U-21 (baraž): Holanđani blizu Izraela

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U-21 (baraž): Holanđani blizu Izraela

U prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu naredne godine, Holandija kao gost savladala Slovačku 2:0.

"Potrebno nam je čudo da zaustavimo Holandiju", izjavio je selektor mlade reprezentacije Slovačke Ivan Galad uoči dvomeča baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Izrael naredne godine.

Iako su mladi Slovaci ušli u duel sa vršnjacima iz Holandije čvrsto rešeni da se posle 13 godina plasiraju na završni turnir (poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << put su na njemu učestvovali 2000. godine kad su bili domaćini), ništa im nije pomoglo. Čudo se nije dogodilo.

Golovima veziste Vitesea Marka van Ginkela, Holandija je pobedila 2:0 i već sada se može reći da je, gotovo siguran učesnik završnog turnira. U revanš, "oranje" ulazi sa ogromnom prednošću.

Uoči utakmice, selektor Slovačke je rekao i da je kvalitet apsolutno na strani protivnika. "Holandija u svojim redovima ima fudbalere koji igraju Ligu šampiona i Ligu Evrope. Kad oni igraju te evropske utakmice, mi smo kod kuće i gledamo, grickajući čips".

Kvalitet o kojem je govorio došao je do izražaja u ovoj prvoj utakmici. Nije Holandija bila mnogo bolja, štaviše, obe ekipe su bile izjednačene po svim parametrima, ali je znala da iskoristi svoje šanse.

REZULTATI PRVIH MEČEVA BARAŽA:

Slovačka - Holandija 0:2 (0:0)

/Van Ginkel 55', 82'/

Španija - Danska (u toku)

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U-21 (baraž): Rodrigooool!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012

Španija i Holandija uradile veliki posao u prvim mečevima baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu. Španci zgromili Dance, čak četiri gola Rodriga Morena Maćada!..Pa, oni su stvarno furija!..Španci "terorišu" konkurenciju u evropskom i svetskom fudbalu u seniorskom rangu, a ni mlađi...

Nastavak na Mondo...

BARAŽ U21: Rodrigova tri gola za šest minuta! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2012

  Mlade selekcije Holandije i Španije slavile su sigurne trijumfe u prvim mečevima baraža za Evropsko prvenstvo u Izraelu naredne godine. Lale su do trijumfa u Slovačkoj došle odličnom igrom u drugom poluvremenu i to pogocima 19-godišnjeg fudbalera Vitesea Marka van Ginkela, koji je sa dva gola...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.