Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2024, 14:56

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je danas, dan nakon što je položila zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života, kao i da očekuje dobar i kvalitetan dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom kada je u pitanju Zakon o rodno senzitivnom jeziku.
Ona je  istakla da će njen zadatak biti u duhu onoga što je do sada radila.
"Baviću se poboljšanjem položaja žena na svim nivoima. Dakle, od onih žena koje su se odlučile da budu domaćice, koje možda iz raznih razloga ne mogu da budu ekonomski aktivne, do onih žena koje možda u ovom trenutku trpe nasilje ili su privredno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Macura o rodno senzitivnom jeziku: SPC treba da zna zbog čega su određene teme važne

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2024, 13:23

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.