Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 09:10

"Orlići" protiv Austrije u pokušaju da se domognu polufinala EP (20.00, RTS1)

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) igra protiv Austrije poslednji meč Grupe B na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Susret počinje u 20.00. Prenos je na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije), tok meča pratite na našem portalu.
Jedan nerešen rezultat protiv Izraela (2:2), i ubedljiv poraz od Engleske (4:0) bilans je mlade reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije u prva dva kola. Pred njima je duel sa Austrijom, a samo pobeda, i to ubedljiva, ostavlja nadu za plasman u polufinale.

Naime, sledi rasplet, još postoji mogućnost da se naša selekcija plasira u polufinale, ali pored pobede nad Austrijom našoj selekciji bio bi potreban i poraz Izraela od Engleske i to što ubedljivije.
Ukoliko dođe do ovakvog ishoda, dve selekcije bi bile izjednačene po broju bodova. Takođe, u međusobnom susretu su odigrale nerešeno pa bio o daljem plasmanu odlučivala gol-razlika.
Srbija trenutno ima gol-razliku 2:6, dok Izrael je u plusu 6:4, tako da je pred našim reprezentativcima dosta kockica koje moraju da se slože.
Bez obzira na to, moraju da prikažu dobru igru, bez obzira na dalji plasman. Selektor Jović je istakao da su spremni za ovaj duel, protivnik je analiziran i uočeno je gde naša selekcija treba da traži svoju šansu.
Prvo mesto na tabeli zauzima Engleska sa šest bodova, Izrael ima četiri poena uz gol-razliku plus dva. Srbija je treća sa samo jednim bodom uz gol-razliku minus četiri, dok je Austrija poslednja bez bodova.
Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane selekcije iz grupe, dok će trećeplasirana igrati baraž za Svetsko prvenstvo, koje je na programu naredne godine u Indoneziji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz omladinaca Srbije od Austrije za oproštaj od EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od Austrije 3:2 (1:1) u trećem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj...Srpski tim je ovim porazom završio turnir, ostao bez plasmana u polufinale, ali i bez trećeg mesta u grupi koje donosi baraž za plasman na Svetsko prvenstvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Orlići" se oprostili od EP nakon velike drame i ostali bez baraža za "Mundijalito"

Izvor: B92, 25.Jun.2022

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem meču grupe B Evropskog prvenstva u Slovačkoj protiv Austrije rezultatom 3:2...Na taj način su "orlići" ostali ne samo bez prolaza u nokaut fazu ovog takmičenja, već i bez trećeg mesta koje bi ih vodilo u baraž za plasman na Svetsko prvenstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.