Horoskop - Blizanci
Horoskop - Blizanci

Blizanci Gemini od 21.05 do 20.06
Simbol: blizanci
Element: vazduh
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: zelena
Amajlija: agate

Promenljivost je prava reč za ovaj dvostruki znak.
Oštrouman i izražajan, blizanac predstavlja dve različite strane ličnosti, i morate biti spremni da se suočite sa obe strane njihove.
Sa jedne strane blizanac može biti društven, zabavan i komunikativan, uvek spreman za druženje, dok sa druge strane ovaj znak ume da bude zamišljen, ozbiljan, nemiran pa čak i neodlučan. Oba blizanca su sposobna da se dobro prilagode životnom okruženju, zbog čega je divno poznavati ih. Nikad nije dosadno kada su blizanci u glavnoj ulozi.
Kao vazdušni znak, blizanac je okupiran svim aspektima uma. Kao i drugi vazdušni znaci vaga i vodolija, blizanci imaju potrebu da koriste svoj um ne samo za ideje nego i za istraživanje sveta oko njih.

Blizanac mora da postavlja sebi životno komplikovana pitanja, kako bi se stalno razvijao i rastao. Blizanac je vođen planetom Merkur koja predstavlja komunikaciju, pisanje, učenje drugih i ideje. Ova planeta se brzo kreće što znači da je pažnja blizanca veoma kratkog daha. Oni su zaljubljeni u reči i dela, pa morate uvek da razmislite ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom. Sve o svetu ih fascinira i imaju osećaj kao da nemaju dovoljno vremena ni dana da iskuse sve što požele. To od njih pravi odlične umetnike, pisce i novinare.
Znak blizanac znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osećaj da im druga polovina hvali i nedostaje, i zauvek je traže u prijateljima, mentorima i saradnicima, familiji.

Deo tela koji je u vezi sa blizancima su ruke, ramena i pluća. Blizanac po svojoj prirodi treba da obrati punu pažnju na ove oblasti, i da se postara da ih zaštiti koliko je to moguće. Pluća bi trebalo da su slobodna i otvorena, kako bi blizanac mogao da uživa u srećnom i dugom životu.
Zato što je blizanac tako razdragan i radoznao, važno je da ne preduzima više nego što može. Naravno on želi da iskusi sve što je tamo negde, ali to ne može činiti ako je umoran i iscrpljen. Izazovi nastaju kada blizanac postaje dvoličan ili ne može da ostane odan jednoj ideji, uverenju ili osobi.

Umesto što rasipa energiju bolje je da ostane skocentrisan na najbitnije stvari.

Muškarac blizanac savetuje da uvek koristite inteligenciju, da se razmisli šta je pravo, a šta nije iskreno i prirodno u vama i u stvarima koje vas privlače.

On je dobar prijatelj, spontan, prilagodljiv, komunikativan, bez kompleksa, savremeni muškarac, maštovit, samopouzdan, okretan i kreativan.

Očaravajuća, zanimljiva, duhovita, zavodljiva, društvena, divlja, zaigrana, domišljata, nepredvidiva, vesela, sve to je opis žene blizanca. Kao što aludira ime ovog znaka, u njoj se kriju dve ličnosti, zato je žena blizanac, u jednom trenutku skromna i brižna, a u drugom sarkastična i nemilosrdna.

Najčešće profesije blizanca žene su: glumica, estradna ličnost, pevačica, voditeljka, novinar, turistički vodič, organizator, profesor, prevodilac.

Organizuje život onako kako njoj odgovara, ne dopušta nikome da joj nameće svoju volju ni misli. U ljubavi pravi kompromise, sve dok to njoj odgovara i dok trpi. Individualista je koji sledi svoj životni put, deluje kao da su joj drugi potrebni, roditelji, suprug i prijatelji uvek joj izlaze u susret i pomažu joj u svemu.

