Numerologija
Numerologija

Reč numerologija je složenica od latinske reči numerus što znači broj i grčke reči logos što znači govor, pojam, reč, misao, pa bi pojam numerologija mogli definisati kao nauku o brojevima. Numerologija je jedna od najjednostavnijih metoda za prepoznavanje i upoznavanje čoveka.

Numerolozi veruju da brojevi i njihove oscilacije deluju na ljude, slično astrologiji i uticaju svih planeta. To se posebno odnosi na brojeve koji se izračunavaju iz imena, prezimena, ili nadimka, tačnije datuma rođenja.
Tako dobijeni brojevi daju odgovor o našem karakteru i dalje, pokazuju kako naš karakter utiče na naš život. Numerologija i astrologija pružaju ljudima obilje podataka koji mogu koristiti čoveku kako bi lakše osvestio razloge i smisao svega što ga okružuje, i što mu se u životu dešava. Saglasno svemu pomažu mu da lakše sagleda put harmoničnijem ispoljavanju i lakšem postizanju ispunjenja i zadovoljstva.

U numerologiji svaki broj svojom simbolikom predstavlja određeni psihološki profil ili sliku ličnosti, odnosno njegovog ponašanja, i samim tim predstavlja model ili obrazac mogućeg ljudskog iskazivanja.
Pored osobina ličnosti, numerologija daje podatke o međuljudskim odnosima i događanjima. Neko davno je izrekao da su Numerologija, Astrologija, i druge ezoterične discipline zanimljive i zabavne, ali da znaju ponekad biti i dramatično iskrene i istinite.

To je jedinstvena prilika da se proveri ko poželi, a kada se otvore vrata ove čudesne dimenzije brojeva koju otvara numerološko pismo sve se može doznati.

Numerologija predstavlja nauku o brojevima, na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve, koje osoba želi da ostvari u životu, zatim pruža uvid u sposobnosti, afinitete, ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina kao i mana.
Poznato je da se numerologija od davnina tretira kao svojevrsna veština, i analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja. Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja zatim lični broj ili srećni broj.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji Pitagorin metod, koji donosi uvid u istinu. Međutim različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva, poznate metode su master brojevi, karmički brojevi i druge metode.
Numerologija je jedna od najstarijih nauka, veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine, i Indije.
Pitagora, poznati grčki matematičar po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo.

Ali stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena pre Pitagore. Odnosno najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja kabala. U dvadesetom veku stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše, doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. godine do 1917. godine. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su razne knjige u vezi ove nauke. Tako je devedesetih godina nauka postala vrlo razvijena i popularna u svetu.

Mnoga saznanja su danas predstavljena široj javnosti i danas je sve više numerologa. Numerologija kao nauka se bazira na analizi brojeva, na njihovom kriptičnom i skrivenom značenju i simbolima. Postupak za izračunavanje svog ličnog broja se radi prema datumu rođenja.
Određuje se tako što lični broj osobe se uzima i sabire datum rođenja, ako ste rođeni 15.05 vaš rođendanski broj se računa na osnovu tehnike 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle broj 2 je broj vašeg rođenja. Numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Stručnjaci numerologije najviše koriste brojeve kako bi odredili najbolje vreme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja, kada treba investirati u kapital, kada treba ulagati, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, kada je najbolji dan da promenite posao, ili kada da se preselite, ime i datum rođenja koriste se kao sredstva analize cele i definicije karaktera i sklonosti osobe.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Svet plus, 03.Jun.2020, 20:40

Numerologija: Ako vaš datum rođenja sadrži NULU, saznajte šta to znači!

Numerologija: Ako vaš datum rođenja sadrži NULU, saznajte šta to znači!

Numerologija nam kaže da nula znači protok beskonačnu energiju koja teče i simbol je punog kruga. Posebno značenje ona ima ukoliko je deo vašeg datuma rođenja. Ako vaš datum rođenja sadrži NULU, saznajte šta to znači! Najvažniji podaci, makar za numerologe, sadržani su u datumu rođenja osobe koji se ne menja. Tako datum rođenja može nam reći puno toga vezanog za karakteristike, mogućnosti, zdravstvenu situaciju. Ipak, ukoliko je u datumu rođenja prisutna nula...

