Preokret Totenhema, razbijanje Dinama, horor završnica Reala VIDEO

Izvor: B92, 26.Nov.2019, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Totenhema, razbijanje Dinama, horor završnica Reala VIDEO

Spektakularan preorket Totenhema, evrogol za minimalac Juventusa i katastrofa Reala u finišu meča obeležili su peto kolo Lige šampiona.

Real Madrid, Mančester siti i Totenhem su prošli u osminu finala, dok su PSŽ i Juventus osvojili svoje grupe.

Atalanta se vratila u igru za nokaut fazu LŠ, dok će Olimpijakos i Zvezda u direktnom duelu odlučiti koji crveno-beli tim će u Ligu Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Totenhem je gubio 2:0 od Olimpijakosa posle 20 minuta, ali je Žoze Murinjio razdrmao ekipu uvođenjem Kristijana Eriksena i na svom debiju pred navijačima slavio 4:2 za plasman u osminu finala.

Real je poveo 2:0 protiv Pari Sen Žermena u 79. minutu, a na kraju je osvojio samo jedan bod (2:2). "Sveci" su izjednačili u roku od četiri minuta na Santjago Bernabeuu.

Paulo Dibala je obrukao Jana Oblaka golom iz slobodnog udarca skoro iz mrtvog ugla za minimalac Juventusa protiv Atletiko Madrida.

Atalanta je sa 2:0 nadigrala Dinamo u Milanu i zakomplikovala borbu za nokaut fazu u Grupi C, iz koje je dalje prošao Mančester siti uprkos remiju sa Šahtjorom 1:1 na Etihadu.

PSŽ je potvrdio prvo mesto remijem u Madridu. "Sveci" su već bili obezbedili osminu finala, a u završnici meča na Bernabeuu su pokazali koliko mogu i kada im rezultat nije u prvom planu.

Real je kontrolisao meč, konstantno pretio, imao skoro 30 šuteva, 13 u okvir gola, ali je blistao njegov bivši golman Kejlor Navas koji je dobio ovacije sa tribina.

Kostarikanac je zabeležio čak 11 intervencija, ali je ipak dva puta kapitulirao, oba puta ga je matirao Karim Benzema.

Nakon drugog gola za 2:0 u 79. minutu, svi su pomislili da je meč rešen. Međutim, domaćin se prerano radovao pa je dobio žestok šamar.

Samo dva minuta kasnije Kilijan Mbape koristi kiks Varana i Kurtoe i smanjuje na 1:2, a već u narednom napadu Sarabija snažnim udarcem doneo remi Parižanima.

Real je zahvaljujući remiju Galatasaraja i Klub Briža obezbedio osminu finala, ali će na žreb kao drugoplasirani.

Delovalo je da će Žoze Murinjo doživeti debakl na debiju pred domaćim navijačima, ali je pokazao zašto nosi nadimak "Posebni".

Očajno je Totenhem otvorio meč, Olimpijakos je leteo po terenu i preko El Arabija i Semeda najavio londonskim navijačima novo razočaranje.

Međutim, nakon što je Murinjo već u 29. minutu napravio prvu izmenu i uveo Eriksena umesto Dajera, sve se promenilo.

Prelomni trenutak meča dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena kada Dele Ali koristi grešku gostujuće odbrane i postiže gol koji vraća "pevce" u život.

Već u petom minutu nastavka Totenhem poravnava, nakon sjajne timske akcije, Mura proigrava Kejna, a ovaj zakucava loptu za 2:2.

Već tada je bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će domaćin preokrenuti, a to se dogodilo u 73. minutu, fantastičnim pogotkom Orijea.

Samo nekoliko minuta kasnije tandem Eriksen-Kejn stavlja tačku i odvodi Totenhem u osminu finala LŠ.

U poslednjem kolu je ostalo samo da se reši ko će u Ligu Evrope. Zvezda ima dva boda više od Olimpijakosa, pa joj je dovoljan i remi u Pireju.

Rezultati su se poklopili pa je Mančester siti uprkos kiksu obezbedio osminu finala.

Mučili su se "građani" sa Šahtjorom i na kraju osvojili samo jedan bod na svom Etihadu.

Odolevali su Ukrajinci skoro sat vremena, ali nakon sjajne akcije Zezusa i asistencije za gol Gindoana, mnogi su pomislili da je Siti prelomio meč.

Međutim, gosti uzvraćaju istom merom, timskom kombinacijom izbacuju kompletnu odbranu Sitija i preko rezerviste Solomona poravnavaju za konačnih 1:1.

Tako je Šahtjor zadržao drugu poziciju uoči poslednjeg kola, ali mu je pomogla i Atalanta.

Tim iz Bergama je uprkos tom što je bio domaćin na San Siru razbio zagrebački Dinamo u meču decenije za "modre" i sa 2:0 se vratio u igru za osminu finala.

Golovima Murijela iz penala i Alehandra Gomesa, crno-plavi su stigli na bod od Dinama, a dva od "rudara.

Biće zanimljivo u poslednjoj rundi, a sastaju se Dinamo – Siti i Šahtjor – Atalanta. Ukrajinci imaju "pol" poziciju.

Juventus je minimalnom pobedom "overio" prvo mesto i relativno lakšeg rivala u osmini finala.

Interesantan tok meča imao je duel sa Atletikom, jer su uprkos terenskoj inicijativi domaćina, "jorgandžijer" u prvih 20-ak minuta susreta uputile čak sedam šuteva.

Međutim, nijedan od njih nije išao u okvir Juventusovog gola.

A onda je stigla nadoknada prvog poluvremena i gol Paula Dibala za TV špice. Obrukao je jednog od najboljih golmana sveta Jana Oblaka savladavši ga iz slobodnog udarca skoro iz mrtvog ugla.

Atletiko je nastavio da preti u nastavku, ali je Torino video još jednu klasičnu "juventusovsku" pobedu..

Dan su otvorili pobeda Bajera u Moskvi i remi u Istanbulu.

Tok mečeva mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.