Zašto je Zvezda požurila sa Ibanjezovom prodajom?

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Zvezda požurila sa Ibanjezovom prodajom?

Aktuelni šampion Srbije prihvatio je ponudu koja je stigla za Luisa Ibanjeza i "aminovao" transfer sjajnog Argentinca u redove Trabzona, a poznato je i zašto je moralo da dođe do pordaje.

Fudbalski klub Crvena zvezda doneo je odluku da prihvati ponudu koja je stigla iz Turske i proda jednog od svojih najboljih igrača Trabzonu.

Aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šampion Srbije inkasiraće 1.4 miliona evra na ime transfera Luisa Ibanjeza u Trabzon, a Argentinac je sebi obezbedio vrhunski ugovor koji će mu za četiri godine doneti zaradu od oko 2.5 miliona evra!

Mnogim navijačima Crvene zvezde još uvek deluje nelogično to što je klub pristao da proda Luisa Ibanjeza već sada iako bi njegova cena mogla da poraste do kraja kvalifikacija, ali za ovakvu odluku postoji racionalno objašnjenje.

Pre svega, Crvena zvezda nije u poziciji da čeka jer će do 1. jula i nove kontrole UEFA morati da izmiri dugovanja prema bivšim igračima sa kojima su dogovoreni reprogrami.

Osim toga, crveno-belima niko ne može da garantuje uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog čega bi odbijanje ponuda za Ibanjeza predstavljalo "kocku", sve i da ne postoji pritisak zbog dugovanja.

Crvena zvezda će novac od prodaje Luisa Ibanjeza inkasirati u dve rate, a pored svega rečenog, kao treći razlog za odluku da Argentinac bude prodat treba navesti i to što je klubu potreban novac za angažovanje novih igrača.

Podsećamo da je prvo pojačanje Crvene zvezde u tekućem prelaznom roku bio Stefan Milošević koji igra na poziciji levog beka i već tada se dalo naslutiti da će na stadionu "Rajko Mitić" ići na prodaju Luisa Ibanjeza.

Sjajni Argentinac sa hrvatskim pasošem odigrao je sjajnu sezonu u klubu iz Ljutice Bogdana i završio je sa "dabl-dabl" učinkom od 11 golova i 10 asistencija što mu je omogućilo da sa Trabzonom dogovori godišnja primanja od 700.000 evra računajući i bonuse.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.