Horoskop - Devica
Horoskop - Devica

Devica ili Virgo od 23.08 do 22.09
Simbol: devica
Element: zemlja
Polaritet: negativan
Omiljene boje: zelena, tamno braon
Amajlija: sardoniks

Sa konstantnim obraćanjem pažnje na detalje, devica je znak u zodijaku koji je najviše posvećen služenju.
Njihov dubok smisao za humanost čini ih najbrižnijim znakom zodijaka, koji je najviše posvećen služenju i humanosti. Njihov metodičan pristup životu obezbeđuje da ništa ne bude prepušteno slučaju. Devica je uvek nežna ali i suviše oprezna, prvo ide korak u nazad da se analizira dobro pa tek korak napred zatim. Devica je kao jarac i bik zemljani znak, i oni vole konzervativne i organizovane stvari, kao i one koje od njih zavise. To su znaci koji vole život, sređen po fasciklama, čak i ako su najneuredniji na svetu ciljeve i svoje snove postavljaju na strogo određena mesta u glavi.

Pitajte ih i naučićete mnogo o njima i životu. Pošto je merkur vladajuća planeta device, ona ima odlično razvijen osećaj za govor i pisanje, kao i za sve ostale oblike komunikacije. Kako su prirodno metodični, u stanju su da dopru u srž svake haotične situacije, i odbace sve što je nepotrebno, u nečijem govoru ili ponašanju. Merkur im daje umešnost sa rečima i pričom, pa se tako mnogi odluče za spisateljski i novinarski posao.
Devica je često pogrešno protumačena, zbog simbola ovog znaka. Ona sve vidi i doživljava po prvi put. Život koristi da otkriva polako i nevino, ona otkrića koristi da bi udovoljila drugima. Tako je često kod nje da odabere poziv koji se odnosi na brigu o drugima, nešto poput negovatelja i medicinskog tehničara.

Kako je nervni sistem povezan sa ovim znakom, trebalo bi da se zaštiti od prevelikog stresa, da praktikuje disanje i dijete, da uključi u program vežbe, da dovoljno spava i pije dovoljno vode i tečnosti. Kada mnogo brine i puno kritikuje, ljude i svet oko sebe stvara veće probleme. Ključ za opšte razumevanje device leži u činjenici da oni vrlo često svoje lične obaveze zamenjuju obavezama prema drugima, čak i prema ljudima koji im ne znače preterano. Iscrpljujući se prema drugima, device znaju da imaju probleme na terenu sa svojim najbližima, na koje svaljuju svoje redovne dužnosti.

U ljubavi im je potrebno mnogo vremena da dostignu emotivnu toplinu, a tada postaju vrlo topli i iskreno zaljubljeni. Device su suzdržane i povučene, mirne i svojstvene, a u društvu uvek ostave pozitivan utisak. Često posmatraju sa strane, a tek nakon što dobro procene situaciju uključuju se u razgovor, i tek tada dolazi do izražaja njihova inteligencija i smisao za humor. Nenametljive su i stidljive, što ponekad može odavati krivi utisak da su hladne i ravnodušne. Istina je da su samo oprezne jer se ne osećaju prijatno u novom društvu i u nepoznatoj situaciji pa zato i ne vole da privlače pažnju na sebe.

Vrlo je tajanstvena i misteriozna. Često se plaši da pokaže emocije i strast, a priželjkuje takvu ljubav. Što je starija to ima veće šanse da stekne samopouzdanje, i doživljava vrlo prijatne trenutke u društvu partnera, koje su najčešće iz drugog mesta ili države.

Devica voli uzbuđenja i nejasne situacije, čak pristaje često da bude druga u vezi ili da bude u tajnoj vezi, ali to neće izdržati na duže staze jer je zaslužila da voli i bude voljena. Device su bistre, i inteligentne osobe, koje se sjajno snalaze u raznim područjima. Nenametljive su i skromne, pa tako zaziru od preteranog eksponiranja, zbog čega se ne snalaze dobro u ulozi vođe. Glavna im je motivacija želja da pomognu drugima i budu od koristi, dok ih slava i uspeh uopšte ne zanimaju.

Odlični su organizatori, i dobri savetnici čijem iskusnom oku ništa ne može da promakne, a perfekcionizam i mudar um im omogućuje da uoče detalje koje su drugi propustili. Marljiva i organizovana devica, se odlično snalazi u poslovima administracije, koje većina drugih ljudi smatra dosadnima. Zbog strpljenja, preciznosti i uljudnosti, izvrsne su sekretarice i asistenti, koji često na svojim leđima nose većinu posla. Inteligentni su i pismeni, stoga je među njima rođeno mnogo književnika i pisaca. Idealna zanimanja su novinar, pisac, ekonomista, analitičar, matematičar, sudija, diplomata, lekar, bolničar, krojač, konobar i odlični mehaničar.

