Horoskop - Vodolija
Horoskop - Vodolija


Simbol vodolija ili akvarius od 20. januara do 18. februara
Element: vazduh
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: tirkizna
Amajlija: tirkiz

Vodolije se svetu predstavljaju na dva načina s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti energični i ekscentrični.
I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proizilazi intuicija praćena logikom i razumom.

Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide, bez predrasuda, obe strane što ih čini osobama koje odlično rešavaju sve probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje vodolija ima duboku potrebu da bude neko vreme sama i daleko od svega kako bi obnovila energiju i telo.
Ključna reč za ovaj znak je mašta. Osobe rođene u znaku vodolije mogu da vide svet pun mogućnosti iako se čini da ih nema. Vodolija je vazdušni znak, i kao takva ona koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna satisfakcija njoj zna da bude dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat.

Uran vladajuća planeta vodolije ima plahu, naglu, i ponekad agresivnu prirodu, ali on takođe vodolijama daje vizije i maštu i u stanju su da proniknu u budućnost kao i to da znaju šta će biti i raditi za pet godina. Uran im je podario moć brze i lake transformacije pa su poznati kao, mislioci, humanisti i progresivci. Dobro se osećaju u grupi i zajednici, pa teže stalno da budu okruženi drugim ljudima.

Vodolija je simbol čuvara vode, vode koja leči ljude, biljke i životinje, i osigurava da se život nastavlja. Zato vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.
Problematični delovi tela za vodoliju su cirkulacija i zglobovi. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno odlaze na preglede. Najveći problem za vodoliju predstavlja osećaj da je ograničena ili sputana. Zbog želje za slobodom, i jednakosti za sve, uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara.

Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv rane bliskosti. Naučiti da veruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dve veštine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena. S jedne strane, vodolije znaju da budu stidljive i mirne, a s druge živahne i vesele. Inteligentni su i imaju jaku intuiciju, vole da pomognu svima, rado pomažu i saslušaju prijatelje.
Kao vazdušni znak vodolija koristi mozak u svakoj prilici, ali ukoliko nema motivaciju ili mentalnu želju njoj je dosadno, i ne može da ostvari najbolje rezultate. Vodolije unose veliki entuzijazam u posao, i imaju izuzetnu sposobnost iskorišćavanja mašte u poslovne svrhe.
Najviše im odgovaraju poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota. Kao čudan tip, ukoliko dobije priliku da iskaže svoj talenat, vodolija može da postigne veliki uspeh.

Oni su zaista veliki majstori u pronalaženju dobrih ili praktičnih rešenja.

Vrlo su sposobni, i umeju smišljeno da iskoriste i najmanju šansu ili da odaberu onu varijantu koja njima lično donosi najveći uspeh, dobitak, i zadovoljstvo.

Vodolija voli da uradi nešto korisno u svom životu, mešanje na njen neverovatan način sa ljudima, može ih učiniti odličnim političarima i socijalnim radnicima i psiholozima. Oni su progresivni mislioci, i često utiču na formiranje nove ideologije i teorije, bilo koja vrsta istraživanja je veoma pogodna za vodolije.

Partneru je uvek oslonac, ume da ga posavetuje i sasluša, nije zlopamtilo, i uvek zna da oprosti. Sklona je naglim zaljubljivanjima na prvi pogled i to često, voli romantične i iznenađujuće situacije. Nikada ne otkriva karte do kraja, nije proračunata, ali spontano se povlači kada joj se čini da ne vlada situacijom.

Poznate osobe koje su rođene u znaku vodolije su:
Bridžit Fonda, Denis Ričards, Đina Dejvis, Dženifer Eniston, Džejn Simor, Fara Fosit, princeze Stefani i Karolina od Monaka, Mini Driver, Nastasja Kinski, Natali Imbruglia, Rene Ruso, Tijana Dapčević, Danica Maksimović, Mirjana Karanović, Žil Vern, Čarls Darvin, Mocart, Šubert, Abraham Linkoln, Čarls Dikens, Džon Travolta, Ešton Kučer, Met Dilan, Robi Vilijams, Tom Selak, Fil Kolins, Zoran Cvijanović, Stefan Milenković.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dnevni horoskop za nedelju 28. april 2024. godine!

Dnevni horoskop za nedelju 28. april 2024. godine!

