Bibić i Terzićeva spremni za kvalifikacije na 1.500 metara

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibić i Terzićeva spremni za kvalifikacije na 1.500 metara

Srpski atletičar Elzan Bibić u odličnoj formi dočekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, prvo u seniorskoj konkurenciji.

Bibić će prvog dana takmičenja koje se održava od 1. do 3. marta, učestvovati u kvalifikacijama na 1.500 metara, od 11.55.

"Dve trke koje sam istrčao na Balkanijadi prošlog vikenda dokaz su da sam u odličnoj formi. Ovo će biti moje prvo Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u seniorskoj konkurenciji, samim tim i dodatna motivacija za što bolji plasman. Veliku zahvalnost dugujem Atletskom savezu Srbije i Atletskom klubu Novi Pazar koji me podržavaju. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja", rekao je Bibić.

Prema podacima Evropske atletske federacije, takmičiće se 637 sportista iz 49 zemalja, medju kojima i desetoro srpskih atletičara.

Kvalifikacije na 1.500 metara u ženskoj konkurenciji održaće se od 19.10, a učestvovaće Amela Terzić. Posle teške povrede stopala koja je zadesila Terzićevu prošlog leta, njen nastup na šampionatu bio je neizvestan.

Posle dve dobre trke i oborenog državnog rekorda, ona je spremna za takmičenje.

"Iako sam imala normu, nisam htela da potvrđujem dolazak na EP u Glazgovu pošto sam samo mesec dana trenirala punim intenzitetom. Balkanijada je poslužila kao provera forme i sada sam sigurna da ću dati sve od sebe", izjavila je Amela Terzić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abedin Mujezinović: Biće teško doći do finala

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2019, 09:33

Bh. atletičar Abedin Mujezinović s optimizmom dočekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, gdje će ove sedmice trčati 800 metara i pokušati da izbori nastup u finalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.