Srbija osvojila Dejvis kup

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila Dejvis kup

Teniska rprezentacija Srbije novi je osvajač pehara Dejvis kupa pošto je u finalu u beogradskoj Areni pobeđena selekcija Francuske ukupnim rezultatom 3:2, a Viktor Troicki je u odlučujućem meču nadigrao Majkla Ljodru sa 6:2, 6:2, 6:3.

Viktor je daleko bolje i spremnije ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u meč od Ljodre i nakon početna dva gema, 1:1, Troicki je napravio brejk, a malo kasnije i drugi pa je poveo sa 4:1. Na 5:1 Ljodra je na jedvite jade uzeo svoj servis, a Troicki je samo potvrdio bolju igru osvajanje prvog seta rezultatom 6:2. U drugom setu Francuz je uspeo da malo se trgne i brejkne Troickog pa je poveo sa 2:0, ali je potom naš reprezentativac sjajnom igrom osvojio narednih šest gemova i došao do 2:0 u setovima.

U trećem setu je Troicki nastavio da gazi pošto je odmah oduzeo servis Ljodri, a na svoj je bio siguran poveo je sa 2:0 u gemovima. Francuz je potom prekinuo seriju Troickog od osam osvojenih gemova i uspeo je da smanju i trećem setu na 2:1. Malo zatim je naš teniser još jednom potvrdio klasu jer je odservirao za 3:1 i ponovo brejknuo Ljodru za visokih 4:1. Francuz je ipak uspeo da vrati jedan brejk, smanji na 4:3, ali ne i da preokrene set u svoju korist, pošto je troicki nakon svog servisa još jednom brejknuo Ljodru za konačnu pobedu u trećem setu - 6:3.

Usledilo je slavlje svih naših tenisera i čitave naše zemlje. kao što su i obećali naši teniseri su se mimo svih protokola na sred terena počeli da se šišaju do glave. Prvi je na redu bio predsednik TSS-a Boba Živojinović, pa Đoković, Tipsarević...

Viktor Troicki je i bukvalno ostao bez reči nakon meča i uspeo je samo da kaže da je presrećan.

"Nemam reči, jako sam, jako sam srećan. ovo nisam do sada doživeo mislim da sam istinski srećan. Hvala svima", jasan je bio Viktor.

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je rezultat na 2:2 u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, pošto je Novak Đoković pobedio Gaela Monfisa sa 6:2, 6:2 i 6:4 za nešto više od dva časa igre u prvom nedeljnom meču.

Novak Đoković je bolje ušao u meč nošen gromoglasnim navijanjem sa tribina pune Arene. nakon početnih 1:1, Novak je odservirao za 2:1, a malo potom u 15. minutu, je napravio brejk poveo sa 4:1. Prvi set je Srbin dobrom igrom rešio u svoju korist sa 6:2. U nastavku se Monfis i Đoković su odigrali skoro identičan set kao i prvi. Srbin je rano oduzeo servis Monfisu, poveo sa 4:1, a malo zatim je rešio i drugi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Teniseri pevali od sreće

Teniseri Srbije su bili raspevani u Areni, zatim i oko nje dok su trčali počasni krug.

Nešto kasnije su se pojavili na svečanoj večeri u Domu vojske u odelima, kao i ostale zvanice. Tamo su bez obzira na frizure izgledali veselo, ali i nešto ozbiljnije.

Ipak, kasnije su otišli u klub "Bejbis", a tamo su mogli sve da zaborave i da se prepuste slavlju. Sigurno nisu štedeli grlo i dlanove.

U trečem setu se Francuz stabilizovao i počeo je da igra dobro. Monfis je na 1;1 brejknuo Novaka, ali mu je Srbin uzvratio ribrejkom za 2:2. Tamnoputi Francuz je ponovo uzeo servis Srbinu, ali mu je Novak ponovo uzvratio za 4:4. naš teniser je zatim sigurno servirao, poveo sa 5:4, a onda nakon druge servis greške Monfisa uspeo da iskoristi meč loptu i pobedu u trećem setu od 6:4.

Novak Đoković i Gael Monfis do sada su odigrali pet duela na raznoraznim turnirima, a najbolji srpski igrač još uvek nije izgubio nijedan susret od Monfisa.

"Ajmo narode...", uzvikivao je Đoković nakon meča.

"Neću da zvučim kao neki političar, ali moram da kažem da dajemo sve od sebe i da možemo da napravimo podvig. Dejvis kup je tu kod nas, ajmo navijajmo .... Napred Srbija", vikao je treći reket sveta.

Prva dva dana pripala su Francuzima koji su vodili sa 2:1. Najpre je Monfis ubedljivo savladao Janka Tipsarevića 3:0, po setovima 6:1, 7:6, 6:0, dok je kasnije Đoković izjednačio pobedom nad Žilom Simonom 6:3, 6:1, 7:5.

Francuzi su u subotu došli do nove prednosti pošto su Mikael Lodra i Arno Klemon savladali u maratonskom dubl meču Nenada Zimonjića i Viktora Troickog 3:2, po setovima 3:6, 6:7, 6:4, 7:5, 6:4.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.