Zavirite u zvezde i otkrijte šta vam donosi današnji dan. Bilo da ste Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Ribe, saznajte šta vam zvezde predviđaju za nedelju, 28. april 2024. godine.. Ovnovi, danas je dan za nove početke i avanture. Bikovi, očekujte izazove, ali budite dosledni svojim vrednostima. Blizanci, budite spremni za raznolikost u interakcijama. Rakovi, danas je dan za introspekciju. Lavovi, vaša kreativnost će biti...

Izvor: Svet plus, 27.Apr.2024, 12:50

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 28. april 2024. godine

Ovnovima satisfakcija, Biku dan za opuštanje, Blizancima pomaže Vodolija, Raku vreme za prilagođavanje, Lava intrigira Deviga, Vagu iritira partner, poslovna prilika za Škorpiju, Strelac ne sme da propusti priliku, profit za Jarca, a Ribama je vreme za promene. Ovo je današnji dnevni horoskop za 28. april 2024. godine. OVAN Posao Vaše zalaganje na polju posla može da vam donese mnogo bolju satisfakciju za neko...

Izvor: Luftika.rs, 27.Apr.2024, 10:05

Detaljnije >>

Mesečni horoskop za maj: Vaga Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Ribe!

Mesečni horoskop za maj: Vaga Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Ribe!

Ovog meseca očekujte promene, planete će se malo poigrati, a snovi će se ostvarivati onim hrabrijima. Evo šta vam donosi mesečni horoskop za maj 2024. godine ako ste Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Ribe! Horoskop za maj mesec za Vage predviđa korak napred ka svetlijoj budućnosti, Škorpije moraju da shvate da je pripadanje ključna komponenta života i lek za dušu, Strelčevi koji su u vezama mogu imati više sukoba zbog nerazrešenih problema, Jarac bi trebalo...

Izvor: Svet plus, 27.Apr.2024, 09:58

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 25. april 2024. godine

Ovan ne želi samo flert, Lav ima iznenađenje, Ribe istrajne, Bik sebičan, Blizanci se zabavljaju, Devica privlači problematične, Jarac hvata zalet, Vodolija kritikuje, Rak taktičan, Vaga teži ka promenama, Strelac očekuje finasijski priliv, Škorpija ima dobar ljubavni život. Ovo je horoskop za 25. april 2024. godine. OVAN Posao Ukoliko ste student, možete sa lakoćom da savladate lekcije, koje su vam predstavljale problem. Nećete...

Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2024, 11:22

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za ponedeljak 22. april 2024. godine!

Dnevni horoskop za ponedeljak 22. april 2024. godine!

22. april 2024 - dnevni horoskop: otkrijte ključne astrološke uvide za Ovna, Bika, Blizance, Raka, Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe u ljubavi, poslu i zdravlju! Dobrodošli u naš detaljni dnevni horoskop za 22. april 2024. godine. Otkrijte šta zvezde predviđaju ako ste Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Riba u oblastima ljubavi, posla, zdravlja i još mnogo toga. Neka vas naša astrološka prognoza...

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024, 13:01

Detaljnije >>

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana! Horoskop za veliki tranzit promena!

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana! Horoskop za veliki tranzit promena!

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana: Veliki tranzit promena donosi rast, uzburkanost, turbulenciju i transformaciju. Otkrijte šta vas čeka po horoskopu za period konjukcije. Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Ribe - spremite se za promene! April nastavlja da nas pomera sa retkom i povoljnom planetarnom konjukcijom. Jupiter, planeta rizičnog poslovanja i srećnih poduhvata, formiraće konjukciju sa Uranom, planetom bunta, oslobođenja...

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024

Detaljnije >>

 Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Nedeljni horoskop za period od 22. do 28. aprila 2024: Vaga, Škorpija, Strelac. Saznajte šta vas očekuje na polju posla, ljubavi, zdravlja. Vaga se suočava sa izazovima u ljubavi i poslu, Škorpija balansira između poslovnih i ličnih obaveza, dok Strelac uživa u procesu upoznavanja i novim poznanstvima.. Otkrijte šta vam zvezde predviđaju za ovu nedelju. Da li vas očekuju izazovi na poslu, ljubavne dileme ili zdravstveni problemi? Pročitajte naš detaljni nedeljni horoskop...

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024

Detaljnije >>