Poznate osobe rođene u znaku device su:
Agata Kristi, Bijonse, Sofija Loren, Šon Koneri, Majka Tereza, Bil Murej, Kolin Firt, Sergej Jesenjin, Čarli Šin, Pink, Majkl Džekson, Miki Rurk, Goran Ivanišević.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dnevni horoskop za nedelju 3. mart 2024. godine!

Dnevni horoskop za nedelju 3. mart 2024. godine!

Dnevni horoskop za nedelju 3. mart 2024. godine predviđa Bikovima neočekivani obrt, kod Devica porodični susreti mogu biti iznenađujuće ugodni, kod Riba su moguća neka intuitivna otkrića.... Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš dnevni horoskop za 3. mart 2024. godine na portalu Svet Plus. Ovan (21. mart - 19. april):. Nedelja će za tebe biti kao vožnja rolerkosterom emocija. Osećaćeš se kao heroj jednog trenutka, a već...

Izvor: Svet plus, 02.Mar.2024, 14:17

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 3. mart 2024. godine

Ovan odlučan, Bik opušten, Blizanci zadovoljni, Rak lenj, Lav svestan svojih slabosti, Devica se nervira, uspeh za Vagu, Škorpija radi sama, Strelac pun energije, Jarac izbirljiv, Vodolija jaka, a Ribe na klackalici. Ovo je današnji dnevni horoskop za 03. mart 2024. godine OVAN Posao Ovan druge dekade ima potrebu...

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2024, 09:35

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 2. mart 2024. godine

Ovna muči glavobolja, Bik moćan, poziv za Blizance, Raku se udvara Škorpija, Lavu dan za novac, Devica puna energije, Vaga se vraća u realnost, Strelac odlično, uspeh za Jarca, avanture pred Vodolijom, a Ribe sanjare. Ovo je današnji dnevni horoskop za 02.03.2024. godine. OVAN Posao Potrebno...

Izvor: Luftika.rs, 01.Mar.2024, 14:23

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 1. mart 2024. godine

Lav gubi iluzije, Vaga se vrti u začaranom krugu, Jarac u zabludi, Ribe zahtevne. Nova energija za Ovna, trzavice za Bika, Vodolija ima velike želje, Devica igra na šarm i inteligenciju, Blizanci propuštaju šanse, Škorpija ljubomorna a pasivna, Rak konačno smiren, Strelac dobija zaostalu zaradu. Ovo je dnevni horoskop za 1. mart 2024. OVAN Posao: Vaša loša sreća se neće protežirati u nedogled. Ako ste imali...

Izvor: Luftika.rs, 29.Feb.2024, 14:36

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 29. februar 2024. godine

Vaga predmet ljubomore, Bik nailazi na zidove, Devica razočarana ali uporna, Lav čeka svojih 5 minuta, Jarac tašt, Blizanci neshvaćeni, Ovna sputava gordost, Rak rođen za preduzetnika, Vodolija otvorena, Škorpija temperamentom pravi čuda, Strelac u odličnoj formi, a Ribe u porodičnom okruženju. Ovo je dnevni horoskop za 29. februar 2024. godine OVAN Posao Vaš stav je isuviše gord za okolinu. Pokušajte i druge da poslušate...

Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2024, 14:53

Detaljnije >>

Mesečni horoskop za mart 2024. godine: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Mesečni horoskop za mart 2024. godine: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Mesečni horoskop za mart 2024. godine predviđa sledeće za prvih šest znakova Zodijaka: u martu, Ovnovi će osetiti emotivnu dinamiku, dok će Bikovi sjajiti hrabrošću. Blizanci će imati fokus na kreativnosti, dok će Rakovi doživeti finansijski napredak, Lavovi će se suočiti s dilemom, Device će učiti nove veštine.... Otkrijte tajanstvene puteve sudbine u našem mesečnom horoskopu za mart 2024. godine koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski. OVAN.

Izvor: Svet plus, 28.Feb.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 28. februar 2024. godine

Ovan aktvan, Bik ima dobar dan, Blizanci se osećaju odlično, Rak nervozan, Lav ima dobar dan, Devica pozajmljuje, Vaga ima povoljan dan, Škorpija menja posao, Strelac se raduje ljubavi, Jarac nema vremena, Vodolija dobra u komunikaciji, a Ribe suštinski dobro. Ovo je današnji dnevni horoskop za 28. februar 2024. godine. OVAN Posao Bićete veoma aktivni...

Izvor: Luftika.rs, 27.Feb.2024, 14:48

Detaljnije >>