Horoskop - Jarac
Horoskop - Jarac

Jarac ili kaprikorn od 22 decembra do 19 januara
Simbol: jarac
Element: zemlja
Polaritet: negativan
Omiljene boje: braon, plava, crvena
Amajlija: oniks

Kada su u pitanju profesionalnost, uspeh i tradicionalne vrednosti jarac je prvi. Ovaj praktični znak voli da se bavi svojim životom, na najbolji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću, kao i za ostale zemljane znake bika i devicu, za jarca su najveće životne vrednosti porodica, tradicija, i sve ostale stvari koje čine život disciplinovanim i u redu.
Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider, i menadžer sve dok je u sferi biznisa. Saturn je vladajuća planeta jarca, i planeta poznata po zabranama i ograničenjima. Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje sprovedu u delo, zbog toga jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponašamo odraslo i zrelo.
Uticaj saturna na jarčeve deluje tako da izgledaju praktično, često štede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje ciljeve i planove. Majstori su u povlačenju konaca, i dokazivanju da su oni uvek u pravu.

Jarac ili koza, dovoljno objašnjava koliko ovaj znak ume da bude tvrdoglav. U svojim namerama su u stanju da se popnu i na najvišu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova nezavisnost i ozbiljnost čini ih preduzimljivim čega god se late. Slabe tačke su im zubi i kosti, da bi osigurali zdravlje tokom života moraju redovno ići na preglede. Problem može nastati kada je jarac prinuđen da sa svojim saradnicima bude prilično blizak. Teško mu pada da prihvati tuđe različitosti, pa u takvim situacijama ima potrebu da kontroliše ljude ili im pokaže njegove tradicionalne vrednosti.

U njihovoj je prirodi da misle, kako su posebni da reše neki problem, ali moraju da nauče kako da oproste drugima, da im dozvole da budu ono što jesu i da prestanu da ih osuđuju, mnogi ljude dolaze kod njih za savete jer su odlični u rešavanju problema.

Jarac je prvi kada su u pitanju profesionalnost, odgovornost, i snaga. Kombinujući snažan razum, humor i osmeh, jarac je svima najbolji prijatelj i partner. Za prijatelje biraju iskrene i odane osobe, kao i one koji misle na isti način kao oni. Za jarca ne postoje granice kada su u pitanju porodica i prijatelji. Sve će učiniti da pomognu svojim prijateljima. Veoma poštuje tradiciju, običaje, i najviše voli praznike i rado okuplja uvek prijatelje i porodicu.

Nema mnogo prijatelja, ali su zato iskreni i odani. Izlivi emocija nisu česti kod jarca, osećanja će radije pokazati delima, znaju jako da vole, i često drže u sebi sve emocije.

Ambicija je glavna reč za ovaj znak, a koristim je ključni izraz. Jarac poseduje veliki talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega. Iskrenost, istrajnost, i posvećenost, čine ga odličnim menadžerom. Kako kod sebe tako i kod osoba iz okruženja najviše ceni lojalnost, odanost, i spremnost na rad. Najviše mu odgovaraju poslovi u menadžmentu, finansijama, školstvu,i sa nekretninama, organizacija i kontakt s ljudima, psiholog.

Vladar jarca saturn kao planeta odgovornosti i discipline, je zaslužan što su pripadnici ovog znaka ambiciozne, marljive, i ozbiljne osobe koje život ne shvataju lako.
Jarčevi su inteligentne, sposobne, i ambiciozne osobe, kojima je važno da u životu ostvare uspeh i budu cenjeni, i to ostvaruju. Svaki pravi jarac je osoba dostojanstvena koja traži sigurnost i stabilnost. Jednom kada započnu ozbiljnu vezu sigurno je da će uložiti mnogo truda, kao i napora kako bi ta veza uspela. Jarčevi su rođene vođe i često znaju da imaju velike zahteve od svojih saradnika, ali i oni sami daju svoj maksimum.

