Numerologija
Numerologija

Reč numerologija je složenica od latinske reči numerus što znači broj i grčke reči logos što znači govor, pojam, reč, misao, pa bi pojam numerologija mogli definisati kao nauku o brojevima. Numerologija je jedna od najjednostavnijih metoda za prepoznavanje i upoznavanje čoveka.

Numerolozi veruju da brojevi i njihove oscilacije deluju na ljude, slično astrologiji i uticaju svih planeta. To se posebno odnosi na brojeve koji se izračunavaju iz imena, prezimena, ili nadimka, tačnije datuma rođenja.
Tako dobijeni brojevi daju odgovor o našem karakteru i dalje, pokazuju kako naš karakter utiče na naš život. Numerologija i astrologija pružaju ljudima obilje podataka koji mogu koristiti čoveku kako bi lakše osvestio razloge i smisao svega što ga okružuje, i što mu se u životu dešava. Saglasno svemu pomažu mu da lakše sagleda put harmoničnijem ispoljavanju i lakšem postizanju ispunjenja i zadovoljstva.

U numerologiji svaki broj svojom simbolikom predstavlja određeni psihološki profil ili sliku ličnosti, odnosno njegovog ponašanja, i samim tim predstavlja model ili obrazac mogućeg ljudskog iskazivanja.
Pored osobina ličnosti, numerologija daje podatke o međuljudskim odnosima i događanjima. Neko davno je izrekao da su Numerologija, Astrologija, i druge ezoterične discipline zanimljive i zabavne, ali da znaju ponekad biti i dramatično iskrene i istinite.

To je jedinstvena prilika da se proveri ko poželi, a kada se otvore vrata ove čudesne dimenzije brojeva koju otvara numerološko pismo sve se može doznati.

Numerologija predstavlja nauku o brojevima, na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve, koje osoba želi da ostvari u životu, zatim pruža uvid u sposobnosti, afinitete, ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina kao i mana.
Poznato je da se numerologija od davnina tretira kao svojevrsna veština, i analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja. Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja zatim lični broj ili srećni broj.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji Pitagorin metod, koji donosi uvid u istinu. Međutim različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva, poznate metode su master brojevi, karmički brojevi i druge metode.
Numerologija je jedna od najstarijih nauka, veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine, i Indije.
Pitagora, poznati grčki matematičar po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo.

Ali stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena pre Pitagore. Odnosno najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja kabala. U dvadesetom veku stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše, doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. godine do 1917. godine. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su razne knjige u vezi ove nauke. Tako je devedesetih godina nauka postala vrlo razvijena i popularna u svetu.

Mnoga saznanja su danas predstavljena široj javnosti i danas je sve više numerologa. Numerologija kao nauka se bazira na analizi brojeva, na njihovom kriptičnom i skrivenom značenju i simbolima. Postupak za izračunavanje svog ličnog broja se radi prema datumu rođenja.
Određuje se tako što lični broj osobe se uzima i sabire datum rođenja, ako ste rođeni 15.05 vaš rođendanski broj se računa na osnovu tehnike 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle broj 2 je broj vašeg rođenja. Numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Stručnjaci numerologije najviše koriste brojeve kako bi odredili najbolje vreme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja, kada treba investirati u kapital, kada treba ulagati, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, kada je najbolji dan da promenite posao, ili kada da se preselite, ime i datum rođenja koriste se kao sredstva analize cele i definicije karaktera i sklonosti osobe.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 11:39

BROJ stana ili zgrade može negativno da UTIČE NA VAŠ ŽIVOT - evo i kako!

BROJ stana ili zgrade može negativno da UTIČE NA VAŠ ŽIVOT - evo i kako!

Numerologija je i ovde umešala svoje prste. Svaki broj je energetski napunjen, te na nas ima određene uticaje, kako dobre, tako i one otežavajuće.. No, energetske zastoje moguće je promeniti i tako napraviti ravnotežu, jer za svaki otežavajući aspekt postoji lek i način da se zaobiđe. Šta kućni broj govori stanarima? Do ovog broja ćete doći sabiranjem. Uzećete u obzir broj zgrade odnosno kućni broj, ako je u pitanju stambena zgrada, te...

Detaljnije >>


Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 07:16

MAJSKO VENČANJE, PRILIV NOVCA: Evo šta numerologija PREDVIĐA za maj! Opustite se i UŽIVAJTE!

MAJSKO VENČANJE, PRILIV NOVCA: Evo šta numerologija PREDVIĐA za maj! Opustite se i UŽIVAJTE!

Lepe vesti! Numerologija je vrlo drevna i egzaktna nauka o brojevima. Ona proučava njihovo pravo značenje, njihovu duhovnu stranu, koja utiče na energije u svetu. Ovaj numerološki horoskop navodi da brojevi utiču i na mesec. Na primer, mesec maj odgovara broju 9. Ovo je veoma dvosmislen broj, što znači da postoje određene teškoće u postizanju ciljeva. Više će reći ovaj horoskop.. Finansiranje i posao u maju. Sve što je vezano...

Detaljnije >>

Izvor: Megafon.co, 22.Feb.2019, 19:27

Šta je za vas numerologija – vodič ili razonoda?

Šta je za vas numerologija – vodič ili razonoda?

Numerologija – bez obzira na to da li verujete u nju ili ne, ili vam možda služi za razonodu – postoji vekovima. Kažu da se numerologijom bavio i Pitagora. A mi smo odlučili da od karmičkog astronumerologa sa dugogodišnjim iskustvom, Nadežde Krstić, saznamo nešto više o mistici brojeva. “Svaki datum rođenja, svaka kuća ima svoj broj, svaka lična karta ima svoj broj. Mi imamo svoj broj – imamo matični, imamo lični broj, imamo 10 prstiju, 4 elementa u prirodi. Čovek...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 08:16

NE DAJ BOŽE! Uvek birate POGREŠNE muškarce, a da se to više ne bi dešavalo, pogledajte šta da URADITE!

NE DAJ BOŽE! Uvek birate POGREŠNE muškarce, a da se to više ne bi dešavalo, pogledajte šta da URADITE!

Tajna je u numerologiji! Znanje o brojevima može nam mnogo pomoći u emotivnom životu. Svako od nas ima lični broj, koji se jednostavno izračunava, a on daje uvid u našu, ali i partnerovu ličnost. Brojevi su poput magije. Ako naiđemo na osobu s kojom smo numerološki kompatibilni, lepa veza je na pomolu, a može da postane i trajna i da vodi u brak. Ali, neke veze ne uspevaju uprkos trudu oba partnera, nešto kao da nedostaje ili su karakterne razlike prevelike...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 27.Dec.2018, 20:52

Nova godina nosi broj tri! Pogledajte kako to utiče na vaš lični broj!

Nova godina nosi broj tri! Pogledajte kako to utiče na vaš lični broj!

U svetu numerologije, ovo je broj komunikacije, koji podržava kreativnost i stvaralačke projekte, te će ovo biti jedna produktivna i uspešna godina za sve koji se bave kreativnim radom, umetnošću, osmišljavanjem, a sanjari će biti u poziciji da dosegnu svoje snove. Nova godina nosi broj tri! Pogledajte kako to utiče na vaš lični broj! U numerologiji, brojevi su od 1 do 9, a dobijaju se tako što sve relevantne brojeve sabirate, dok ne dobijete jednu cifru. 2019...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2018, 09:40

Šta datum rođenja govori o vašoj ličnosti?

Veza između vašeg datuma rođenja i numerologije veoma je važna. Naravno da vama rođendan predstavlja važan datum, koji...

Detaljnije >>