Numerologija
Numerologija

Reč numerologija je složenica od latinske reči numerus što znači broj i grčke reči logos što znači govor, pojam, reč, misao, pa bi pojam numerologija mogli definisati kao nauku o brojevima. Numerologija je jedna od najjednostavnijih metoda za prepoznavanje i upoznavanje čoveka.

Numerolozi veruju da brojevi i njihove oscilacije deluju na ljude, slično astrologiji i uticaju svih planeta. To se posebno odnosi na brojeve koji se izračunavaju iz imena, prezimena, ili nadimka, tačnije datuma rođenja.
Tako dobijeni brojevi daju odgovor o našem karakteru i dalje, pokazuju kako naš karakter utiče na naš život. Numerologija i astrologija pružaju ljudima obilje podataka koji mogu koristiti čoveku kako bi lakše osvestio razloge i smisao svega što ga okružuje, i što mu se u životu dešava. Saglasno svemu pomažu mu da lakše sagleda put harmoničnijem ispoljavanju i lakšem postizanju ispunjenja i zadovoljstva.

U numerologiji svaki broj svojom simbolikom predstavlja određeni psihološki profil ili sliku ličnosti, odnosno njegovog ponašanja, i samim tim predstavlja model ili obrazac mogućeg ljudskog iskazivanja.
Pored osobina ličnosti, numerologija daje podatke o međuljudskim odnosima i događanjima. Neko davno je izrekao da su Numerologija, Astrologija, i druge ezoterične discipline zanimljive i zabavne, ali da znaju ponekad biti i dramatično iskrene i istinite.

To je jedinstvena prilika da se proveri ko poželi, a kada se otvore vrata ove čudesne dimenzije brojeva koju otvara numerološko pismo sve se može doznati.

Numerologija predstavlja nauku o brojevima, na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve, koje osoba želi da ostvari u životu, zatim pruža uvid u sposobnosti, afinitete, ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina kao i mana.
Poznato je da se numerologija od davnina tretira kao svojevrsna veština, i analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja. Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja zatim lični broj ili srećni broj.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji Pitagorin metod, koji donosi uvid u istinu. Međutim različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva, poznate metode su master brojevi, karmički brojevi i druge metode.
Numerologija je jedna od najstarijih nauka, veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine, i Indije.
Pitagora, poznati grčki matematičar po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo.

Ali stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena pre Pitagore. Odnosno najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja kabala. U dvadesetom veku stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše, doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. godine do 1917. godine. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su razne knjige u vezi ove nauke. Tako je devedesetih godina nauka postala vrlo razvijena i popularna u svetu.

Mnoga saznanja su danas predstavljena široj javnosti i danas je sve više numerologa. Numerologija kao nauka se bazira na analizi brojeva, na njihovom kriptičnom i skrivenom značenju i simbolima. Postupak za izračunavanje svog ličnog broja se radi prema datumu rođenja.
Određuje se tako što lični broj osobe se uzima i sabire datum rođenja, ako ste rođeni 15.05 vaš rođendanski broj se računa na osnovu tehnike 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle broj 2 je broj vašeg rođenja. Numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Stručnjaci numerologije najviše koriste brojeve kako bi odredili najbolje vreme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja, kada treba investirati u kapital, kada treba ulagati, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, kada je najbolji dan da promenite posao, ili kada da se preselite, ime i datum rođenja koriste se kao sredstva analize cele i definicije karaktera i sklonosti osobe.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Šta datum rođenja govori o muškarcu?

Šta datum rođenja govori o muškarcu?

Datum rođenja muškarca vam može mnogo toga reći o njemu. Kada ga upoznate, sigurno želite da znate više o njemu, a numerologija vam može u tome pomoći. Kada počinjete da gradite odnos sa muškarcem, želite da budete sigurni da je on taj. Sve što je potrebno, jeste da saznate njihov datum rođenja i po tome otkrijete njegov broj duše ili sudbine. Šta vam govori datum rođenja muškarca? Da biste ovo otkrili, potrebno je da izračunate broj duše ako je muškarac mlađi od 35 godina ili...