Detaljnije >>


Izvor: Svet plus, 01.Jun.2020, 12:42

Nije svejedno! Brojevi na tablicama kola! Svaki ima posebno značenje!

Nije svejedno! Brojevi na tablicama kola! Svaki ima posebno značenje!

Nije svejedno! Brojevi na tablicama kola! Svaki ima posebno značenje! Numerologija ima isti efekat na automobile kao i na ljude. Automobili imaju takođe svoju karmu a „ime kola“ je broj tablice! . Numerologija ima isti efekat na automobile kao i na ljude. Automobili imaju takođe svoju karmu a „ime kola“ je broj tablice! Iza nje, iza brojeva stoje planete, a brojevi su njihov simbol. Kako i vlasnik kola ima sopstveni broj karme jako je važno da harmonizujete ove brojeve...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 27.Maj.2020, 10:51

Numerologija: Koji je vaš omiljeni broj i koju poruku nosi?

Numerologija: Koji je vaš omiljeni broj i koju poruku nosi?

Koji je vaš omiljeni broj i koju poruku nosi? Preferiranje istih brojeva po numerologiji, govori o karakteru svake osobe, o ličnim karakteristikama i preferencijama.. Ukoliko je vaš najdraži broj 266, razmotrite objašnjenja brojeva 2 i 6. Obzirom da se 6 više puta ponavlja, vaša lična osobina više naginje u smeru tog broja. Ako je vaš omiljeni broj 17, ili bilo koji drugi dvocifreni broj, vaš karakter naginje više prvoj cifri. Isto znači i za različite trocifrene ili...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 26.Maj.2020, 20:32

Prema numerologiji, broj telefona pozitivno i negativno utiče na uspeh!

Prema numerologiji, broj telefona pozitivno i negativno utiče na uspeh!

Prema numerologiji, broj telefona pozitivno i negativno utiče na uspeh! Ovo se posebno odnosi na vaše profesionalno opredeljenje. Izračunajte i saznajte! Ukoliko pokušavate da razvijete biznis ili niste zadovoljni kako vaš posao napreduje, proverite da li je telefonski broj kompanije pogodan za uspešan posao. Broj mobilnog telefona predstavlja određenu numerološku simboliku koja može biti izuzetno povoljna ili nepovoljna. Ovo se posebno odnosi na vaše profesionalno...

Detaljnije >>

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2020, 10:28

Kućni broj može biti izvor tuge i patnje u domu?! Proverite koji je VAŠ!

Kućni broj može biti izvor tuge i patnje u domu?! Proverite koji je VAŠ!

Tako kućni broj može biti izvor sreće, ali i izvor tuge i patnje Dvocifreni brojevi u numerologiji nemaju snagu osnovnih brojeva koji se odnose na lične datume, ali nose snažnu karmu vezanu sa pojave sa kojima se svakodnevno susrećete. Ovo se odnosi na broj vašeg stana, telefona, registarske tablice, broj zgrade, sedišta u bioskopu, autobusu....

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 22.Maj.2020

Numerologija: Izračunajte svoj broj Sunca i znaćete svoj put!

Numerologija: Izračunajte svoj broj Sunca i znaćete svoj put!

Numerologija vam može pomoći u osvetljavanju različitih aspekata vašeg karaktera. Izračunajte svoj broj Sunca i znaćete svoj put! Analiza i definisanje sunčevog broja pokazaće vam prednosti koje imate i kako da ih pretvorite u uspeh, ali i na kojim područjima trebate dodatno da poradite.. Mnogi aspekti numerologije mogu vam pomoći u osvetljavanju različitih aspekata vašeg karaktera. Analiza može istaći prednosti i predočiti vam područja na kojima trebate dodatno da...

Detaljnije >>

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020, 10:16

Rođeni ste između 11. i 20. datuma u mesecu? Idol ste drugima ili je pred vama trnovit put

Rođeni ste između 11. i 20. datuma u mesecu? Idol ste drugima ili je pred vama trnovit put

Svaki datum u našem životu predodređuje našu sudbinu i usmerava vam u nekom pravcu, tvrde numerolozi otkrivajući kakvo značenje nosi dan u mesecu u kome smo rođeni Numerologija, majka svih nauka, zastupa stav da nijedan broj i važan dan u našem životu nije slučajan i da u sebi nosi posebno značenje. Pročitajte još: Rođeni ste između...

Detaljnije >>