Saradnja Srbije i Kine je složena sa tendencijom svakodnevnog rasta  (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 18:21

Saradnja Srbije i Kine je složena sa tendencijom svakodnevnog rasta (AUDIO)

Narodna Republika Kina je, prema obimu, drugi spoljnotrgovinski partner Srbije. Kineske investicije su u poslednjih 12 godina dostigle četiri milijarde i 300 miliona evra, a još sedam i po milijardi evra vrednost je saradnje u izgradnji saobraćajne infrastrukture, napominje rukovodilac Centra za Aziju u Privrednoj komori Srbije Jovana Majstorović.
Saradnja Srbije i Kine danas je vrlo složena, sa tendencijom svakodnevnog rasta, bilo da je u pitanju robna razmena ili izvoz u oblasti usluga. Ukupne kineske investicije za poslednjih 12 godina iznosile su oko 4,3 milijarde evra.
Najznačajnija oblast saradnje je u oblasti infrastrukturnih projekata, saobraćajnih infrastruktura. Takođe, srpski proizvodi su krenuli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"ČELIČNO PRIJATELJSTVO" Stručnjaci za "Blic" TV o političkoj i ekonomskoj saradnji Srbije i Kine (VIDEO)

Izvor: Blic, 07.Maj.2024

"Čelično prijateljstvo", tako se ukratko opisuje politička, ali i ekonomska saradnja Srbije i Kine. Prevedeno u brojeve, Kina je drugi najveći pojedinačni spoljnotrgovinski partner Srbije. Značajnije poboljšanje ekonomske razmene osetilo se nakon prve posete kineskog predsednika Srbiji 2016. godine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.