“Orlići” bili na ivici ambisa, na kraju slavili ubedljivo (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Orlići” bili na ivici ambisa, na kraju slavili ubedljivo (VIDEO)

Srbija – Severna Irska 3:1 (0:0)
Strelci: 0:1 – Grej u 54, 1:1 – Morgan u 63. autogol, 2:1 – Milunović u 64, 3:1 – Vitas u 73. minutu.
Stadion: Metalca u Gornjem Milanovcu. Bez gledalaca. Sudija: Oliver Drahta. Pomoćnici: Andreas Stadinger i Andres Rotman (svi iz Austrije). Žuri kartoni: Morgan, Mekkartan (S. Irska).
SRBIJA: Perić, Golubović, Vitas, Spajić, Petrović, Kovačević, Đuričić (od 90+3. Ćirković), Jojić, Mitrović, Stoiljković (od 56. Đurđević), Milunović (od 75. Mijailović).
SEVERNA IRSKA: Birnan, Doneli, Mekkion, Mekkaloh, Šarp, Morgan, Brobel (od 84. Konlan), Vinčester (od 70. Tempest), Grej, Mek Kartan (od 63. Gorman), Miler.


(FOTO: D. Žarković)
Mlada reprezentacija Srbije se pobedom protiv Severne Irske donekle iskupila za poraz od pre četiri dana na Kipru, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Puleni Radovana Ćurčića su, doduše u 54. minutu gubili sa 1:0 i bili na ivici ponora, ali su potom usledila tri gola „orlića“ za konačnih 3:1 i tri boda.
Nakon lošeg prvog poluvremena u kome je mlada selekcija Srbija imala svega dve prilike protiv apsolutnog autsajdera, drugo je bilo mnogo bolje, ali opet ne previše uverljivo za nastavak kvalifikacija.
Milunovićev šut sa desetak metara iskosa sa leve strane „liznuo“ je stativu, da bi Mitrovićev pokušaj glavom u 22. minutu, takođe sa desetak metara, završio na prečki.
U 54. minutu na semaforu stadiona u Gornjem Milanovcu stajalo je 0:1. Posle kornera sa desne strane, defanzivci Srbije su izbili loptu, ali je nakon kombinacije Severnih Iraca, Mekalok asistirao Greju u peterac, a ovaj iz drugog pokušaja savladao Perića.
Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje. Jojić je oštro centrirao sa leve strane, a Morgan nespretnom reakcijom poslao loptu u sopstvenu mrežu sa dva–tri metra. To je bio 63. minut, a samo 60 sekundi kasnije, „orlići“ su preokrenuli.
Ponovo je Jojić učestvovao u akciji, centriravši sa leve strane na ivicu šesnaesterca. Mitrović je loše prihvatio loptu, ali se ona odbila do Milunovića, koji je utrčavao u kazneni prostor i poslao loptu iza leđa Brenana.
Pitanje pobednika rešio je Vitas u 73. minutu. Srpski štoper je glavom zatresao mrežu gostujuće selekcije, sačekavši na prvoj stativi loptu koju je iz kornera centrirao Kovačević.
„Orlići“ su do sad odigrali tri meča u kvalifikacijama za EP i imaju skor od dve pobede i jednog poraza. Sledeći meč puleni Radovana Ćurčića igraju 15. novembra na svom terenu protiv Belgije.

Tabela Grupe 9:

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlići preokretom do pobede nad Severnom Irskom

Izvor: NaDlanu.com, 15.Okt.2013

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Gornjem Milanovcu selekciju Severne Irske sa 3:1, u trećoj utakmici Grupe devet kvalifkacija za Evropsko prvenstvo... Severna Irska je povela preko Džejmsa Greja u 54. minutu, a preokret i pobedu Srbiji doneli su Dejvid Morgan autogolom u 63,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.