Iznenađenje: Finale Lige šampiona uživo na YouTube

Izvor: Mondo, 21.Apr.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje: Finale Lige šampiona uživo na YouTube

Gledanost Lige šampiona u Engleskoj je ispod svakog očekivanja, pa je vlasnik prava BT Sport doneo nesvakidašnju odluku.

Ovogodišnje finale Lige šampiona, zakazano za 28. maj na čuvenom milanskom stadionu "Đuzepe Meaca", moglo bi da bude pušteno uživo i to na kanalu YouTube!

O ovome raspravlja menadžment moćne britanske TV stanice BT, čiji godišnji obrt premašuje 17 milijardi funti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i koja je novim ugovorom o pravu na prenose mečeva Premijer lige učinila vodeće engleske klubove daleko bogatijima od konkurencije u Evropi.

Daily Mail piše da je BT Sport blizu odluke da finalnu utakmicu Lige šampiona, a u konkurenciji su još Mančester siti, Real Madrid, Bajern Minhen i Atletiko Madrid, emituje uživo na YouTube kanalu, kako bi popravio gledanost i rejtinge, jer se enorman novac uložen u elitno UEFA takmičenje nije vratio u punoj meri.

Delom i zbog toga što su Englezi već dve sezone očajni u Ligi šampiona, a ove im čast brani samo Siti, koji pritom ne spada u grupu najpopularnijih klubova ni na Ostrvu, ni globalno.

Ne samo na YouTube kanalu, BT Sport planira da celodnevni program posvećen finalnoj utakmici Lige šampiona "pusti" na svom promotivnom kanalu, "Showcase", koji engleska publika dobija u osnovnom paketu kablovske televizije, kako bi najšira moguća publika mogla da gleda prenos.

UEFA je nedavno kritikovala partnera od kojeg je za ovu sezonu inkasirala 897 miliona funti na ime TV prava, jer je prosečna gledanost prenosa iznosila samo 200.000 ljudi. Ipak, u Nionu su se oduševili idejom da finale ide uživo na kanalu koji ima najveći broj porodica na Ostrvu, kao i na YouTube kanalu.

Da li će ovaj prenos moći da prate i gledaoci van granica Velike Britanije? Najverovatnije ne!

To se može naslutiti i iz saopštenja BT Sporta.

"Rekli smo prilikom pokretanja kampanje da želimo da učinimo finale UEFA Lige šampiona dostupnim za svakoga, tako da je odluka o tome gde i kako će prenos biti vršen u Velikoj Britaniji isključivo na BT Sportu".

Dakle, u Velikoj Britaniji.

U našoj zemlji, cela sezona, samim tim i polufinale i finale Lige šampiona ide UŽIVO na kanalima Arene sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.