Horoskop - Blizanci
Horoskop - Blizanci

Blizanci Gemini od 21.05 do 20.06
Simbol: blizanci
Element: vazduh
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: zelena
Amajlija: agate

Promenljivost je prava reč za ovaj dvostruki znak.
Oštrouman i izražajan, blizanac predstavlja dve različite strane ličnosti, i morate biti spremni da se suočite sa obe strane njihove.
Sa jedne strane blizanac može biti društven, zabavan i komunikativan, uvek spreman za druženje, dok sa druge strane ovaj znak ume da bude zamišljen, ozbiljan, nemiran pa čak i neodlučan. Oba blizanca su sposobna da se dobro prilagode životnom okruženju, zbog čega je divno poznavati ih. Nikad nije dosadno kada su blizanci u glavnoj ulozi.
Kao vazdušni znak, blizanac je okupiran svim aspektima uma. Kao i drugi vazdušni znaci vaga i vodolija, blizanci imaju potrebu da koriste svoj um ne samo za ideje nego i za istraživanje sveta oko njih.

Blizanac mora da postavlja sebi životno komplikovana pitanja, kako bi se stalno razvijao i rastao. Blizanac je vođen planetom Merkur koja predstavlja komunikaciju, pisanje, učenje drugih i ideje. Ova planeta se brzo kreće što znači da je pažnja blizanca veoma kratkog daha. Oni su zaljubljeni u reči i dela, pa morate uvek da razmislite ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom. Sve o svetu ih fascinira i imaju osećaj kao da nemaju dovoljno vremena ni dana da iskuse sve što požele. To od njih pravi odlične umetnike, pisce i novinare.
Znak blizanac znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osećaj da im druga polovina hvali i nedostaje, i zauvek je traže u prijateljima, mentorima i saradnicima, familiji.

Deo tela koji je u vezi sa blizancima su ruke, ramena i pluća. Blizanac po svojoj prirodi treba da obrati punu pažnju na ove oblasti, i da se postara da ih zaštiti koliko je to moguće. Pluća bi trebalo da su slobodna i otvorena, kako bi blizanac mogao da uživa u srećnom i dugom životu.
Zato što je blizanac tako razdragan i radoznao, važno je da ne preduzima više nego što može. Naravno on želi da iskusi sve što je tamo negde, ali to ne može činiti ako je umoran i iscrpljen. Izazovi nastaju kada blizanac postaje dvoličan ili ne može da ostane odan jednoj ideji, uverenju ili osobi.

Umesto što rasipa energiju bolje je da ostane skocentrisan na najbitnije stvari.

Muškarac blizanac savetuje da uvek koristite inteligenciju, da se razmisli šta je pravo, a šta nije iskreno i prirodno u vama i u stvarima koje vas privlače.

On je dobar prijatelj, spontan, prilagodljiv, komunikativan, bez kompleksa, savremeni muškarac, maštovit, samopouzdan, okretan i kreativan.

Očaravajuća, zanimljiva, duhovita, zavodljiva, društvena, divlja, zaigrana, domišljata, nepredvidiva, vesela, sve to je opis žene blizanca. Kao što aludira ime ovog znaka, u njoj se kriju dve ličnosti, zato je žena blizanac, u jednom trenutku skromna i brižna, a u drugom sarkastična i nemilosrdna.

Najčešće profesije blizanca žene su: glumica, estradna ličnost, pevačica, voditeljka, novinar, turistički vodič, organizator, profesor, prevodilac.

Organizuje život onako kako njoj odgovara, ne dopušta nikome da joj nameće svoju volju ni misli. U ljubavi pravi kompromise, sve dok to njoj odgovara i dok trpi. Individualista je koji sledi svoj životni put, deluje kao da su joj drugi potrebni, roditelji, suprug i prijatelji uvek joj izlaze u susret i pomažu joj u svemu.

