Horoskop - Jarac
Horoskop - Jarac

Jarac ili kaprikorn od 22 decembra do 19 januara
Simbol: jarac
Element: zemlja
Polaritet: negativan
Omiljene boje: braon, plava, crvena
Amajlija: oniks

Kada su u pitanju profesionalnost, uspeh i tradicionalne vrednosti jarac je prvi. Ovaj praktični znak voli da se bavi svojim životom, na najbolji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću, kao i za ostale zemljane znake bika i devicu, za jarca su najveće životne vrednosti porodica, tradicija, i sve ostale stvari koje čine život disciplinovanim i u redu.
Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider, i menadžer sve dok je u sferi biznisa. Saturn je vladajuća planeta jarca, i planeta poznata po zabranama i ograničenjima. Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje sprovedu u delo, zbog toga jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponašamo odraslo i zrelo.
Uticaj saturna na jarčeve deluje tako da izgledaju praktično, često štede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje ciljeve i planove. Majstori su u povlačenju konaca, i dokazivanju da su oni uvek u pravu.

Jarac ili koza, dovoljno objašnjava koliko ovaj znak ume da bude tvrdoglav. U svojim namerama su u stanju da se popnu i na najvišu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova nezavisnost i ozbiljnost čini ih preduzimljivim čega god se late. Slabe tačke su im zubi i kosti, da bi osigurali zdravlje tokom života moraju redovno ići na preglede. Problem može nastati kada je jarac prinuđen da sa svojim saradnicima bude prilično blizak. Teško mu pada da prihvati tuđe različitosti, pa u takvim situacijama ima potrebu da kontroliše ljude ili im pokaže njegove tradicionalne vrednosti.

U njihovoj je prirodi da misle, kako su posebni da reše neki problem, ali moraju da nauče kako da oproste drugima, da im dozvole da budu ono što jesu i da prestanu da ih osuđuju, mnogi ljude dolaze kod njih za savete jer su odlični u rešavanju problema.

Jarac je prvi kada su u pitanju profesionalnost, odgovornost, i snaga. Kombinujući snažan razum, humor i osmeh, jarac je svima najbolji prijatelj i partner. Za prijatelje biraju iskrene i odane osobe, kao i one koji misle na isti način kao oni. Za jarca ne postoje granice kada su u pitanju porodica i prijatelji. Sve će učiniti da pomognu svojim prijateljima. Veoma poštuje tradiciju, običaje, i najviše voli praznike i rado okuplja uvek prijatelje i porodicu.

Nema mnogo prijatelja, ali su zato iskreni i odani. Izlivi emocija nisu česti kod jarca, osećanja će radije pokazati delima, znaju jako da vole, i često drže u sebi sve emocije.

Ambicija je glavna reč za ovaj znak, a koristim je ključni izraz. Jarac poseduje veliki talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega. Iskrenost, istrajnost, i posvećenost, čine ga odličnim menadžerom. Kako kod sebe tako i kod osoba iz okruženja najviše ceni lojalnost, odanost, i spremnost na rad. Najviše mu odgovaraju poslovi u menadžmentu, finansijama, školstvu,i sa nekretninama, organizacija i kontakt s ljudima, psiholog.

Vladar jarca saturn kao planeta odgovornosti i discipline, je zaslužan što su pripadnici ovog znaka ambiciozne, marljive, i ozbiljne osobe koje život ne shvataju lako.
Jarčevi su inteligentne, sposobne, i ambiciozne osobe, kojima je važno da u životu ostvare uspeh i budu cenjeni, i to ostvaruju. Svaki pravi jarac je osoba dostojanstvena koja traži sigurnost i stabilnost. Jednom kada započnu ozbiljnu vezu sigurno je da će uložiti mnogo truda, kao i napora kako bi ta veza uspela. Jarčevi su rođene vođe i često znaju da imaju velike zahteve od svojih saradnika, ali i oni sami daju svoj maksimum.

