Hrabro ste se borili za Srbiju: Predsednik Srbije Vučić i drugi državnici čestitali našim košarkašima srebrnu medalju

Izvor: Press, 18.Sep.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabro ste se borili za Srbiju: Predsednik Srbije Vučić i drugi državnici čestitali našim košarkašima srebrnu medalju

"Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Hrabro ste se borili za Srbiju i dostojno predstavljali našu zastavu i grb. Hvala vam na radosti koju ste nam priredili", poručio je predsednik Vučić.
Foto: Tanjug/AP/Dimitrije Goll/Zoran Zestic, Marko Todorović
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čestitao je večeras srpskim košarkašima osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj.
U čestitki se kaže:
- Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Hrabro ste se borili za Srbiju i dostojno predstavljali našu zastavu i grb. Hvala vam na radosti koju ste nam priredili.
Nije izostala ni čestitka predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.
- Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru. Vaša posvećenost timu i snažna vera u pobedu vas je dovela do vrhunskih rezultata. Ponosno sam posmatrala vašu igru sa tribina i navijala za vas od srca - poručila je Brnabić.
- Još jednom vam od srca čestitam, ne samo zbog medalje koju donosite, već i zbog dostojanstvene igre kojom ste predstavili svoju zemlju - navodi se u čestitki premijerke Brnabić, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.
Čestitkama se pridružila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, poručivši da su košarkaši ponos Srbije.
- Uspehom koji ste postigli na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju - nepokolebljivo, posvećeno i srcem! - navodi se u čestitki Mihajlovićeve.
Ona je navela da su naši košarkaši iz utakmice u utakmicu igrali hrabro, timski i borbeno, dokazavši svima zašto smo bili i ostali zemlja košarke.
- Još jednom ste doneli radost srpskom narodu. Vi ste ponos Srbije! - navodi se u čestitki, saopštila je pres služba kabineta potpredsednice vlade.
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je večeras košarkašima Srbije, ističući da su naši košarkaši igrali srcem i doneli svima veliku radost.
- U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime čestitam vam osvajanje srebrne medalje. Bez obzira na poraz u finalu pokazali ste izuzetan kvalitet i talenat, igrali ste srcem i doneli svima nama veliku radost. Ponosni smo na vas, vašu igru i predanost koju ste pokazali. Svaka čast - navodi se u čestitki Maje Gojković, saopštio je kabinet predsednika Narodne skupštine.
Osvajanjem titule vicešampiona Evrope naši košarkaši su još jednom pokazali da Srbija jeste zemlja košarke, smatra ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
- Ovo je titula koja dokazuje kolika je vrednost timskog duha, predanosti, vere da su ciljevi dostižni i da ništa manje od medalje nikada nije opcija kada se igra za svoju zemlju! Čestitam našim sjajnim košarkašima, vrhunskom stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije! - navodi se u čestitki Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je čestitao košarkaškim reprezentativcima na velikom uspehu koji su postigli i pozvao građane da se okupe u što većem broju.
"Čestitam našim momcima na borbenosti i hrabroj igri, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Srbija je poznata po kvalitetnoj košarci, a ovi momci su naša nada i novi heroji naše zemlje. Ovo je neverovatan uspeh s obzirom na to da je ovo prva medalja na evropskom šampionatu posle mnogo godina, tako da su pokazali da Srbija jeste zemlja košarke", poručio je Mali.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.