Slavne ličnosti rođene u znaku blizanaca su:
Adriana Lima, Anđelina Džoli, Amelija Vorner, Bruk Šilds, Elizabet Harli, Izabel Roselini, Kortni Lav, Lea Tompson, Leticija Spiler, Merlin Monro, Naomi Kempbel, Nikol Kidman, Ljiljana Stjepanović, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević, Anica Dobra, Ceca Ražnatović, Nada Obrić, Klint Istvud, Kolin Farel, Bob Dilan.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dnevni horoskop za 3. mart 2024. godine

Ovan odlučan, Bik opušten, Blizanci zadovoljni, Rak lenj, Lav svestan svojih slabosti, Devica se nervira, uspeh za Vagu, Škorpija radi sama, Strelac pun energije, Jarac izbirljiv, Vodolija jaka, a Ribe na klackalici. Ovo je današnji dnevni horoskop za 03. mart 2024. godine OVAN Posao Ovan druge dekade ima potrebu...

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2024, 09:35

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 1. mart 2024. godine

Lav gubi iluzije, Vaga se vrti u začaranom krugu, Jarac u zabludi, Ribe zahtevne. Nova energija za Ovna, trzavice za Bika, Vodolija ima velike želje, Devica igra na šarm i inteligenciju, Blizanci propuštaju šanse, Škorpija ljubomorna a pasivna, Rak konačno smiren, Strelac dobija zaostalu zaradu. Ovo je dnevni horoskop za 1. mart 2024. OVAN Posao: Vaša loša sreća se neće protežirati u nedogled. Ako ste imali...

Izvor: Luftika.rs, 29.Feb.2024, 14:36

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 29. februar 2024. godine

Vaga predmet ljubomore, Bik nailazi na zidove, Devica razočarana ali uporna, Lav čeka svojih 5 minuta, Jarac tašt, Blizanci neshvaćeni, Ovna sputava gordost, Rak rođen za preduzetnika, Vodolija otvorena, Škorpija temperamentom pravi čuda, Strelac u odličnoj formi, a Ribe u porodičnom okruženju. Ovo je dnevni horoskop za 29. februar 2024. godine OVAN Posao Vaš stav je isuviše gord za okolinu. Pokušajte i druge da poslušate...

Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2024, 14:53

Detaljnije >>

Mesečni horoskop za mart 2024. godine: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Mesečni horoskop za mart 2024. godine: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Mesečni horoskop za mart 2024. godine predviđa sledeće za prvih šest znakova Zodijaka: u martu, Ovnovi će osetiti emotivnu dinamiku, dok će Bikovi sjajiti hrabrošću. Blizanci će imati fokus na kreativnosti, dok će Rakovi doživeti finansijski napredak, Lavovi će se suočiti s dilemom, Device će učiti nove veštine.... Otkrijte tajanstvene puteve sudbine u našem mesečnom horoskopu za mart 2024. godine koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski. OVAN.

Izvor: Svet plus, 28.Feb.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 28. februar 2024. godine

Ovan aktvan, Bik ima dobar dan, Blizanci se osećaju odlično, Rak nervozan, Lav ima dobar dan, Devica pozajmljuje, Vaga ima povoljan dan, Škorpija menja posao, Strelac se raduje ljubavi, Jarac nema vremena, Vodolija dobra u komunikaciji, a Ribe suštinski dobro. Ovo je današnji dnevni horoskop za 28. februar 2024. godine. OVAN Posao Bićete veoma aktivni...

Izvor: Luftika.rs, 27.Feb.2024, 14:48

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 27. februar 2024. godine

Ovan borben, Bik nezadovoljan, Blizanci nervozni, Rak ogorčen, Lav ignorisan, Devica promišljena, Vaga strpljiva, Škorpija snalažljiva, Strelac kritikovan, Jarac srećan, Vodolija sarađuje, Ribe maštovite. Ovo je dnevni...

Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2024

Detaljnije >>