Slavne ličnosti rođene u znaku blizanaca su:
Adriana Lima, Anđelina Džoli, Amelija Vorner, Bruk Šilds, Elizabet Harli, Izabel Roselini, Kortni Lav, Lea Tompson, Leticija Spiler, Merlin Monro, Naomi Kempbel, Nikol Kidman, Ljiljana Stjepanović, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević, Anica Dobra, Ceca Ražnatović, Nada Obrić, Klint Istvud, Kolin Farel, Bob Dilan.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 18.Jun.2019, 13:36

Dnevni horoskop za 19. jun 2019. godine

Ovan u spoju sa Vagom ili Škorpijom, Bik buntovan, Blizanci strpljivi, Rak zarađuje, Lav voli starije, trzavice za Devicu, Strelac sa stavom, Jarac borac, Vodolija pred raskidom, Ribe stidljive. Ovo je današnji dnevni horoskop za 19. jun 2019. godine. OVAN Posao Trenutno ste pod izgovorom da nećete da se bavite nebitnim stvarima u svom životu. Po sredi je ovde povređen...

Detaljnije >>


Izvor: Press, 18.Jun.2019

Horoskop za utorak 18. jun

Horoskop za utorak 18. jun

Dnevni horoskop. OVAN Ona: Fantazirate o dalekim putovanjima. Danas ste veoma romantični. On: Prijaju vam mesta zatvorenog tipa. Imate potrebu da otputujete. BIK Ona: Prijatelji pokušavaju da vas posavetuju. Mogućnost kraćeg putovanja. On: Imaćete zanimljiv susret u večernjim satima. Primate poziv od prijatelja. BLIZANCI Ona:  Ovo je dobar...

Detaljnije >>

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jun.2019

Horoskop za 18. jun

Horoskop za 18. jun

Pred vama je horoskop za utorak 18. jun. Sa srećom. Ovan Pokušajte da napravite balans između posla i privatnog života. Ne umarajte se previše. Mogući su problemi sa leđima. Bik Idite na kraći put i isplanirajte ostatak nedelje. Moguć je priliv novca. Ne preterujte sa jakom hranom, osetljivi...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2019, 14:58

Dnevni horoskop za 18. jun 2019. godine

Ovan samostalno, Bik i Škorpija u šemi, Blizanci i Devica u ljubavi, Rak naplaćuje posao, Lav trguje, Vaga zaljubljena, Strelac igra timski, Jarac u prilici, Vodolija mašta, Ribe pred izazovima. Ovo je današnji dnevni horoskop za 18. jun 2019. godine. OVAN Posao Nećete tražiti oslonac drugih ljudi, već ćete snagu naći u sopstvenoj veri....

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 17.Jun.2019

Nedeljni horoskop: Vage preuveličavaju, Blizanci se provlače kroz iglene uši...

Nedeljni horoskop: Vage preuveličavaju, Blizanci se provlače kroz iglene uši...

Nedeljni horoskop za period od 17. juna do 23. juna 2019. godine. Vage preuveličavaju, Blizanci se provlače kroz iglene uši, Lavovi kubure sa zdravljem, a koga čeka ljubav? OVAN. Hrana. Svedite meso i suhomesnate proizvode na najmanju meru. Da biste se dobro osećali akcenat u ovoj sedmici stavite na ribu, na zeleno povrće – spanać, zelenu salatu, kupus, krastavac. Od voća – trešnje, jagode, višnje i lubenice. Ljubav. Neke situacije...

Detaljnije >>

Izvor: OkRadio.rs, 17.Jun.2019

Horoskop za 17. jun

Horoskop za 17. jun

Pred vama je horoskop za ponedeljak 17. jun. Sa srećom. Ovan Odlična je saradnja sa svima danas. Veoma ste direktni i otvoreni prema kolegama. Idite na kraći put, ako ste u mogućnosti. Bik Danas ćete imati veoma naporan dan. Pomalo ste napeti zbog odnosa sa drugima, a nervirate...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2019, 13:50

Dnevni horoskop za 17. jun 2019. godine

Ovan željan druženja, Bik traži podršku, Blizanci pronalaze kompromise, Rak osetljiv, Lav je „bacio oko“ na Devicu, Vaga i Škorpija nemaju probleme, Strelac vodi zdrav život, Jarac u sve boljoj finansijskoj situaciji, Vodoliji i Ribama treba više odmora. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17.06.2019. godine. OVAN Posao Ovaj put obožavate javnost, izlazite i mnogo se družite....

Detaljnije >>