Horoskop - Vodolija
Horoskop - Vodolija


Simbol vodolija ili akvarius od 20. januara do 18. februara
Element: vazduh
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: tirkizna
Amajlija: tirkiz

Vodolije se svetu predstavljaju na dva načina s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti energični i ekscentrični.
I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proizilazi intuicija praćena logikom i razumom.

Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide, bez predrasuda, obe strane što ih čini osobama koje odlično rešavaju sve probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje vodolija ima duboku potrebu da bude neko vreme sama i daleko od svega kako bi obnovila energiju i telo.
Ključna reč za ovaj znak je mašta. Osobe rođene u znaku vodolije mogu da vide svet pun mogućnosti iako se čini da ih nema. Vodolija je vazdušni znak, i kao takva ona koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna satisfakcija njoj zna da bude dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat.

Uran vladajuća planeta vodolije ima plahu, naglu, i ponekad agresivnu prirodu, ali on takođe vodolijama daje vizije i maštu i u stanju su da proniknu u budućnost kao i to da znaju šta će biti i raditi za pet godina. Uran im je podario moć brze i lake transformacije pa su poznati kao, mislioci, humanisti i progresivci. Dobro se osećaju u grupi i zajednici, pa teže stalno da budu okruženi drugim ljudima.

Vodolija je simbol čuvara vode, vode koja leči ljude, biljke i životinje, i osigurava da se život nastavlja. Zato vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.
Problematični delovi tela za vodoliju su cirkulacija i zglobovi. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno odlaze na preglede. Najveći problem za vodoliju predstavlja osećaj da je ograničena ili sputana. Zbog želje za slobodom, i jednakosti za sve, uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara.

Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv rane bliskosti. Naučiti da veruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dve veštine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena. S jedne strane, vodolije znaju da budu stidljive i mirne, a s druge živahne i vesele. Inteligentni su i imaju jaku intuiciju, vole da pomognu svima, rado pomažu i saslušaju prijatelje.
Kao vazdušni znak vodolija koristi mozak u svakoj prilici, ali ukoliko nema motivaciju ili mentalnu želju njoj je dosadno, i ne može da ostvari najbolje rezultate. Vodolije unose veliki entuzijazam u posao, i imaju izuzetnu sposobnost iskorišćavanja mašte u poslovne svrhe.
Najviše im odgovaraju poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota. Kao čudan tip, ukoliko dobije priliku da iskaže svoj talenat, vodolija može da postigne veliki uspeh.

Oni su zaista veliki majstori u pronalaženju dobrih ili praktičnih rešenja.

Vrlo su sposobni, i umeju smišljeno da iskoriste i najmanju šansu ili da odaberu onu varijantu koja njima lično donosi najveći uspeh, dobitak, i zadovoljstvo.

Vodolija voli da uradi nešto korisno u svom životu, mešanje na njen neverovatan način sa ljudima, može ih učiniti odličnim političarima i socijalnim radnicima i psiholozima. Oni su progresivni mislioci, i često utiču na formiranje nove ideologije i teorije, bilo koja vrsta istraživanja je veoma pogodna za vodolije.

Partneru je uvek oslonac, ume da ga posavetuje i sasluša, nije zlopamtilo, i uvek zna da oprosti. Sklona je naglim zaljubljivanjima na prvi pogled i to često, voli romantične i iznenađujuće situacije. Nikada ne otkriva karte do kraja, nije proračunata, ali spontano se povlači kada joj se čini da ne vlada situacijom.

