Izvor: HotSport.rs, 17.Okt.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLS: Zvezda posle pet godina na Banjici, može li Rad da zaustavi zahuktalog lidera? (13.00h)

Superligaško 14. kolo otvoriće fudbaleri Rada i Crvene zvezde koji će se od 13 časova sastati na stadionu na Banjici.

Stadion na Banjici godinama je iz bezbednosnih razloga bio zatvoren za gostovanja Crvene zvezde ili Partizana ekipi Rada. Posle pet sezona odlučeno je da se meč 14. kola Superlige Srbije sezone 2015/2016 ponovo igra na zdanju kome će se obradovati pristalice kako ‘građevinara’, tako i crveno-belih.
Biće to okršaj dva tima koja ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igraju sasvim dobro, naravno, u skladu sa svojim ciljevima, a u svakako prednjači Crvena zvezda. Neprikosnoveno prvo mesto je u njenom vlasništvu već gotovo desetak kola, bez ijednog poraza su u prvenstvu i sa devet vezanih pobeda.
– Ne bismo smeli da se opuštamo, a pogotovo ne protiv Rada, gde bismo pobedom potvrdili prednost na tabeli i bilo bi nam mnogo lakše u narednim utakmicama. Sistem takmičenja je takav da možda jedino 20 bodova prednosti nešto garantuje, a kada se to prepolovi, ni to ne predstavlja neku prednost – rekao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović na konferenciji za medije.
Popularni ‘Grof’ će na raspolaganju imati sve igrače izuzev Idana Vereda koji je povredio zadnju ložu.
Njegov kolega na drugoj strani, pre tri dana u porazu od OFK Beograda imao je glavobolju u vidu sedmorice povređenih igrača. Sada takvih problema neće imati, ali je važno prekinuti neugodan niz od tri vezana poraza, koji su pokvarili utisak posle dobrog starta sezone.
– Pokušaćemo da savladamo Crvenu zvezdu, vraćaju se Lutovac i Trninić, Veselinović se oporavio od povrede, dok Arsenijević još mora da odrađuje suspenziju. Poznati su način koji se primenjuju u takvim situacijama, dobrom postavkom, markiranjem, zna se kako se čuvaju brzi igrači. Koliko smo sposobni videćemo. Kako ćemo mi da igramo, meni je najvažnije, ako to bude na način kako smo radili na treninzima, pokazaćemo da smo pravi, biću zadovoljan – izjavio je trener ‘građevinara, Milan Milanović.
Utakmica između Rada i Crvene zvezde posle pet godina će se igrati na Banjici, a domaćin je saopštio da gostujući navijači na stadion neće smeti da unose zastave i barjake kao sopstveno obeležje.
Prethodnih dana bilo je mnogo polemike oko toga gde će Delije kupiti ulaznice za utakmicu na Banjici, ipak problema neće biti, pošto su karte date Zvezdi, a ona će je raspodeliti svojim pristalicama.
Utakmica se igra u dnevnom terminu od 13 časova i njom će početi 14. kolo Superlige Srbije.

Superliga Srbije 14. kolo.
subota, 17. oktobar:
13.00 Rad – Crvena zvezda
15.00 Vojvodina – Radnički Niš
nedelja, 18. oktobar:
15.00 Borac – OFK Beograd
15.00 Metalac – Mladost L.
15.00 Novi Pazar – Čukarički
15.00 Spartak S. – Voždovac
19.00 Jagodina – Radnik S.
19.00 Partizan – Javor


 
The post SLS: Zvezda posle pet godina na Banjici, može li Rad da zaustavi zahuktalog lidera? (13.00h) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strast malog gradskog derbija: Kada Zvezda gostuje na Banjici, to vam je kao kad Arsenal dolazi na Nju Den!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2015

Konačno – pravi mali gradski derbi! Odigrali su u prethodnom periodu Rad i Crvena zvezda nekoliko mečeva koji su odisali neizvesnošću, bilo je tu svega, ali konačno će komšijski duel imati pravu aromu. Posle skoro pet godina Crvena zvezda će gostovati u Crnotravskoj ulici (13 časova TV Arena...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.