Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki: Ja nisam heroj, svi su doprineli uspehu

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki, koji je osvojio treći poen za Srbiju u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, rekao je u nedelju uveče da on nije heroj, već da je za veliki uspeh zaslužan ceo tim.

Troicki je, u petom meču finala Dejvis kupa pobedio Majkla Ljodru sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:3) i osvojio treći poen za finalu Dejvis kupa, koji je doneo Srbiji prvi trofej u tom takmičenju.

"Nikada se nisam osećao ovako, ovo je najlepše iskustvo u mom životu. Mislim da još nisam svestan uspeha, verovatno ću tek sutra shvatiti. Sanjao sam o ovome kao dete, ali nisam heroj, svi smo podjednako zaslužni", rekao je Troicki na konferenciji za novinare posle meča.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da je najveća snaga njegovog tima drugarstvo i iskrenost. "Rodjena je nova zvezda, ali čestitke celom timu, dovoljno je reći da su svetski prvaci", rekao je on.

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Djoković rekao je da je osvajanje Dejvis kupa jedan od najvećih uspeha srpskog sporta. "Bio je veliki pritisak posle poraza u dublu, ali sada je sve ovo istorija... Ovo je najveći uspeh u našim karijerama, sigurno jedan od najvećih u istoriji srpskog sporta", rekao je Djoković, koji je pobedio u svim mečevima u Dejvis kupu ove sezone.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troicki: Ja nisam heroj, svi su doprineli uspehu

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2010

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki, koji je osvojio treći poen za Srbiju u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, rekao je da on nije heroj, već da je za veliki uspeh zaslužan ceo tim.Troicki je danas, u petom meču finala Dejvis kupa pobedio Majkla Ljodru sa 3:0 u setovima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Azarenka: Bravo, Srbijo! Zadržite frizure; Moja: Zaslužili ste žurku!

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Nakon čestitke Endija Mareja, koji se nekoliko minuta posle pobede Srbije nad Francuskom u finalu Dejvis kupa oglasio na Tviteru, stigle su nove čestitke našim teniserima od kolega...Prvi je bio Fernando Verdasko, koji kao bivši dečko Ane Ivanović, ima puno navijača u Srbiji..."Čestitke Srbiji...

Nastavak na Blic...

Troicki napredovao na ATP listi

Izvor: Studio B, 06.Dec.2010

Posle nastupa u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, Viktor Troicki napredovao je za dve pozicije i sada je 28. igrač sveta. ..Srpski teniser je pobedom u odlučujućem petom meču osvojio 70 bodova i jedini je napravio pomak među 30 najboljih na ATP listi...Novak Đoković je i pored novih 130 bodova...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.