Numerologija
Numerologija

Reč numerologija je složenica od latinske reči numerus što znači broj i grčke reči logos što znači govor, pojam, reč, misao, pa bi pojam numerologija mogli definisati kao nauku o brojevima. Numerologija je jedna od najjednostavnijih metoda za prepoznavanje i upoznavanje čoveka.

Numerolozi veruju da brojevi i njihove oscilacije deluju na ljude, slično astrologiji i uticaju svih planeta. To se posebno odnosi na brojeve koji se izračunavaju iz imena, prezimena, ili nadimka, tačnije datuma rođenja.
Tako dobijeni brojevi daju odgovor o našem karakteru i dalje, pokazuju kako naš karakter utiče na naš život. Numerologija i astrologija pružaju ljudima obilje podataka koji mogu koristiti čoveku kako bi lakše osvestio razloge i smisao svega što ga okružuje, i što mu se u životu dešava. Saglasno svemu pomažu mu da lakše sagleda put harmoničnijem ispoljavanju i lakšem postizanju ispunjenja i zadovoljstva.

U numerologiji svaki broj svojom simbolikom predstavlja određeni psihološki profil ili sliku ličnosti, odnosno njegovog ponašanja, i samim tim predstavlja model ili obrazac mogućeg ljudskog iskazivanja.
Pored osobina ličnosti, numerologija daje podatke o međuljudskim odnosima i događanjima. Neko davno je izrekao da su Numerologija, Astrologija, i druge ezoterične discipline zanimljive i zabavne, ali da znaju ponekad biti i dramatično iskrene i istinite.

To je jedinstvena prilika da se proveri ko poželi, a kada se otvore vrata ove čudesne dimenzije brojeva koju otvara numerološko pismo sve se može doznati.

Numerologija predstavlja nauku o brojevima, na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve, koje osoba želi da ostvari u životu, zatim pruža uvid u sposobnosti, afinitete, ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina kao i mana.
Poznato je da se numerologija od davnina tretira kao svojevrsna veština, i analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja. Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja zatim lični broj ili srećni broj.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji Pitagorin metod, koji donosi uvid u istinu. Međutim različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva, poznate metode su master brojevi, karmički brojevi i druge metode.
Numerologija je jedna od najstarijih nauka, veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine, i Indije.
Pitagora, poznati grčki matematičar po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo.

Ali stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena pre Pitagore. Odnosno najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja kabala. U dvadesetom veku stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše, doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. godine do 1917. godine. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su razne knjige u vezi ove nauke. Tako je devedesetih godina nauka postala vrlo razvijena i popularna u svetu.

Mnoga saznanja su danas predstavljena široj javnosti i danas je sve više numerologa. Numerologija kao nauka se bazira na analizi brojeva, na njihovom kriptičnom i skrivenom značenju i simbolima. Postupak za izračunavanje svog ličnog broja se radi prema datumu rođenja.
Određuje se tako što lični broj osobe se uzima i sabire datum rođenja, ako ste rođeni 15.05 vaš rođendanski broj se računa na osnovu tehnike 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle broj 2 je broj vašeg rođenja. Numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Stručnjaci numerologije najviše koriste brojeve kako bi odredili najbolje vreme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja, kada treba investirati u kapital, kada treba ulagati, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, kada je najbolji dan da promenite posao, ili kada da se preselite, ime i datum rođenja koriste se kao sredstva analize cele i definicije karaktera i sklonosti osobe.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 15:52

NE IDE VAM U LJUBAVI? Izračunajte lako svoj LIČNI BROJ i rešite sve nedoumice!

NE IDE VAM U LJUBAVI? Izračunajte lako svoj LIČNI BROJ i rešite sve nedoumice!

Izračunajte svoj lični broj i proverite koliko ste kompatabilni.. Nemali je broj onih koji daju veliku važnost brojevima, a ako spadate u red takvih numerologija može dati odgovore na brojna pitanja, kako o vama samima tako i na ono večno pitanje - da li se uklapate sa partnerom. Princip je krajnje jednostavan, sve što je potrebno uraditi jeste sabrati sve cifre datuma rođenja (za sebe i partnera) kako biste dobili lični broj. Primera radi, ako ste rođeni 01.01.1990....

