Poslednji pokušaj V4 da anulira francuski veto na proširenje

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Okt.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji pokušaj V4 da anulira francuski veto na proširenje

Nastojeći da još jednom ukažu na značaj procesa proširenja EU pred samit lidera bloka 17-18. oktobra u Briselu, zvaničnici Severne Makedonije i Višegradske četvorke (V4) obratili su se predsedniku Evropskog saveta. U pismu lidera V4 Donaldu Tusku, u koje je imao uvid EURACTIV, četiri zemlje ga pozivaju da odblokira zastoj u proširenju i optužuju francuskog predsednika Emanuela Makrona da potkopava "geopolitičku Komisiju" nove predsednice EK Ursule fon der Lajen.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Poslednji pokušaj Višegradske grupe da anulira francuski veto na proširenje

Izvor: Danas, 17.Okt.2019

Premijeri zemalja Višegradske četvorke (V4) uputili su pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tuska, u poslednjem pokušaju da odblokiraju francuski veto na početak pregovora o članstvu sa Severnom Makedonijom i Albanijom pred samit evropskih lidera danas i sutra u Briselu. Članak Poslednji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.