Ruski piloti u borbi protiv sankcija: Ako je pista dovoljno dugačka, nemojte kočiti

Izvor: B92, 04.Avg.2022, 17:33

Ruski piloti u "borbi" protiv sankcija: "Ako je pista dovoljno dugačka, nemojte kočiti"

Zbog sankcija koje je Rusiji nametnula Evropska unija i SAD, avio-prevoznici u Rusiji prisiljeni su da potrošnju svedu na minimum.

Tako je ruskim pilotima rečeno da što manje koriste kočnicu kako bi smanjili habanje usled nestašice delova za popravku aviona, piše britanski Telegraph.

Prema internim propisima iz četiri ruske kompanije, piloti su zamoljeni da budu nežni prilikom zaustavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona i kretanja po tlu.

S7 Airlines poručio je svojim pilotima da koriste obrnuti potisak motora i da izbegavaju automatsko kočenje ako je pista dovoljno dugačka. Pilotima je rečeno i da ne smeju da prejako koče i da se ne žure da se pomere sa piste.

Prevoznici Urals Airlines, Rossiya i Pobeda uputili su slične dopise svojim pilotima dok je kontrola vazdušnog prometa dobila zasebna uputstva da avionima ponudi duže vreme rezervisano za sletanje kako bi imali više vremena za rulanje po pisti.

Potpredsednik ruskog sindikata vazduhoplovnog osoblja rekao je za portal Ridus da saveti pilotima ni na koji način ne ugrožavaju sigurnost putnika. "Ako je pista dugačka, možda uopšte ne morate da koristite kočnice, avion će se zaustaviti na kraju piste zbog vazdušnih kočnica, obrnutog potiska motora i drugih stvari", rekao je Oleg Prihodko i dodao da "rešenje leži u racionalnom korišćenju resursa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.