Strast malog gradskog derbija: Kada Zvezda gostuje na Banjici, to vam je kao kad Arsenal dolazi na Nju Den!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strast malog gradskog derbija: Kada Zvezda gostuje na Banjici, to vam je kao kad Arsenal dolazi na Nju Den!

Konačno – pravi mali gradski derbi! Odigrali su u prethodnom periodu Rad i Crvena zvezda nekoliko mečeva koji su odisali neizvesnošću, bilo je tu svega, ali konačno će komšijski duel imati pravu aromu. Posle skoro pet godina Crvena zvezda će gostovati u Crnotravskoj ulici (13 časova TV Arena 1), i to ekipi Rada koja je ove sezone strojevim korakom prešla Novi Sad, a zatim odolela u Humskoj. Beograd nije London, ali kada crveno-beli gostuju na Banjici, oseća se strast >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (da ne kažemo mržanja) nalik onoj kada žreb odrediti da Arsenal, u okviru nekog ostrvskog kupa, gostuje na Milvolovom Nju Denu.

Sasvim dovoljan podatak za konstataciju da će mašina Miodraga Božovića na stadionu Kralj Petar Prvi imati vrlo težak zadatak da nastavi trijumfalnu seriju. Ukoliko bi gosti ceo plen preko Bulevara JNA odneli na Marakanu imali bi sve preduslove da do kraja jesenje sezone sačuvaju kapitalnu prednost. Jer posle gostovanja na Banjici Crvena zvezda ima četiri vezane utakmice kod kuće.

„Rad je jako dobar tim. To su pokazali protiv Vojvodine i Partizana. Ne bi smelo da bude opuštanja, moramo da budemo oprezni i pokušaćemo da nastavimo niz pobeda. Sistem takmičenja je napravljen tako da samo 20 bodova prednosti garantuje titulu. Tačnije, ne garantuje, ali onda bismo mogli da konstatujemo da smo na dobrom putu. Zbog toga je ovaj meč jako bitan za nas“, rekao je u najavi meča trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović.

Žalio se trener crveno-belih na raspored takmičenja, odloženu utakmicu sa Vojvodinom, ali pauza od dve sedmice sigurno je prijala lideru Superlige. Već na meču sa Novim Pazarom Crvena zvezda je izgubila dobar deo jesenje kreacije, dok je u Subotici bila na pola koraka od kiksa. Porozne reakcije u odbrani nadomestio je gol Luke Jovića u 79.minutu.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL NA BANJICI

Partiju nalik onoj u Subotici Rad će znati da iskažanjava, pošto će Građevinari biti silno motivisani i bodreni od strane frenetičnih navijača. Rad je posle remija u Humskoj zarađao sa porazima, a tri vezana neuspeha (Metalac, Borac, OFK Beograd) odvojili su Građevinare od timova koji imaju realne šanse da se plasiraju u plej-of.

"Svi znamo ko nam dolazi na Banjicu, Zvezda je atraktivan protivnik i svi jedva čekamo da utakmica počne. Samim tim, daćemo sve od sebe, jer je motiv prevelik da ostvarimo dobar rezultat. Spremni smo i psihički i fizički, tako da ne vidim da će biti problema, da uz malo sreće i našu dobru igru ostvarimo dobar rezultat", rekao je mladi Aleksandar Lutovac.

RAD - CRVENA ZVEZDA (13.00, Arena Sport 1)

Stadion: Kralj Petar Prvi

Sudija: Igor Stojilković (Zemun)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman- Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Srnić – Vijeira.

RAD (4-2-3-1): Budaković - Vico, Prljević, Maraš, Bašanović - Vidić, Trninić - Nenadović, Veselinović, Milosavljević - Lutovac.

(FOTO: MN press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.