Liturgija u Sabornom hramu u Mostaru, stigli vernici iz cele Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 12:54

Liturgija u Sabornom hramu u Mostaru, stigli vernici iz cele Hercegovine

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru u znak podrške pravoslavcima u ovom gradu, a nakon još jedne pljačke i devastacije ovog verskog objekta.

Saborni hram je u noći između utorka i srede opljačkan, devastiran i pokidani su svi kablovi od električne energije, što je deseti put ove godine.

Liturgiji su prisustvovali generalni konzul Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mostaru Vaso Gujić, kao i vernici iz ovog grada, ali i cele Hercegovine.

Na liturgiji su bili i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević, prenela je RTRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kordić prisustvovao liturgiji: Mostarci i svi nivoi vlasti da pomognu Saborni hram

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2022

MOSTAR - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić prisustvovao je danas sa sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornoj crkvi Svete Trojice i iskazao im podršku nakon devastacije te svetinje i pozvao sve nivoe vlasti da pomognu Saborni hram.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.