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jul.2024, 09:00

Detaljnije >>

Poseban srećan broj svakog Zodijaka određuje tok sudbine: Donosi dobru energiju, novac i uspeh u životu

Poseban srećan broj svakog Zodijaka određuje tok sudbine: Donosi dobru energiju, novac i uspeh u životu

Astrologija i numerologija veruju da svaki horoskopski znak ima svoj srećan broj, koji odgovara njihovoj vladajućoj planeti. Oni nam u velikoj meri pomažu da podrobnije odredimo crte karaktera određene osobe, njihove sposobnosti, pa i životni put i sudbinu. Svaki broj donosi posebnu, pozitivnu energiju. Astrolozi su imenovali srećan sudbinski broj svakog Zodijaka, koji sa sobom nosi posebnu energiju, novac i životni uspeh. Neki horoskopski znakovi imaju isti zajednički srećan broj – saznajte...

Izvor: Luftika.rs, 21.Jul.2024, 12:15

Detaljnije >>

Osobe rođene na ova 4 superiorna perioda u godini imaju sudbinski zadatak i posebnu funkciju na ovom svetu

Osobe rođene na ova 4 superiorna perioda u godini imaju sudbinski zadatak i posebnu funkciju na ovom svetu

Datumi rođenja su u astrologiji i numerologiji povezani sa sudbinom i karmom, ali i evolucijom duše i našom misijom bivstvovanja na Zemlji. Numerolozi su istakli četiri superiorna datuma rođenja, a osobama koji su došli na svet u tom periodu predodređeni su specijalni zadaci i funkcije na ovom svetu. Na ovaj ili onaj način moraju da obave taj zadatak u nekom periodu života i nema načina da ga izbegnu. Od ta četiri perioda dolaska na svet, nevezano za godinu rođenja, tri su povezana...

Izvor: Luftika.rs, 20.Jul.2024, 08:36

Detaljnije >>

Evo koji brojevi u datumu rođenja donose sreću u ljubavi

Numerologija je stara praksa koja povezuje značenje brojeva kao i način na koji se njihova kombinacija može odraziti na naš život - posebno je zanimljiv brojevni niz datuma rođenja.

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2024, 16:27

Detaljnije >>

Kućni broj otkriva kakva sudbina prati porodicu: Za ovu cifru se veže baksuzluk i zato vam ništa ne ide od ruke

Ako je verovati numerologiji, čak i vaša adresa može da ima uticaj na sudbinu. Saznajte da li je vaš broj kuće ili stana srećan ili baksuzan Da biste otkrili svoj sudbinski, kućni broj, pomoći će vam numerologija i sve što treba da uradite...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Jul.2024, 09:49

Detaljnije >>

Moćni broj 9 u numerologiji: Izračunajte broj životnog puta

Numerologija je oblast koja smatra da na brojeve utiču duhovne sile. Svako od nas ima broj životnog puta i...

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2024, 21:39

Detaljnije >>

Ako imate ovaj broj u godini rođenja, 2024. vam donosi obilje i napredak, a veliki novac stiže bez imalo truda

Ako imate ovaj broj u godini rođenja, 2024. vam donosi obilje i napredak, a veliki novac stiže bez imalo truda

Dok se astrologija bavi proučavanjem uticaja planeta na tok naše sudbine, numerologija vidi jasan odnos između datuma rođenja i uticaja energije brojeva na naše živote i ono što nas očekuje. Zagovornici teorije brojeva primećuju da jedan broj u godini rođenja obećava bogatstvo i finansijski prosperitet tokom 2024. godine. Numerolozi tvrde da je priliv novca zagarantovan za osobe sa osmicom u godini rođenja. Ovi srećnici pretvaraju u zlato sve što dotaknu. Pravi su miljenici sudbine...

Izvor: Luftika.rs, 13.Jul.2024, 08:36

Detaljnije >>