Horoskop - Jarac
Horoskop - Jarac

Jarac ili kaprikorn od 22 decembra do 19 januara
Simbol: jarac
Element: zemlja
Polaritet: negativan
Omiljene boje: braon, plava, crvena
Amajlija: oniks

Kada su u pitanju profesionalnost, uspeh i tradicionalne vrednosti jarac je prvi. Ovaj praktični znak voli da se bavi svojim životom, na najbolji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću, kao i za ostale zemljane znake bika i devicu, za jarca su najveće životne vrednosti porodica, tradicija, i sve ostale stvari koje čine život disciplinovanim i u redu.
Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider, i menadžer sve dok je u sferi biznisa. Saturn je vladajuća planeta jarca, i planeta poznata po zabranama i ograničenjima. Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje sprovedu u delo, zbog toga jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponašamo odraslo i zrelo.
Uticaj saturna na jarčeve deluje tako da izgledaju praktično, često štede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje ciljeve i planove. Majstori su u povlačenju konaca, i dokazivanju da su oni uvek u pravu.

Jarac ili koza, dovoljno objašnjava koliko ovaj znak ume da bude tvrdoglav. U svojim namerama su u stanju da se popnu i na najvišu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova nezavisnost i ozbiljnost čini ih preduzimljivim čega god se late. Slabe tačke su im zubi i kosti, da bi osigurali zdravlje tokom života moraju redovno ići na preglede. Problem može nastati kada je jarac prinuđen da sa svojim saradnicima bude prilično blizak. Teško mu pada da prihvati tuđe različitosti, pa u takvim situacijama ima potrebu da kontroliše ljude ili im pokaže njegove tradicionalne vrednosti.

U njihovoj je prirodi da misle, kako su posebni da reše neki problem, ali moraju da nauče kako da oproste drugima, da im dozvole da budu ono što jesu i da prestanu da ih osuđuju, mnogi ljude dolaze kod njih za savete jer su odlični u rešavanju problema.

Jarac je prvi kada su u pitanju profesionalnost, odgovornost, i snaga. Kombinujući snažan razum, humor i osmeh, jarac je svima najbolji prijatelj i partner. Za prijatelje biraju iskrene i odane osobe, kao i one koji misle na isti način kao oni. Za jarca ne postoje granice kada su u pitanju porodica i prijatelji. Sve će učiniti da pomognu svojim prijateljima. Veoma poštuje tradiciju, običaje, i najviše voli praznike i rado okuplja uvek prijatelje i porodicu.

Nema mnogo prijatelja, ali su zato iskreni i odani. Izlivi emocija nisu česti kod jarca, osećanja će radije pokazati delima, znaju jako da vole, i često drže u sebi sve emocije.

Ambicija je glavna reč za ovaj znak, a koristim je ključni izraz. Jarac poseduje veliki talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega. Iskrenost, istrajnost, i posvećenost, čine ga odličnim menadžerom. Kako kod sebe tako i kod osoba iz okruženja najviše ceni lojalnost, odanost, i spremnost na rad. Najviše mu odgovaraju poslovi u menadžmentu, finansijama, školstvu,i sa nekretninama, organizacija i kontakt s ljudima, psiholog.

Vladar jarca saturn kao planeta odgovornosti i discipline, je zaslužan što su pripadnici ovog znaka ambiciozne, marljive, i ozbiljne osobe koje život ne shvataju lako.
Jarčevi su inteligentne, sposobne, i ambiciozne osobe, kojima je važno da u životu ostvare uspeh i budu cenjeni, i to ostvaruju. Svaki pravi jarac je osoba dostojanstvena koja traži sigurnost i stabilnost. Jednom kada započnu ozbiljnu vezu sigurno je da će uložiti mnogo truda, kao i napora kako bi ta veza uspela. Jarčevi su rođene vođe i često znaju da imaju velike zahteve od svojih saradnika, ali i oni sami daju svoj maksimum.

