Francuska: Jednostrane akcije Prištine doprinose eskalaciji tenzija, ugrožavaju pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 15:57

Francuska: Jednostrane akcije Prištine doprinose eskalaciji tenzija, ugrožavaju pregovore

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da nova jednostrana akcija tzv. kosovske policije u kojoj su zatvorene kancelarije Poštanske štedionice doprinosi eskalaciji tenzija i dovodi u opasnost pregovore u toku s ciljem pronalaženja rešenja vezano za regulativu tzv. kosovske centralne banke.
"Francuska je zabrinuta" zbog nedavnih operacija tzv. kosovske policije na severu KiM i poziva privremene prištinske institucije da se uzdrže od svake nove unilateralne akcije, saopštilo je Ministarstvo za Evropu i inostrane poslove na svom sajtu.
Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu francuskog ministarstva, "ove nove unilateralne akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Francuska pozvala kosovske vlasti da se uzdrže od jednostranih akcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2024

Francuske vlasti izrazile su zabrinutost zbog nedavne akcije policije na severu Kosova kada su zatvorene filijale Poštanske štedionice, te su pozvale kosovske vlasti da se uzdrže od daljih jednostranih akcija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.