PRED BORBU ZA PLEJ-OF EVROLIGE: Partizan ima NAJMANJE licenciranih igrača!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 18:35

PRED BORBU ZA PLEJ-OF EVROLIGE: Partizan ima NAJMANJE licenciranih igrača!

Posle najnovijeg transfera...

Primetno je da je Partizanov roster od početka tekuće godine skraćen za dvojicu igrača. Podsetimo, prvih dana nove godine, crno-beli su se rastali sa Slovencem Gregorom Glasom koji je potpisao za Cedevita Olimpiju, odakle je odmah prosleđen na pozajmicu u Mornar, a pre par dana, odmah posle meča sa Asvelom, ozvaničen je i rastanak sa slovačkim centrom Vladimirom Brodzijanskim.

Već juče je Brodzijanski predstavljen kao novi-stari >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košarkaš Huventuda, s obzirom da se vratio u Badalonu posle godinu i po, a Partizan posle tog najnovijeg transfera sada u Evroligi ima licenciranih 13 igrača.

Od tih 13 na jednog trener Obradović ne može da računa, a u pitanju je centar Balša Koprivica koji se oporavlja od mononukleoze.

Ako na zvaničnom sajtu Evrolige pogledamo koliko ostalih 17 klubova ima prijavljenih igrača, možemo videti da je Partizanov roster sada najkraći sa 13 igrača.

Jednog više imaju Efes, Monako i Olimpijakos, dok drugi srpski predstavnik Crvena zvezda ima 15 igrača, baš kao i Asvel, s tim što će crveno-beli od marta moći da računaju i na Argentinca Fakunda Kampaca, kome će tada biti završena suspenzija.

A kada su u pitanju ekipe sa najširim rosterom, to su Alba i Baskonija sa po 19 igrača.

Alba 19

Partizan 13

Efes 14

Monako 14

Baskonija 19

Crvena zvezda 15 (plus Kampaco od marta)

Armani 18

Barselona 18

Bajern 16

Fenerbahče 17

Asvel 15

Makabi 17

Olimpijakos 14

Panatinaikos 16

Real Madrid 16

Valensija 18

Virtus 16

Žalgiris 18

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.