Poznate osobe koje su rođene u znaku jarca su:
Kejt Mos, Jadranka Jovanović, Nađa Higl, Ivana Mihić, Marlen Ditrih, Dženis Džoplin, Dajan Kiton, Eni Lenoks, Širli Bejsi, Šade, Elvis Prisli, Luj Paster, Kevin Kostner, Entoni Hopkins, Riki Martin, Nikolas Kejdž, Hemfri Bogart, Boris Novković, Mićko Ljubičić, Denzel Vošington, Isak Njutn.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2021, 16:51

Dnevni horoskop za 18. maj 2021. godine

Ovan radi punom parom, Bik se ne kreće dovoljno, Blizanci pred novom ljubavi, Rak ima sreće s novcem, Lav direktan, Devica ne razmišlja o zdravlju, Vagu očekuje novac, Škorpija razmišlja o braku, Strelac u centru pažnje, Jarac misli na novi projekat, Vodolija samostalna, a Ribe se super osećaju. Ovo je današnji dnevni horoskop...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 16.Maj.2021, 11:29

Dnevni horoskop za 17. maj 2021. godine

Ovan premoren, Bik pod tenzijom, Blizanci zatvoreni, Rak ima sreće u ljubavi, Lav opušten, Devica marljiva, Vaga ima problema s bubrezima, Škorpija opterećena, Strelac se dobro oseća, Jarac nezadovoljan platom, Vodolija pati od prehlade, a Ribe u kraćoj poslovnoj krizi. Ovo je današnji dnevni horoskop za 17.05.2021. godine. OVAN Posao Ako...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 15.Maj.2021, 15:25

Dnevni horoskop za 16. maj 2021. godine

Ovan uživa u kućnoj atmosferi, Bik dobija ponudu iz inostranstva, Blizanci izbalansirani, Rak emotivno zadovoljan, Lav se dobro oseća, Devica stabilna, Vaga pati od nesanice, Škorpija emotivna, Strelac veseo, Jarac dopadljiv, Vodolija želi prostora za sebe, a Ribe semtimentalne. Ovo je današnji dnevni horoskop za 16. maj 2021. godine. OVAN Posao Dobar dan za one koji...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2021, 17:15

Dnevni horoskop za 15. maj 2021. godine

Ovan zahvalan, Bik neraspoložen, Blizanci spremni za nove izazove, Rak uživa, Lav i Jarac u ljubavi, Devica privlači Strelca, Vaga srećna, Škorpija zatvorena, Vodolija očajna, a Ribe usporene. Ovo je današnji dnevni horoskop za 15. maj 2021. godine. OVAN Posao Vaše želje su zakon za kolege sa kojima trenutno delite prostor u kojem radite. Okruženi ste izuzetnim ljudima, koji umeju da rade svoj...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 13.Maj.2021, 14:41

Dnevni horoskop za 14. maj 2021. godine

Ovan žali, Bik kolebljiv, Blizanci se oslanjaju na Škorpiju, Rak nezadovoljan, Lav za sistematski, nove obaveze za Devicu, Vaga mora da istrpi, Strelac mnogo bolje, Jarac u klišeu, Vodolija ponavlja greške, Ribe prelaze granicu. Ovo je današnji dnevni horoskop za 14.05.2021. godine. OVAN Posao Ukoliko ste mislili da ćete imati razrešenu finansijsku situaciju u toku dana, moguće da ste se malo prešli....

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2021, 16:56

Dnevni horoskop za 13. maj 2021. godine

Ovan profesionalan, Bik neraspoložen za težak rad, Blizanci zanemaruju partnera, Rak jak, Lav pažljiv prema okolini, Devica usporena, Vaga puna ideja, Škorpija uravnotežena, Strelac ima problema s grlom, Jarac se lepo oseća, Vodolija negativna, Ribe stroge prema saradnicima. Ovo je današnji dnevni horoskop za 13. maj...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2021, 13:18

Dnevni horoskop za 12. maj 2021. godine

Ovan raspoložen, Bik odličnog držanja, Blizanci puni utisaka, Rak žudi za inostranstvom, Lav emotivan, Devica zabrinuta, Vaga izlazi iz krize, Škorpija započinje novi posao, Strelac brzo razmišlja, Jarac srećan, Vodolija isplanirana, Ribe spremne za ozbiljnu vezu. Ovo je današnji dnevni horoskop za...

Detaljnije >>