Uživo, prvo polufinale: Crvena zvezda - Mega Vizura 43:32

Izvor: Blic, 08.Jun.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, prvo polufinale: Crvena zvezda - Mega Vizura 43:32

Košarkaši Crvene zvezde i Mega Vizure igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa Superlige od 20 časova, a taj duel iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Druga četvrtina je u toku

Puna dva minuta šuteri su bili neprecizni, a za razliku od Megine zone, koja nije delovala impresivno, Zvezdina je naprasno postala "bušna kao sir", što je Varda iskoristio da sa dva zakucavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primakne tim trenera Dejana Milojevića na 26:21 pre nego što je Lipovij razgalio "delije" svojom trojkom.

Međutim, kako se razigrao i Miljenović, a i Novica Veličković, pre svega u odbrani, prilazak Mege na 29:25 u 14. minutu naterao je trenera domaćih, Radonjića, da zatraži predah. A to je urodilo plodom, jer su posle tajmauta poentirali najpre Katić iz pozicionog napada, a onda je i posle njegove asistencije Dragićević pogodio sa distance, vrativši "+9" domaćinu polovinom druge deonice. A onda, novi rafal Lazića, i tada nepogrešivog, koji je do 14 datih poena stigao šutirajući trojke 4/4, što je omogućilo Zvezdi da dođe do 40:27 pre novog prodora i novog pogotka Miljenovića.

To spretno prolaženje kroz sredinu odbrane crveno-belih kao da je podiglo moral ekipi Mega Vizure, pa je potom nešto slično izveo i Krstić, posle čijeg je dodatnog slobodnog bacanja semafor pokazivao 40:32 u 17. minutu.

Prva četvrtina: Raspucani Lazić načeo goste

Oba tima su pokušala da rano uspostave dominaciju u reketu, Varda je tako iz drugog pokušaja doneo početnu prednost Megi, a posle Zvezdinih promašaja, njen prvi realizovani napad došao je iz kontre, i to zakucavanjem Blažiča.

Novim pogotkom Varde pod košem, a onda i njegovom trojkom, gosti su vratili prednost na startu meča, stigavši do 3:7. Uzvratila je ekipa trenera Dejana Radonjića svojom mini-serijom, koju je završila trojka Nelsona za 8:7.

Rasplasmala se tada borba, a podigla brzina igre, pa je Zvezda posle novog a kratkotrajnog vođstva suparnika, u čijim je redovima Varda i dalje bio dominantan, trojkom Lazića stigla do 13:10, pre nego što je Krstić na isti način poravnao rezultat.

Branko Lazić se tada razigrao, ubacio je nedugo posle prve i drugu trojku, a svoju odličnu minijaturu, u kojoj nije imao promašaj, upotpunio je još jednim pogotkom, te je uz osam poena za samo dva minuta doneo crveno-belima 20:15. Kada su mu se, posle kontri, priključili Katić, a onda i Dženkins, Zvezdina prednost narasla je na 24:15 pred kraj prve četvrtine.

Uoči duela

Ovo je šesti međusobni ovosezonski okršaj ova dva tima, četiri puta su slavili crveno-beli (dva puta u ABA ligi, jednom u Superligi i u finalu Kupa Radivoja Koraća), a jednom puleni Dejana Milojevića, krajem maja, kada su Zvezdi naneli prvi poraz u domaćem šampionatu.

Mega će u ovom meču igrati bez Vasilija Micića i Nemanje Dangubića, koji su zbog obaveza prema sponzoru (Adidas) morali da odu u Trevizo na Euro kup i saigračima će se priključiti u utorak.

Prvi polufinalni par čine Partizan i kragujevački Radnički, a crno-beli su u subotu poveli sa 89:81 za 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poluvreme, prvo polufinale: Crvena zvezda - Mega Vizura 43:34

Izvor: Blic, 08.Jun.2014

Košarkaši Crvene zvezde i Mega Vizure igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa Superlige od 20 časova, a taj duel iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Na poluvremenu crveno-beli vode sa 43:34...Druga četvrtina: Borba dve zone i igra na mahove..Puna dva minuta šuteri su bili neprecizni,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.