Sve je spremno za malu maturu 17, 18. i 19. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 15:57

Sve je spremno za malu maturu 17, 18. i 19. juna

Učenici osmog razreda polagaće malu maturu 17, 18. i 19. juna u matičnim osnovnim školama, a u Ministarstvu prosvete navode da se pripreme odvijaju nesmetano, kao i u roku.
Rečeno je Tanjugu u Ministarstvu da će prvog dana, u ponedeljak 17. juna osmaci raditi test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dan kasnije, 18. juna rešavaće test iz matematike, dok će u sredu 19. juna polagati predmet po izboru.
"U ovom trenutku osmaci se polako približavaju kraju nastavne godine, u školama se realizuje podrška učenicima u cilju postizanja boljih rezultata", navelo je Ministarstvo.
Objašnjavaju da testovi sadrže zadatke kojima se proverava ostvarenost obrazovnih standarda definisanih na tri nivoa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.