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 15:57

Izračunaj svoj lični MESEC, BROJ koji ti prema numerologiji OTKRIVA šta možeš da OČEKUJEŠ u narednom periodu

Izračunaj svoj lični MESEC, BROJ koji ti prema numerologiji OTKRIVA šta možeš da OČEKUJEŠ u narednom periodu

Potrebno ti je samo par informacija.. Za one koji ne znaju kako da izračunaju bioritamski broj, uzimam za primer sledeći datum:⁣ 16.08.1981. godine.⁣. Saberite dan i mesec 16+8=24 = 6⁣. Bioritamski broj ove osobe je 6⁣. Zatim računamo ličnu godinu, kako bi smo došli i do ličnog meseca. Tekuća godina je 2021 pa sledi:⁣. 6+2021=6+5=11 1+1= 2⁣ Lična godina ove osobe je u broju 2.⁣. Sada računamo lični mesec, a...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021

NUMEROLOG IVANA OTKRIVA Veza Maje i Janjuša je KARMIČKA, najveći HAOS TEK SLEDI! Evo kakav HOROR ih uskoro čeka

NUMEROLOG IVANA OTKRIVA Veza Maje i Janjuša je KARMIČKA, najveći HAOS TEK SLEDI! Evo kakav HOROR ih uskoro čeka

Biće pakleno! Poznati numerolog Ivana Skorić bila je gost našeg portala, a pored uobičajenog razgovora o numerologiji koji smo vodili sa njom, ona nam je otkrila i mnoge tajne ljubavnih parova u rijaliti programu. Ivana nam je analizuirala i radila uporedne numerološke prognoze za Maju Marinković i Marka Janjuševića Janjuša, Ivana Marinkovića i jelenu Ilić, kao i za Nenada Aleksića Ša i Taru Simov. Kako najviše pažnje privlače, a i najduže...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 16:45

Svako IMA BOLNU TAČKU! Proveri DA li IMAŠ ovaj BROJ u datumu ROĐENJA, to dosta govori o tvom ZDRAVLJU!

Svako IMA BOLNU TAČKU! Proveri DA li IMAŠ ovaj BROJ u datumu ROĐENJA, to dosta govori o tvom ZDRAVLJU!

Obrati pažnju.. Numerologija je vrlo precizna kada je aspekt zdravlja u pitanju. Određenim numerološkim postupcima mogu se videti predispozicije za zdravstvene probleme. U današnjem postu ću vam samo ukratko opisati neka značenja a ujedno svima vama poručiti da se ne opterećujete svojim brojevima iz svega ovog što budete pročitali.⁣. 1 treba da vodi računa o srcu i kičmi, pa ako je 1 u aspektu sa 3 tu problem isključivo nastaje na srcu, tačnije lepljenje...

Detaljnije >>

Izvor: 011vodič.com, 03.Apr.2021, 10:05

04.04. poseban datum za ispunjenje želja – Iskoristite magični niz 4-4

04.04. poseban datum za ispunjenje želja – Iskoristite magični niz 4-4

Prema numerologiji 04. april će biti najsrećniji dan u mesecu. Broj 4 u numerologiji označava stabilnost i čvrstoću, a 04. aprila čemo doživeti dvostruku dozu ove energije koja će biti u savršenom skladu sa astrološkim zbivanjima dana, kao i sa duhovnim značajem datuma. Kad je reč o stvaranju života koji želimo, osobine broja četiri mogu nam pomoći da nađemo oslonac i izgradimo čvrstu osnovu pomoću koje se naši snovi mogu ostvariti. Kada u svom životu imamo čvrste temelje u...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 01.Apr.2021, 20:52

Evo zašto će 4. april 2021. biti jedan od najsrećnijih dana u godini

April treba da bude intenzivan period u zvezdama, jer donosi prvi superpuni Mesec godine – kao i prvi planetarni retrogradni u više od dva meseca. Prema numerologiji, 4. april 2021. će biti najsrećniji dan u mesecu i jedan od najsrećnijih u godini. Broj četiri u numerologiji označava sve što se tiče stabilnosti i snage — i vibrira očiglednom praktičnošću. 4. aprila ćemo doživeti dvostruku dozu ove energije koja se usklađuje u savršenoj harmoniji sa dnevnim astrološkim dešavanjima,...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 07.Mar.2021, 13:05

Numerologija i ljubomora! Koliko zaista podležete ovom osećaju!

Numerologija i ljubomora! Koliko zaista podležete ovom osećaju!

Numerologija i ljubomora! Proverite na osnovu vašeg ličnog broja koliko zaista podležete osećaju ljubomore. Da li ste kralj scena, da li divljate ili uopšte ne znate za ljubomoru.... Do ličnog broja doćićete tako što ćete sabrati sve brojeve vašeg datuma i godine rođenja dok rezultat ne svedete na jednocifren. Primer: 6.5.1976. Sabiranjem 6+5+1+9+7+6=34 I 3+4=7. Jedinice. Njihove reakcije su burne. Ne tolerišu konkurenciju i vrlo su posesivne i ljubomorne....

Detaljnije >>