Sjajni Dončić šokirao Sanse - Dalas u finalu Zapada; NBA će imati novog šampiona, Boston izbacio Milvoki (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 08:16

Sjajni Dončić šokirao Sanse - Dalas u finalu Zapada; NBA će imati novog šampiona, Boston izbacio Milvoki (VIDEO)

Košarkaši Dalas meveriksa šokirali su Finiks sanse, najbolji tim regularnog dela sezone, trijumfom u majstorici kojim su se plasirali u finale Zapadne konferencije NBA lige. Dalas je na krilima sjajnog Luke Dončića deklasirao Sanse 123:90 i ukupnim rezultatom 4-3 u pobedama stigao do finala u kojem će igrati protiv Golden Stejt voriorsa.

Ekipa iz Teksasa odigrala je jedan od najboljih mečeva u sezoni i to kada je bilo najpotrebnije – u odlučujućem susretu u Arizoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dončić je blistao od prvog do poslednjeg minuta na parketu, ruka mu je bila sigurna od prvog šuta i Kris Pol, Devin Buker i Deandre Ejton, koji su dominirali u najjačoj ligi sveta cele sezone, pognutih glava su napustili "Futprint centar".

Izabranici Džejsona Kida posebno impresivni bili su u prvom poluvremenu u kojem su napravili prednost od 30 poena.

Mladi Slovenac je u rešetao iz svih pozicija i posle prve četvrtine razlika je iznosila 13 poena. Onda je usledila druga u kojoj su Meveriksi rivalu dozvolili samo 10 poena, a postigli 30.

Luka je finiširao taj deo igre sa dve trojke, rezultat je na petnaestominutnoj pauzi bio 57:27, a on je postigao isti broj poena kao čitava protivnička ekipa.

Domaći igrači potpuno šokirani otišli su u svlačionici, ali im ni odmor nije mnogo pomogao jer je na suprotnoj strani bio bolji protivnik. Prednost je konstantno rasla i pred poslednji period iznosila neverovatnih +42.

Tada je već Kid mogao da promeša karte i odmori nosioce igre, pobeda nije dolazila u pitanje, a Finiks je samo uspeo da ublaži katastrofu.

Dončić je nakon 27 u prvom poluvremenu, ubacio još osam u drugom i zaustavio se na 35 poena, a imao je i 10 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Nekadašnji igrač Real Madrida šutirao je izvrsno iz igre (12/19), a pogodio je šest od 11 pokušaja za tri.



Fantastičnu pomoć imao je u Spenseru Dinvidiju koji je dodao 30 poena (11/15 iz igre, 5/7 trojke), dok je Branson dodao 24.

Svi ostali u redovima Dalasa imali su jednocifren učinak, među kojima i Boban Marjanović, koji je za tri minuta zabeležio dva poena i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Na drugoj strani, potpuno su podbacile najveće zvezde Finiksa – Devin Buker je završio sa 11 poena uz 11 promašaja iz igre), dok je pola koša manje dodao Pol. Najefikasniji je bio Džonson sa samo 12 poena.

Dalas se pridružio ostalim finalistima konferencija, između ostalog i Boston seltiksima, pa ga sada očekuje serija protiv Golden Stejt Voriorsa koja počinje za nekoliko dana.

NBA će imati novog šampiona, Boston jači od Janisa

Košarkaši Boston seltiksa savladali su ekipu Milvoki baksa sa 109:81 u sedmom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije. Boston je slavio u "majstorici" i tako izborio plasman u finale Istoka, gde će se sastati sa Majamijem.

NBA liga će i definitivno imati nove šampione, pošto su aktuelni - Milvoki baksi, eliminisani nakon sedam utakmica od Boston seltiksa.

Tim iz Masačusetsa odigrao je još jednu maestralnu utakmicu u "Ti-Di Gardenu", demonstrirao značaj timske odbrane, pogodio 20 trojki i zasluženo došao do pobede.

Imao je Milvoki prednost od 1-0 u pobedama, potom 2-1 i 3-2, ali Boston pravi veliki preokret i ide dalje.

Janis i Milvoki su motivisano ušli u meč i bili bolja ekipa u uvodnih 12 minuta košarke.

Neverovatno zvuči podatak da je Grk u prvoj četvrtini imao 10 poena, osam skokova i šest asistencija, čime je direktno učestvovao u svih uvodnih 24 poena svoje ekipe.

Ipak, kako je vreme odmicalo, Boston je pružao sve veći otpor, a odbrana na verovatno najboljim košarkašem današnjice bivala je sve čvršća.

Seltiksi su drugu četvrtinu dobili sa 28:17, čime su napravili preokret i na poluvreme otišli sa pet poena prednosti.

Napadački, Boston je najraspoloženiji bio u trećoj četvrtini.

Uprkos nekim sumnjivim sudijskim odlukama na obe strane, Boston je pokazao raznovrsnost i ubacio 31 poen, primivši deset manje.

Stekli su Seltiksi osetniju razliku i mogao je već tada da se namiriše kraj sezone aktuelnih NBA šampiona.

Janis je bio vidno umoran, što je pokazao i kroz promašena polaganja, nešto što je za njega bilo nezamislivo u dosadašnjoj karijeri.



Trojkama raspoloženog Grenta Vilijamsa, a potom i Pejtona Pričarda, početkom i sredinom poslednje deonice Boston je otišao na +22, što je izazvalo veliko zadovoljstvo, uzavrelu atmosferu i slavlje u "Ti-Di Gardenu".

Boston su do pobede predvodili upravo Vilijams, koji je ubacio 27 poena, Tejtum je imao 23, a Braun 19 poena.

Kod Baksa, Janis Adetokumbo je meč završio sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija.

Džru Holidej dodao je 21 poen, dok je Bruk Lopez imao 15.

Boston je nakon sedam veoma napornih utakmica, uspeo da eliminiše Milvoki i plasira se u finale Istočne konferencije.

Protivnik u finalu Istoka biće im Majami hit, koji je u polufinalu bio bolji od Filadelfije sa 4-2.

Finale Istočne konferencije na programu je u noći između utorka i srede.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Barkli otkrio koja je najbolja stvar koja se desila Dalasu VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2022

Čarls Barkli, legendarni američki košarkaš, smatra da je povreda Luke Dončića dobro došla Dalasu jer su Spenser Dinvidi i Džejlen Branson napravili iskorak...Dončić se povredio u poslednjoj utakmici ligaškog dela sezone i zbog toga je propustio uvodne duele protiv Jute Džez...U tim susretima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.