Poznate osobe koje su rođene u znaku jarca su:
Kejt Mos, Jadranka Jovanović, Nađa Higl, Ivana Mihić, Marlen Ditrih, Dženis Džoplin, Dajan Kiton, Eni Lenoks, Širli Bejsi, Šade, Elvis Prisli, Luj Paster, Kevin Kostner, Entoni Hopkins, Riki Martin, Nikolas Kejdž, Hemfri Bogart, Boris Novković, Mićko Ljubičić, Denzel Vošington, Isak Njutn.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Kako pobediti na izborima (horoskop)

Kako pobediti na izborima (horoskop)

Vaga (23. septembar – 23. oktobar) govorite sve što treba Škorpija (24. oktobar – 21. novembar) ne rizikujte da bilo koga uvredite Strelac (22. novembar – 21. decembar) Budite simpatični...

Izvor: Danas, 18.Mar.2024, 15:01

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 19. mart 2024. godine

Ovan u novoj ljubavi, Bik se oslanja na intuiciju, Blizanci loše šefuju, Rak muku muči, Lav zaslepljen, Devica zarobljena u poslu, Vagi pomažu Strelac i Vodolija, Škorpija puna energije, Jarac bez ambicije, Ribe žele da se pokrenu. Ovo je današnji dnevni horoskop za 19. mart 2024. godine. OVAN Posao Vi...

Izvor: Luftika.rs, 18.Mar.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 18. mart 2024. godine

Ovnovi besni, Bikovi rasejani, detinjasti Blizanci, okolina iscrpljuje Rakove, Lav želi više, Devicama dan za velike odluke, Vage se izdvajaju, Škorpija prihvata nove ideje, Strelac se oslobađa okova, Jarac samokritičan, Vodoliji neophodna originalnost, a Ribe s teškoćom završavaju poslove. Ovo je današnji dnevni horoskop za 18. mart 2024. godine. OVAN Posao Ukoliko ste u neprilici na polju posla kroz koju već duže vreme prolazite, ne budite u panici ukoliko uvidite da nije sve...

Izvor: Luftika.rs, 17.Mar.2024, 11:45

Detaljnije >>

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Nedeljni horoskop drugi deo za period od 18. marta do 24. marta 2024. godine! Ako ste Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Riba, pogledate šta vas očekuje na polju posla, ljubavi, zdravlja.. Vaga ove nedelje mora da bude objektivna i hladne glave, Škorpija može da očekuje dobre poslovne rezultate, Strelčevi, ne idite tim mračnim i maglovitim, klizavim stazama na kojima se lako sapletete... VAGA. Hrana. Muku mučite sa tim...

Izvor: Svet plus, 17.Mar.2024

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 17. mart 2024. godine

Ovan nervozan, Biku potrebna pomoć, Blizancima erotika na prvom mestu, Rak misli o svemu, Lav se provodi, dobra energija za Devicu, Vaga brzopleta, buran dan za Škorpiju, Strelac traži slobodu, Jarac otuđen, Vodolija super, a Ribe impulsivne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17. mart 2024. godine. OVAN Posao Imate...

Izvor: Luftika.rs, 16.Mar.2024, 11:35

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 16. mart 2024. godine

Ovan i Vodolija u ljubavi, Bik angažovan, Blizanci kreativni, Rak nepoverljiv, Lav napreduje, privilegije za Devicu, Vaga organizovana, Škorpija dinamična, Strelac dovoljan sam sebi, Jarac se dvoumi, Vodolija bez pravila, Ribe šarmiraju. Ovo je dnevni horoskop za 16. mart 2024. godine. OVAN Posao Nećete...

Izvor: Luftika.rs, 15.Mar.2024, 12:30

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 15. mart 2024. godine

Ovan napreduje, Bik u besmislu, Blizanci zahtevni, Rak greši, Lav nervozan, Devica ima poštovanje, Vaga svodi račune, teškoće pred Škorpijom, Strelac nema oscilacija, Jarac se vraća obavezama, Vodolija daje sebi oduška, a Ribe prave kompromise. Ovo je današnji dnevni horoskop za 15. mart 2024. godine. OVAN Posao Napredujete...

Izvor: Luftika.rs, 14.Mar.2024, 14:31

Detaljnije >>