Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 08:25

Vujasinovića brine defanziva: Napad funkcioniše odlično, ali odbranu moramo da podignemo na viši nivo

Osvrnuo se legendarni vaterpolista i trofejni stručnjak na predstojeće duele sa Partizanom i Olimpijakosom, zdravstveno stanje unutar tima...

U samo deset dana Novi Beograd je odigrao tri derbija, tri utakmice visokog intenziteta i iz sve tri izašao je kao pobednik. Crvena zvezda potopljena je u Superligi Srbije, a od Radničkog je tim snova bio bolji i u domaćem prvenstvu i u Ligi šampiona.

Sastav Vladimira Vujasinovića, utisak je, trijumfovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je u drugom susretu sa Kragujevčanima lakše no što je to slučaj bio u prvom ovosezonskom derbiju. Ali, ni u Ligi šampiona nije uspeo da svede rivala na jednocifren broj golova.

Radnički je u Superligi postigao 14 golova, u Ligi šampiona 10, baš koliko je i Crvena zvezda dala timu snova na bazenu “11. april”. I to je segment igre na kome će Vladimir Vujasinović raditi sa svojim izabranicima. Napad perfektno funkcioniše, kao švajcarski sat, ali u odbrani ima prostora za dotezanje.

Treći kvartal doneo je prevagu na otvaranju Lige šampiona i debitantskom nastupu Novog Beograda u eliti, smatra Vladimir Vujasinović.

“Izuzetno bitna pobeda za naš klub. Prva u Ligi šampiona, nadam se ne i poslednja. Utakmicu smo otvorili kao i u prvenstvu - dosta nervozno, pogotovo u odbrani. Međutim, u trećoj četvrtini doveli smo to donekle u red i napravili razliku koju smo održali do kraja. Treća četvrtina bila je presudna za pobedu. Što se tiče rezultata - moramo da budemo zadovoljni, što se tiče igre - i dalje ne. U napadu stvarno imamo mnogo opcija, i napad funkcioniše odlično. Međutim, bitne utakmice se vrlo retko dobijaju samo napadom. Moramo da dovedemo odbranu na jedan mnogo viši nivo”, rekao je Vladimir Vujasinović.

Radnički je već arhiviran. Novi Beograd okreće se duelima sa Partizanom za vikend, a potom i okršaju sa Olimpijakosom, koji se poput Vujasinovićevog tima silno pojačao ovoga leta.

“Za deset dana imamo utakmicu sa Olimpijakosom. Biće to pravi veliki ovosezonski ispit. Tako da se nadam da ćemo ovih desetak dana dobro iskoristiti, da će se Viktor Rašović i Draško Gogov koji su danas zaigrali posle preležanog virusa korona uvesti u ritam. Imamo prvo utakmicu sa Partizanom, a onda sledi utakmica sa Olimpijakosom u kojoj stvarno želimo da se pokažemo u najboljem svetlu”.

Laknulo je Vladimiru Vujasinoviću što konačno ima sve momke na raspolaganju.

“Imaćemo mali odmor, a zatim sledi još jedan derbi domaćeg prvenstva. Partizan je napravio odličan tim. Doduše, skupili su se tek pre neki dan, ali i mi smo se skupili juče kada su Viktor Rašović i Draško Gogov dobili dozvolu da uđu u maksimalne napore. Tu smo negde na sličnom nivou po utreniranosti, a ja se nadam da ćemo nastaviti pobednički niz iz prvenstva na Banjici”.

Partizan igra jednom nedeljnu, i samo u Superligi Srbije, dok su iza Novog Beograda, ali i pred njim derbi za derbijem. I granje na svaka tri dana na dva fronta. Vladimir Vujasinović pojasnio je da to ume da bude mana, ali i prednost. Dakle, mač sa dve oštrice.

“Raspored nekada može biti prednost, a nekada ne. Sve zavisi kako se uđe u utakmicu. Nekada je veća prednost kada je ekipa malo umornija i u ovakvom ritmu u kakvom smo mi. A, ponekad ekipa bude toliko izmučena da ne može da se mrdne, pa to za protivnika bude prednost. Mislim da smo uradili jako dobre pripreme i da smo fizički dosta dobro spremni. Nije to najviši mogući nivo, ali većina momaka je jako dobro pripremljena. Imali smo malo problema sa kovidom i moramo te momke polako da vraćamo u život. Sve će to doći na svoje i biti kako treba, samo da svi ostanu zdravi”, podvukao je Vladimir Vujasinović.

Nikola Jakšić bio je najefikasniji akter srpskog derbija u Ligi šampiona. Postigao je pet golova na premijeri novog Beograda u Ligi šampiona. Reprezentativca Srbije i jednu od prvih violina simfonijskog orkestra Vladimira Vujasinovića raduje ubedljiv trijumf, ali ima i stvari koje će morati da se popravljaju tokom sezone.

“Ovo je bila prva utakmica u Ligi šampiona i drago mi je da smo uspeli da pobedimo ovako ubedljivo protiv ekipe kao što je Radnički. Nadam se da ćemo u sledećem kolu protiv Olimpijakosa kod kuće igrati na ovom nivou ili još bolje”, započeo je izlaganje Nikola Jakšić.

U fazi odbrane moraće bolje. Prostora za napredak ima...

“Odbrana može da bude mnogo bolja, jer bez obzira na to što smo dali 16 golova primili smo 10. Sledeći korak je da se to spusti bar na sedam ili osam. Ako budemo uspeli da uradimo to, onda ćemo da spuštamo još više”.

Osvrnuo se i Nikola Jakšić na predstojeći derbi u Superligi Srbije sa Partizanom, klubom čije boje je branio pre odlaska u inostranstvo.

“U pravu je trener kada kaže da će to biti derbi. Partizan je napravio ozbiljnu ekipu, igramo na Banjici i mislim da su oni ekipa u rangu sa Radničkim. Neće to biti laka utakmica. Ne znam kakvi su, dosta igrača je došlo”, zaključio je Nikola Jakšić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.