023. godini otvara sasvim novo poglavlje u ljubavnom životu i to su sjajne vesti. Svi slobodni ovnovi imaju fantastičnu priliku za pokretanje novih veza, pogotovo u aprilu, iako je cela godina vrlo pozitivna. Iskoristite je,...

Izvor: Luftika.rs, 22.Nov.2022, 10:54

Detaljnije >>

Svi znakovi Zodijaka imaće priliku za sreću u 2023, a Devica i Ribe biće posebno blagosloveni

Uskoro ulazimo u 2023. godinu i nadamo se da nas očekuje puno lepih iskustava, srećnih trenutaka i pozitivnih promena. Godišnji horoskop ističe da će 2023. pred nama biti prilično srećna jer Jupiter, planeta radosti i obilja, biće u veoma povoljnom položaju. Mnoge očekuju darovi sudbine, a svaki horoskopski znak imaće svoju priliku za sreću. Ovan Od početka 2023. do kraja aprila, Ovnovi će imati sreće u poslovima vezanim za nekretnine i putovanja. Moguće je da će neki Ovnovi uspeti...

Izvor: Luftika.rs, 13.Nov.2022, 12:31

Detaljnije >>