Olimpijakos pobedio Panatinaikos, Pirej slavi prvo mesto

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Feb.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos pobedio Panatinaikos, Pirej slavi prvo mesto

Definitivno su se stvari u grčkoj košarci promenile. Olimpijakos je pobedio Panatinaikos i, usudićemo sa napišemo, obezbedio prvo mesto pred plej-of.

Crveno-beli su bili baš ubedljivi u derbiju, iako konačan rezultat to ne govori. Rešili su utakmicu mnogo pre kraja, a posle su mogli sebi da dozvole opuštanje, a protivniku da smanji deficit na razumnu razliku. Baš kao što je Panatinaikos to činio njima prethodnih petnaestak godina.
Gosti su samo u pojedinim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << trenucima uspevali da pariraju crveno-belima i to naravno zahvaljujući verovatno jedinom vrhunskom igraču koji je ostao u klubu – Dimitrisu Dijamantidisu. Međutim za pobedu protiv šampiona Evrope to je jednostavno premalo. Koliko je Panatinaikos bio loš u dvorani Mira i prijateljstva možda najbolje govori podatak da je treći strelac ekipe bio Kostas Carcaris sa pet poena! Zaista PAO nikako nije delovao kao ekipa koja je donedavno važila za jednu od najboljih u Evropi.
Daleko od toga da je Olimpijakos sa druge strane bio briljantan. Ali, bio je bolji i to mnogo. Spanulis je i pored očajnog šuta iz igre (11-2) izvukao čak sedam faulova, Lo je nekoliko puta pogađao šuteve u poslednjim sekundama, dok su za trojke bili zaduženi Papanikolau i Parpeloglu.
Sasvim dovoljno da Pirejci maltene sve vreme održavaju dvocifrenu razliku i na kraju upišu i drugi trijumf u sezoni nad najvećim rivalom.
Iako do kraja ligaškog dela ima još 11 kola, teško je očekivati da će Olimpijakos prepustiti lidersku poziciju. Da bi se to desilo, šampion mora do kraja da izgubi tri utakmice (Panatinaikos naravno da dobije sve), ali to je toliko nerealno da su se verovatno i Zeleni pomirili s tim da će u već viđenom finalu morati da budu u podređenoj poziciji.
Zanimljivo da je sledeći veliki derbi zakazan već za nedelju (10. februar), kada će se Olimpijakos i Panatinaikos sastati u finalu nacionalnog kupa.
Olimpijakos – Panatinaikos 72:67.
Olimpijakos: Lo 12, Spanulis 11, Printezis 11. Panatinaikos: Dijamantidis 17, Lazme 11, Carcaris 5.
Tabela: Olimpijakos 14-1, Panatinaikos, Panionios 12-3, PAOK 10-4, Retimno 10-5, Apolon 7-8, Ikaros 6-8, Aris 6-9, Drama, Kolos, Peristeri, Ilisijakos 5-10, Kavala 4-11, Panelefsinijakos 3-12.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.