Poznate osobe koje su rođene u znaku jarca su:
Kejt Mos, Jadranka Jovanović, Nađa Higl, Ivana Mihić, Marlen Ditrih, Dženis Džoplin, Dajan Kiton, Eni Lenoks, Širli Bejsi, Šade, Elvis Prisli, Luj Paster, Kevin Kostner, Entoni Hopkins, Riki Martin, Nikolas Kejdž, Hemfri Bogart, Boris Novković, Mićko Ljubičić, Denzel Vošington, Isak Njutn.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 18.Jun.2019, 13:36

Dnevni horoskop za 19. jun 2019. godine

Ovan u spoju sa Vagom ili Škorpijom, Bik buntovan, Blizanci strpljivi, Rak zarađuje, Lav voli starije, trzavice za Devicu, Strelac sa stavom, Jarac borac, Vodolija pred raskidom, Ribe stidljive. Ovo je današnji dnevni horoskop za 19. jun 2019. godine. OVAN Posao Trenutno ste pod izgovorom da nećete da se bavite nebitnim stvarima u svom životu. Po sredi je ovde povređen...

Detaljnije >>


Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2019, 14:58

Dnevni horoskop za 18. jun 2019. godine

Ovan samostalno, Bik i Škorpija u šemi, Blizanci i Devica u ljubavi, Rak naplaćuje posao, Lav trguje, Vaga zaljubljena, Strelac igra timski, Jarac u prilici, Vodolija mašta, Ribe pred izazovima. Ovo je današnji dnevni horoskop za 18. jun 2019. godine. OVAN Posao Nećete tražiti oslonac drugih ljudi, već ćete snagu naći u sopstvenoj veri....

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2019, 13:50

Dnevni horoskop za 17. jun 2019. godine

Ovan željan druženja, Bik traži podršku, Blizanci pronalaze kompromise, Rak osetljiv, Lav je „bacio oko“ na Devicu, Vaga i Škorpija nemaju probleme, Strelac vodi zdrav život, Jarac u sve boljoj finansijskoj situaciji, Vodoliji i Ribama treba više odmora. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17.06.2019. godine. OVAN Posao Ovaj put obožavate javnost, izlazite i mnogo se družite....

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2019, 17:24

Dnevni horoskop za 16. jun 2019. godine

Ovan se oseća usamljeno, Bik oseća bolove u vratu, Blizanci razmišljaju o promenama, Rak radad, Lav u pobedničkom raspoloženju, Devica detaljna, Vaga strpljiva, Škorpija u traumatičnom periodu, Strelac u agoniji, Jarac izdržao mnogo toga, Vodolija stremi ka uspehu, a Ribe bezbrižne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 16.06.2019. OVAN Posao Ukoliko se osećate usamljeno u onome što trenutno radite ne očajavajte jer ste to u...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2019, 15:20

Dnevni horoskop za 15. jun 2019. godine

Ovan fokusiran na posao, Bik zategnut, Blizanci zaljubljivi, Rak nedovoljno strpljiv, Lav druželjubiv, Devica neusklađena, Vaga u lošem raspoloženju, Škorpija ima povišenu temperaturu, Strelac besan, Jarac temeljan, Vodolija ne trpi autoritet, a Ribe sklone povredama. Ovo je današnji dnevni horoskop za 15. jun 2019. godine. OVAN Posao: Volite da radite jer smatarate da je u tome srž vašeg trenutnog fokusa, kroz koji dobijate...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2019, 14:49

Dnevni horoskop za 14. jun 2019. godine

Ovan fleksibilan, Bika pred boljim periodom, Blizanci nenaspavani, Rak nervozan, Lav pozitivan, Devica originalna, Vaga suzdržana, Škorpija pomirljiva, Strelac umoran, Jarac ima problem s glavoboljom, a Ribe podržavaju prijatelji. Ovo je današnji dnevni horoskop za 14. jun 2019. godine. OVAN Posao  Ako ste kojim slučajem nezaposleni, možete očekivati aktivnu priču...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 12.Jun.2019, 13:19

Dnevni horoskop za 13. jun 2019. godine

Ovan u reoorganizaciji, Bik ima povišen pritisak, Blizanci finansijski stabilni, poslovne ponude i ljubavne prilike za Raka, Lav nailazi na čudne partnere, posao za Devicu, Vaga napeta, Škorpija nervozna, Strelac tolerantan, Jarac nepopustljiv, Vodolija dominantna, Ribe netolerantne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 13.06.2019. godine. OVAN Posao Pravite reorganizaciju u svom poslu....

Detaljnije >>