Poznate osobe koje su rođene u znaku vodolije su:
Bridžit Fonda, Denis Ričards, Đina Dejvis, Dženifer Eniston, Džejn Simor, Fara Fosit, princeze Stefani i Karolina od Monaka, Mini Driver, Nastasja Kinski, Natali Imbruglia, Rene Ruso, Tijana Dapčević, Danica Maksimović, Mirjana Karanović, Žil Vern, Čarls Darvin, Mocart, Šubert, Abraham Linkoln, Čarls Dikens, Džon Travolta, Ešton Kučer, Met Dilan, Robi Vilijams, Tom Selak, Fil Kolins, Zoran Cvijanović, Stefan Milenković.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2022, 13:25

Dnevni horoskop za 21. januar 2022. godine

Ovan opterećen, Bik i Vaga u ljubavi, Blizanci i Devica pasivni, Rak siguran, Lav prezaposlen, Škorpija prima udarce, Strelac srećan, Jarac moćan, Vodolija rasterećena, Ribe istražuju. Ovo je današnji dnevni horoskop za 21. januar 2022. godine. OVAN POSAO Opterećeni ste svojim ličnim budžetom. Razmišljate...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 19.Jan.2022, 15:49

Dnevni horoskop za 20. januar 2022. godine

Ovan upoznaje drugog Ovna, Bik na mukama, Blizanci vredni, posao za Raka, Lav optimističan, zarada za Devicu, Vaga bira jogu, Škorpija u ekstremu, Strelac u brigama, Jarac zarađuje, Vodolija i Ribe napete. Ovo je današnji dnevni horoskop za 20. januar 2022. godine. OVAN Posao Možete steći zaštitu preko...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 16.Jan.2022, 12:43

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!

Nedeljni horoskop 2. deo za period od 17. januara do 23. januara 2022. godine! Ako ste Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba, pogledate šta vas očekuje na polju posla, ljubavi, zdravlja.... Evo šta vam predviđa Venera sa papilotnom za narednih sedam dana:. VAGA. Hrana. Treba vam pola dana da nabacite kilogram, a nedelju dana da skinete….i to jedva. Znam da je teško kontrolisati apetite, a još teže je kontrolisati...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 15.Jan.2022, 14:51

Dnevni horoskop za 16. januar 2022. godine

Ovan uznemiren, Bik ima sreće u ljubavi, Blizanci bez snage, Rak opušten, Lav i Ribe sarađuju, Devica u klinču, Vaga omiljena, Škorpija sanjari, Strelac radi, Jarac pun energije, Vodolija odlučuje. Ovo je današnji dnevni horoskop za 16. januar 2022. godine. OVAN POSAO Ne smete biti uznemireni...

Detaljnije >>

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Jan.2022

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. JANUAR

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. JANUAR

Bik je odličnog zdravlja, Jarac nadobudan, Vodolija da izbegava teže fizičke aktivnosti OVAN Oduzimaju vam energiju sve situacije koje ne odgovaraju vašem karakteru, kada god se ljudi svađaju i raspravljaju vi želite samo da pobegnete i udaljite se od toga. Ne želite da budete deo rasprave, ali ne smete da dozvolite da vas drugi spuštaju ako nema razloga za to. BIK Postoji dosta informacija koje još nisu stigle do vas a tiču se vaših obaveza na poslu. Kada ih budete čuli neće vam biti...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 14.Jan.2022, 15:15

Dnevni horoskop za 15. januar 2022. godine

Ovnu bitan novac, Bik plaši saradnike, Blizanci uspešni, Rak preteruje, Lav ulazi u romansu, Devica uživa, Vaga nervozna, Škorpija pakuje kofere, Strelac i Jarac nemaju probleme, Vodolija usamljena, a Ribe se zaljubljuju. Ovo je današnji dnevni horoskop za 15. januar 2022. godine. OVAN Posao Opet ista priča. Kad bolje razmislite,...

Detaljnije >>

Izvor: TimockeVesti.net, 13.Jan.2022, 09:01

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. JANUAR

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. JANUAR

Ribe fokusirane na posao, Jarac srećan sa trenutnim ljubavnim izborom, Vodolija zadovoljna OVAN Posao: Sasvim solidan radni dan pred tipičnim Ovnovima, da bez većih prepreka ostvare zacrtane ciljeve bez nekog preteranog forsiranja, koje nije ni preporučljivo. Ljubav: Prosečan i opušten dan je pred vama i na polju ljubavnih aktivnosti, bez nekog posebnog angažovanja. Zdravlje: Vrlo dobro. BIK Posao: Vrlo dobar radni dan je pred Bikovima. Bez obzira na sve obaveze i napore svi su izgledi da...

Detaljnije >>