DAN ŽENA JE NAJVAŽNIJI ZA NOVAKA: Ali zapamtiće ga i Federer!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 09:08

DAN ŽENA JE NAJVAŽNIJI ZA NOVAKA: Ali zapamtiće ga i Federer!

Đoković bi tako ušao u istoriju.

Prvi teniser sveta Novak Đoković uskoro će postati rekorder po jednom od važnijih rekorda u tenisu. Jesu Grend slem titule verovatno najveći parametar, ali je jako bitna stavka u GOAT trci sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i broj provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste. Trenutni rekorder je Federer sa 310 nedelja, Đoković ima 291. na čelu ATP karavana i očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da ga prestigne u martu naredne godine.

- Rekord mogu da oborim za Osmi mart. Ako tako bude, posvetiću ga mami i supruzi - počeo je Đoković za Sportski žurnal.

Srpski teniser ovih dana je u Beogradu, gde trenira sa talentovanim juniorom Hamadom Međedovićem pred nastup na turniru u Beču.

- Nisam još siguran da ću oboriti rekord jer zavisi i od Nadala i od Tima kako će proći do kraja godine, kao i na sledećem Australijskom openu, ali sam u jako dobroj poziciji.

Međutim, gotovo izvesno će Novak postati rekorder posle odluke ATP tura da "zamrzne" bodove, odnosno da ne moraju da se brane.

- Ide mi to u korist. Imam sada skoro 2.000 poena više od Nadala a to je pozamašna prednost i trudiću se da iskiristim ove prilike - optimista je Novak.

Objasnio je i zašto je odlučio da ne učestvuje na Mastersu u Parizu, više o tome pročitajte OVDE.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.